19 / 04 / 2024

kovid 19 gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi

kovid 19 gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi

PwC ve ULI iş birliği ile hazırlanan Emerging Trends in Real Estate Europe (Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa) raporunun 2022 yılına ilişkin sonuçları değerlendirildi. PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu ve ULI Türkiye Başkanı Zafer Baysal, raporla ilgili konuştu.

Artan Kovid-19 vakaları küresel piyasaları nasıl etkiliyor?

Havaların soğuması ve Kovid-19 tedbirlerinin azaltılması nedeniyle yeniden artan Kovid-19 vakaları küresel piyasaları da etkiliyor. Peki piyasalarda son durum ne? İşte haberin ayrıntıları…

Haydar Dümen'in gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı!

Hayda Dümen 92 yaşında Kovid-19 salgını sebebiyle hayatını kaybetti. Tüm yatırımını gayrimenkule yapan Haydar Dümenin serveti duyanları şaşırttı. Ancak Haydar Dümen'in 100 milyon TL'lik mirası eşine değil hiç tanımadığı emlakçıya kaldı.

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

Kovid-19 salgınının 2'nci yıl dönümüne doğru gidilirken, en çok ticari emlak sektöründe belirsizliklerin yok olabileceğiyle ilgili görüşler gündeme geliyor. Peki ticari gayrimenkul sektörünü neler bekliyor? İşte 2022'de ticari emlak piyasasını yönlendirmesi beklenen 6 trend...

Dap Gayrimenkul Geliştirme borsaya geliyor!

Kovid-19 salgını sürecinde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne kazandıran DAP Gayrimenkul Geliştirme, Garanti BBVA Yatırım’ın önderliğinde halka açılıyor. İşte DAP Gayrimenkul Geliştirme'nin halka arz detayları...

Konya Karapınar Milli Emlak'tan satılık 19 gayrimenkul!

Karapınar Milli Emlak, Konya ili, Karapınar ilçesinde yer alan 19 gayrimenkulü satıyor. 

Gayrimenkul sektörü 2022'de hareketlenecek!

Gayrimenkul sektörü Kovid-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden oldu. Peki şimdi sektörü neler bekliyor?

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Kovid-19 salgını AVM'leri ve ofisleri nasıl etkiledi?

JLL Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2021 Yarıyıl Raporu yayınlandı. Peki rapora göre pandemi sürecinde AVM ve ofis sektöründe neler yaşandı? İşte detaylar...

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Kovid-19'la gayrimenkul sektöründe neler değişti?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü, satış ve kira fiyatları ve gelecekte sektörde yaşanabilecek değişikliklerle ilgili bir yazı kaleme aldı. 

Emlak fiyatlarına evden çalışma dopingi!

Gayrimenkul fiyatları yalnızca Türkiye’de değil dünya genelinde oldukça hızlı bir şekilde artıyor. Kovid-19 sürecinde yaşanan hızlı fiyat yükselişinin sebebini İngiltere Merkez Bankası (BoE) aktardı.

Ev kiralarına Kovid-19 zammı!

TED Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek, Kovid-19 pandemisi sürecinde inşaat yapımındaki yavaşlama sebebiyle emlak fiyatlarının yükseldiğini dile getirdi.

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutlardaki aidatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgını sürecinde de aidat ödemeleri devam etti. Peki İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

kovid 19 gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi Haberi

kovid 19 gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi

PwC ve Urban Land Institute (ULI)’ın gayrimenkul sektörünü bütün yönleriyle analiz eden araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2022 raporunun sonuçları, İstanbul’da sektör temsilcilerinin buluştuğu webcast yayınında kamuoyu ile paylaşıldı. 

Bu sene 19'uncusu yayınlanan Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2022 raporuna göre; Avrupa ekonomileri koronavirüs salgınının etkilerini üzerlerinden atmaya başlarken, gayrimenkul sektörü liderleri de COVID-19’un sektörlerinde yarattığı veya hızlandırdığı köklü değişikliklere alışmak için çabalıyor. Bununla beraber, sektör liderlerinin sektöre güven seviyelerinde çok net bir yükseliş olduğu kaydediliyor.

Avrupa'da araştırmaya katılan 844 üst düzey sektör temsilcisi sektörün salgının en kötü dönemini başarıyla atlattığını düşünüyor ve bu görüşü destekler şekilde araştırma bulgularında 2014 yılından bu yana sektöre duyulan güvenin en yüksek seviyeye ulaştığı belirtiliyor. Geçtiğimiz seneki araştırma sonuçlarına göre, olumlu görünüme ilişkin görüşler ikiye...