29 / 03 / 2024

Kula Volkanik Jeoparkı

Kula Volkanik Jeoparkı

Kula Volkanik Jeoparkı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Peribacalarını görmek için Kapadokya'ya kadar gitmeye gerek kalmadığını söyleyen Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'nın bir turizm merkezi haline geleceğini belirtti.

Manisa Kula prestij caddelerle değerleniyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula’da gerçekleştirilen toplu açılışın ardından ilçede yapılan çalışmaları da yerinde inceledi.

Kula yeni yatırımlarla şaha kalktı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Kula Belediyesi’nin 32 ayda hayata geçirdiği 32 dev hizmetin açılışı ve temel atmaları Kula’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Kula'ya 11 milyon liralık dev spor kompleksi!

Kula’ya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından yaptırılacak, 11 milyon liraya mal olacak dev spor kompleksi ihaleye çıkıyor

Manisa Kula'nın altyapı sorunu ortadan kalkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula Güvercinlik Mahallesi Burgaz Sokak’ta kanalizasyon hattı döşeyerek vatandaşların rahat bir nefes almasını sağladı.

Kula Spor Kompleksi'nin İhalesi 14 Kasım’da!

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Kula’ya yaklaşık 11 Milyon liralık yatırım yapılarak ilçeye dev spor kompleksi kazandırılacak.

Kula'ya gençlik kültür merkezi ve pazar yeri geliyor!

Kula Belediyesi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nda yeni Pazaryeri yapılması planlanan alanın, “Gençlik Kültür Merkezi ve Pazaryeri” olması doğrultusunda plan tadilatını yapması için Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verdi.

Kula-Selendi Yolu'nda son 7 kilometre!

Selendi ile Kula arasında kalan ve eski yol olarak bilinen bölgede Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sıcak asfalt çalışmasında artık son 7 kilometreye gelindi.

Manisa Kula açılış şölenine hazırlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, ilçedeki dev yatırımlarını 21 Kasım tarihinde toplu açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunacak.

Kula Körez’e 20 bin metrekare kilit parke!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile Körez Mahallesi’ne 20 bin metrekare kilit parke taş döşeme çalışmalarına başladı.

Kula Gölbaşı - Yeşilyayla yolu yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Gölbaşı – Yeşilyayla hattında bulunan asfalt yollarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirerek yolları kışa hazırlıyor.

Kula Belediyesi’nin 2017 bütçesi belli oldu!

Kula Belediye Meclisi, 26 Ekim Çarşamba günü Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Meclis Salon’unda olağanüstü toplanarak 2017 yılı bütçe görüşmelerini gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda 2017 yılı tahmini gelir gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

Kula Peynir ve Balık Pazarı yeni yüzüne kavuşuyor!

Kula Belediyesi, balık ve peynir pazarındaki çalışmalarında sona geldi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, çalışmaları yerinde inceleyerek Kulalı vatandaşın ve esnafın hak ettikleri sağlıklı pazar yerine kavuşacaklarını belirtti.

Kula Volkanik Jeoparkı Haberi

Kula Volkanik Jeoparkı


Türkiye'nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı ilan edilen Kula Volkanik Jeoparkı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. 

Peribacalarını görmek için Kapadokya'ya kadar gitmeye gerek kalmadığını söyleyen Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'nın bir turizm merkezi haline geleceğini belirtti. Yaklaşık 300 kilometrekarelik alanıyla içinde 80'den fazla volkan konisi, peribacası, karstik mağara, kanyon, kaya mezarlar, taş köprüler ve tarihi evler barındıran Kula Volkanik Jeoparkı, pek çok jeolojik, jeomorfolojik ve doğal mirası bünyesinde barındırıyor. Kula peribacalarının Nevşehir'de bulunan Kapadokya peribacaları ile eş değer olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Selim Aşkın, peribacalarını görmek için Kapadokya'ya gitmeye gerek kalmadığını söyleyerek yerli ve yabancı turistleri Kula'daki 'Kuladokya peribacaları'nı görmeye davet etti. 


Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, bünyesinde doğal ve kültürel mirası barındıran jeopark alanının ziyaretçilerini beklediğini vurguladı. Kula Volkanik Jeoparkı'nın, Avrupa...