23 / 04 / 2024

kozmik ışınlar

kozmik ışınlar

Bütün canlılar radyasyonla birlikte yaşamakta, hayatın bir parçası olarak dış uzay ve güneşten gelen kozmik ışınlar, yer kabuğunda bulunan radyoizotoplar dolayısıyla toprak ve yapı malzemeleri, su ve gıdalar gibi doğal kaynaklardan ve bunlara ilave olarak

Özer Hıncal: Yangın yönetim sistemi orman yangınlarına hızlı müdahaleyi sağlıyor!

Arvento ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2007’den beri yürüttüğü ‘Yangın yönetim Sistemi’ ile orman yangınların büyümesinin önüne geçiliyor. Orman yangınlarına en etkin ve hızlı müdahale edilmesine olanak sağlıyor...

Osmancık Belediyesi'nden sel baskınlarına çözüm!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, sel baskınlarına yönelik alt yapı çalışmalarına başladıklarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi...

Gaz alarm dedektörü ve fırınların da aralarında bulunduğu 17 ürün toplatılıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, gaz alarm dedektörü ve fırınların da aralarında bulunduğu güvensizliği tespit edilen 17 ürün hakkında toplatma kararı verdi. Söz konusu listede ağırlıklı olarak ısıtıcı ve yangın söndürme cihazları bulunuyor.

Antalya Kadınlar Plajı’na yönelik düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel’in Konyaaltı Sahili’nin devamında yer alan Sarısu mesire alanının bir bölümünün ’Kadınlar Plajı’ olarak düzenleneceğini açıklaması, hem tepki hem destek buldu.

Sarısu Kadınlar Plajı cazibe merkezi olacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarısu Mesire Alanı'nda oluşturulacak kadınlar plajında, sadece kadınlar istihdam edilecek.ANET tarafından işletilen Sarısu Mesire Alanı, kadınlar için yaşam merkezi haline dönüştürülüyor.

Saygınlar İş Makineleri İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saygınlar İş Makineleri İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Otomotiv İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Duran Özçelik, Vedat Kurt tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Plajı oluşturacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel "Sarısu bölgesinde 'Kadınlar Plajı' adı altında plaj yapacağız. Bu çalışmayı bayramdan önce yapacağız. İsteyen kadınlar plajında, isteyen yan tarafta yüzer. Biz herkese hizmet vermek zorundayız" dedi.

Kanada'daki orman yangınları kontrol altına alınamıyor!

Kanada'nın Alberta ve British Colombia eyaletlerinde 12 ayrı yerde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Merkez, bölgedeki yangınlar için de lokal acil yardım çağrısında bulundu.

Çamlıca Camii'nde kadınlar ve engelliler için özel ibadet bölümü olacak!

Camide kadınlar çarşaf ve paravanların arkasında değil özel mahfillerde ibadet edecek. Bu bölümlere ise kadınlara özel şadırvandan direkt çıkılan asansörlerle ulaşacak. Projede ayrıca engellilere yönelik özel ibadet bölümü de yer alacak...

Orman yangınlarına köpükle müdahale tatbikatı yapıldı!

Mersin Orman Bölge Müdürü Baca: "Orman yangınlarına ilk müdahale süremiz geçen yıl ortalama 17 dakikaydı, bu yıl süremizi 15 dakika ve altına indirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bodrum Hisarevleri Tatil Sitesi yakınlarında yangın çıktı!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Bitez Mahallesi Hisarevleri Tatil Sitesi yakınlarındaki makilik alanda saat 04.00'te yangın başladı. Bodrum Orman İşletmesi'ne ait iki arazöz ve belediyeye bağlı 8 itfaiye aracı söndürme çalışmalarına başladı...

Forum Gaziantep Kadınlar Kulübü etkinlikleri başlıyor!

Forum Gaziantep Kadınlar Kulübü etkinlikleri, 21 Haziran Cumartesi günü seramik boyama atölyesi ile başlıyor. Düzenlediği sosyal ve kültürel etkinlikleriyle ziyaretçilerine hoş zamanlar yaşatmayı amaçlıyor.

Batıkent Meydan AVM'de kadınlar matinesi gerçekleşti!

Yenimahalle Belediyesi'nin bu ay 10'uncusunu düzenlediği Kadınlar Matinesi, renkli görüntülere sahne oldu. Günlük sıkıntılarına matinede mola veren yüzlerce kadın, canlı müzik eşliğinde stres attı.

kozmik ışınlar Haberi

kozmik ışınlar

Çeşitli Ülkelerde Doğal Radyasyon Kaynaklarından Alınan Yıllık Dozlar

Radon Nedir?

Radon, renksiz, kokusuz, tatsız, 86 atom numarası ile periyodik cetvelin soy gazlar sınıfında yer alan; 119Rn-226Rn arasında toplam 28 izotopu bulunan bir kimyasal elementtir. Radon, kaya, toprak ve sudaki doğal uranyumun radyoaktif bozunması sonucunda...