19 / 04 / 2024

kripto para TL işlemleri

kripto para TL işlemleri

Türkiye'de vatandaşlar kripto paraya akın etti. TL'deki aşırı oynaklık ve Türkiye’deki yüksek enflasyon sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto paralara olan ilgisi yoğunlaştı.

Kripto para borsası Thodex'te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!

Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye iade edilen Faruk Fatih Özer’e ilişkin istenen ceza belli oldu. Sanığın 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsini istenirken mağdurların zararının 258 milyon TL olduğu öğrenildi.

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? İşte 30 Mayıs 2022 kripto para piyasası

Kripto para piyasaları bu haftayı yükselişle açtı. Peki Ethereum, Bitcoin ve Altcoin’lerde son durum ne oldu? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL? İşte 30 Mayıs 2022 kripto paralarda son durum...

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? İşte 26 Nisan 2022 kripto para fiyatları...

Kripto para yatırımcısının gözü kulağı düşüşe geçen Bitcoin, Ethereum ve Altcoin piyasasındaki son gelişmelerde. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne oldu? İşte 26 Nisan 2022 BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL fiyatları...

Kripto para yasası meclise gelmek için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto para piyasalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kripto para yasasının da hazır olduğuna, yakında meclise geleceğine dikkat çekti. 

Donald Trump'tan kripto para açıklaması!

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump kripto para piyasasını çok tehlikeli bulduğunu açıkladı. 

Kripto para dolandırıcılıkları soğuk cüzdana talebi artırdı!

Coinoxs kurucularından Can Azizoğlu, kripto para varlıklarının sıcak cüzdanlarda tutulmasının, güvenliğin kripto para piyasalarına bırakılması anlamını taşıdığını belirtti.

BAE kripto para merkezi olmak için görüşmelere başladı!

Kripto para piyasasının merkezi olmak isteyen  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Asyalı şirketler ile görüşmelere başladı.

Kripto para borsalarının kaptanı ABD mi?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, ABD ve kripto para regülasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda ABD'nin kripto paralara ilişkin düzenlemelerini anlattı. 

Kripto para piyasaları 2022'de toparlanacak mı?

Bitcoin’de son durum ne? Kripto piyasası 2022’de toparlayabilir mi? İşte kripto para piyasasıyla ilgili beklentiler...

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kente yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konuda lider olmak istiyor.

Hatay'da kripto para operasyonu: 2 gözaltı!

Hatay'da son zamanlarda sık sık gündeme gelen 23 kripto para üretim cihazı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak toplamda 2 kişi gözaltına alındı.

Kripto para saldırıları büyüyecek!

2022 finansal tehdit tahminlerini açıklayan araştırmacılar hedefli kripto para birimi saldırılarının büyüyeceğini belirtti. 

İran milli kripto para çıkarıyor!

İran Merkez Bankası, ülkeye ait kripto para çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

kripto para TL işlemleri Haberi

kripto para TL işlemleri

Kripto para birimlerinin son zamanlardaki artışı ve Türk Lirası'ndaki sert değer kayıpları ve artan enflasyon yatırımcıların altın, dolar ve euronun yanında bu finansal araçlara da yönlenmesini sağladı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TL'deki aşırı oynaklık ve Türkiye’deki yüksek enflasyon sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto paralara olan ilgisi yoğunlaştı.

Wall Street Journal’ın Blockchain analiz firması Chainalysis’den aktardığı verilere göre, 2021 yılının son çeyreğinde Türk Lirası'nın tarihi düşük seviyelere gelmesiyle beraber, TL ile gerçekleştirilen kripto işlemlerinin hacimlerinde büyük artışlar kaydedildi.

TL İŞLEMLERİ ZİRVEYE OTURDU

Chainalysis verilerine göre, Aralık'ta TL ile gerçekleştirilen işlemlerin yarısından fazlası ile Tether alınıp satıldı. Tether ile dolara sabitlenmiş bir para birimi şeklinde işlem yapılıyor. 

Türk vatandaşlarının en çok tercih ettiği kripto para birimlerinden biri de en popüler sabit coin...