25 / 04 / 2024

Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva

Bulgar asıllı Kristalina Georgieva, Uluslararası Para Fonu'nun yeni başkanı oldu. Georgieva'nın 1 Ekim'den itibaren IMF başkanı olması kararını açıkladı.

Gaziantep'te Mülteci Kabul Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı!

Kristalina Georgieva Georgieva: Biz Avrupa olarak Türkiye ile böylesi bir işbirliğinde bulunmaktan gurur duyuyoruz

Çin'den IMF'ye 'korumacılığa karşı çıkın' uyarısı geldi!

Çin Başbakanı Li Çiang, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile görüşmesinde IMF'den küresel ekonomide korumacılığa, bağları koparmaya ve tedarik zincirlerini kesmeye yönelik girişimlere karşı çıkmasını istedi.

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını vurgulayarak, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

IMF’den dijital para atağı!

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası adına dijital paralara has Fas'ın başkenti Rabat'ta tertip edilen toplantıda yaptığı konuşmada, dijital devrimin yönlendirdiği büyük dönüşümün farkında olduklarını aktardı.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de uzun süreli bir sıkı para politikasının gerekli olduğunu belirterek, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesi için faiz oranlarının bir süre daha yüksek olması gerekecek" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklama yaptı! Bakın hangi yılı işaret ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, faiz indirimleri için henüz erken olduğunu ve böyle bir kararın ancak 2025'in başlarında verilebileceğini açıkladı. 

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.

IMF Başkanı’ndan uyarı: Dünyada yoksulluk ve açlık tehlikesi gelecekte daha da artacak!

Küresel piyasalarda güçlü toparlanmanın zor olduğunu belirten IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3’den daha az büyüyeceğini öngördü. Georgieva, gelecekte dünya ekonomisini bekleyen açlık ve yoksulluk tehlikesine de dikkat çekti.

IMF Başkanı'ndan 2023 yılı için iç karartan tablo!

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin üçte birinin 2023 yılında resesyona girmesini beklediklerini ancak ABD'nin diğerlerine göre daha güçlü durumda olduğunu belirterek gelişmekte olan ülkelerin yüksek faiz ve güçlü dolar nedeniyle çok daha vahim tablolarla karşılaşacağını ifade etti.

IMF'den Asya bölgesi liderlerine uyarı 'Olağanüstü belirsizliklerle dolu bir yıl geliyor'

IMF Başkanı Georgieva, 2023 yılında Asya bölgesinde belirsizliklerin ve risklerin çok yüksek olacağını belirterek, devlet liderlerini ve merkez bankası başkanları tedbir almaları konusunda uyardı.

IMF Başkanı'ndan şok edici açıklama!

IMF Başkanı Georgieva, İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng ve BoE Başkanı Bailey ile politika tutarlılığının önemini görüştüklerini açıklayarak, "Sadece İngiltere'ye değil herkese mesajımız; maliye politikası para politikasını baltalamamalı." şeklinde konuştu.

BM'den sonra IMF'den de Fed'e faiz çağrısı geldi

IMF Başkanı Georgieva, Fed başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının izlediği faiz politikasının dünyanın geri kalanı için kalıcı sorunlar yaratabileceği uyarısında bulunarak itidal çağrısında bulundu.

IMF'den uyarı! Gıda krizinin finansal maliyetleri arttı!

IMF Başkanı Georgieva, gıda şokuna yönelik yeni bir finansman penceresinin oluşturulduğunu duyurdu.

Kristalina Georgieva Haberi

Kristalina Georgieva

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığına Bulgar asıllı Kristalina Georgieva başkan seçildi.IMF İcra Kurulu, Georgieva'nın 1 Ekim'den itibaren IMF başkanı olması kararı alındığını açıkladı.Açıklamaya göre Georgieva'nın görev süresinin 5 yıl olacağı belirtildi.Geleneksel olarak IMF başkanlığına Avrupalı, Dünya Bankası başkanlığına da ABD vatandaşı seçiliyor.

Anadolu Ajansı'ndaki habere göre; AB üyesi ülke liderleri, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanlığı görevi sona erecek Mario Draghi'nin yerine getirilecek isim konusunda yapılan müzakereler sonucu, IMF Başkanı Christine Lagarde ismi üzerinde uzlaşı sağlamıştı.Lagarde, ECB Başkan adaylığı nedeniyle IMF'deki görevinden ayrılmıştı.
AB üyesi ülkeler, IMF başkanlığına Dünya Bankası CEO'su olan Georgieva'yı aday gösterme kararı almıştı.
Bulgaristan'da 1953'te doğan Georgieva, daha önce AB Komisyonu üyeliği de...