29 / 03 / 2024

Kültürpark planları

Kültürpark planları

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda Kültürpark'a ilişkin 1/1000 ve 1/5000'lik planların değerlendirme süreci için beklemeye alınması talep edildi.

İzmir'deki Kültürpark 1936 yılında 1 milyon TL'ye mal olmuş!

İzmir'de 1936 yılında Kültürpark yapılması planlanmış. Söz konusu projenin 6 yıl içinde tamamlanması hedeflenmiş.

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e Kültürpark tepkisi!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ikinci kez onaylanan Kültürpark’a dair imar planlarına ilişkin açıklamalarının ardından Soyer’e açık mektup yazdı. İmar planları açıklamasından sonra Soyer'e Kültürpark ile ilgili "Bu nasıl koruma?" sorusu yöneltildi. 

Kültürpark'ın imara açılmasına Kültürpark Platformu'ndan tepki!

Kültürpark Platformu, Büyükşehir tarafından ikinci defa onay verilen Kültürpark planlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Kültürpark'ta inşaat alanı pazarlığı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, değişikliğe gidilen Kültürpark planlarına ilişkin konuştu.

Kültürpark'ın imar planları netleşti!

Kent gündeminde tartışmalar yaratan Kültürpark planlarının son hali kesinleşti. Odaların da görüşü alınarak son şeklinin alınması sağlanan planlarda tescilli yapılar ile korunması önerilen yapılar hariç emsal; 0.05 oldu.

Kültürpark imar planları yeniden meclis gündemine getirilecek!

Komisyonlardan oybirliği ile geçen Kültürpark planları yeniden meclis gündemine taşınacak...

Kültürpark imar planlarında yeni gelişme!

Kültürpark “Koruma Amaçlı İmar Planı” İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iade edildi. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kurul kararı açıklandı.

Kültürpark'ta yeni binalar yapılacak mı?

Mimarlar Odası Kültürpark'ta yer alan Ahmet Piriştina zamanında yapılan iki hangarın yıkılmasını ve yerine yeni yapılar yapılmamasını talep ediyor. Belediye ise hangarları yıkıp yeni binalar inşa etme taraftarı. Peki ne olacak?

İzmir’de odalar ve STK’lardan Kültürpark tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’inde oybirliği ile onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Kültürpark Platformu konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

TMMOB İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Kültürpark planına karşı açıklama yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden, projeyi savunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterildi.

Şehir Plancıları Odası'ndan Kültürpark açıklaması!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi, geçtiğimiz günlerde onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu. ŞPO, "Uzlaşma kararı da, hayata geçirilmek istenen plan da, yanlıştır" dedi.

İzmir'de Kültürpark tartışması: İnşaata açılıyor mu?

Kültürpark için koruma amaçlı imar planının, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısında oy birliği ile onaylanması tepkilere neden oldu.

Kültürpark Platformu'ndan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı açıklaması!

Dün Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’nın meclisin onayına sunulacağı toplantıya dakikalar kala Kültürpark Platformu flaş bir adım attı. Meclis önünde basın açıklamasında bulunan platform, Başkan Soyer ve meclis üyelerine seslenerek planı ‘reddedin’ dedi. 

Kültürpark planları Haberi

Kültürpark planları

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü yazı gönderildi. Sabah Gazetesi'nde yer alan  Kültürpark'a ilişkin 1/1000 ve 1/5000'lik planların değerlendirme süreci için beklemeye alınması istendi.

Talebe gerekçe olarak geçtiğimiz günlerde Arama Konferansı'nda ortaya atılan görüş ve talepler doğrultusunda planlarda yapılacak olası değişiklikler meydana...