18 / 04 / 2024

kuzey kore havalimanı terminali

kuzey kore havalimanı terminali

Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'daki havaalanının yeni terminal binası resmi törenle açıldı. Demir yumrukla yönetilen ülkenin yeni terminalinde hiçbir lüksten kaçınılmaması dikkat çekti.

İzmir'e ikinci havalimanı geliyor! İlk girişimler başladı!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi "Dünya Şehir Aliağa" hedefi ile hazırlanan projelerini kamuoyuyla paylaştı. Bunlardan biri de Aliağa’ya Kuzey İzmir Havalimanı projesi oldu.

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

İstanbul Havalimanı’ndan büyük başarı! Dünyanın en iyi havalimanı seçildi

Dünyanın en önemli seyahat dergilerinden biri olan Condé Nast Traveler Dergisi’nin yapmış olduğu ankette İstanbul Havalimanı, Singapur ve Güney Kore'yi geride bırakıp dünyanın en iyi havalimanı seçildi. İşte detaylar…

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Hwanghae'deki selde 179 sosyal konut hasar gördü!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kuzey Hwanghae vilayetindeki bir şehri ziyaret etti. Şehirde en az 179 sosyal konut hasar gördü..

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

Kuzey Kore'deki ütopik şehir Samjiyon resmen açıldı!

Kuzey Kore'de senelerdir merakla beklenen "ütopik şehir" Samjiyon resmen açıldı... Kuzey Kore lideri Kim Jong-un rejiminin en önemli yatırımları arasında yer alan Samjiyon'da 4 bin konut ve 380 kamu binası inşa edildi.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yıkmak istediği tesisleri denetlemek istiyor!

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı'nda inşa ettiği fakat Pyongyang yönetiminin yıkmak istediği otel ve turistik tesisleri tetkik için heyet gönderme önerisinde bulundu...

Kuzey Kore'den Kumgang Dağı'ndaki tesislerin yıkılması talebi!

Kuzey Kore, Kumgang Dağı bölgesindeki Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması için Güney ile görüşme talebinde bulundu...

Kuzey Marmara Otoyolu, Sabiha Gökçen'i yakınlaştırıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı İstanbul ve çevre illere ulaşım imkanı sunuyor. Kuzey Marmara Otoyolu üzerinden 55 dakikada Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabiliyorlar. 

kuzey kore havalimanı terminali Haberi

kuzey kore havalimanı terminali

Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'daki havaalanının yeni terminal binası resmi törenle açıldı. Demir yumrukla yönetilen ülkenin yeni terminalinde hiçbir lüksten kaçınılmaması dikkat çekti. 


Ülkedeki resmi haber ajansı KCNA'nın yayımladığı fotoğraftlarda, cam tasarıma sahip modern görünüşlü yeni binanın alışılagelmiş sosyalist tarz binalardan ayırt edilebilecek derece farklı olduğu görüldü. Kısa bir süre önce, K.Kore lideri Kim Jongun'un, sırf tasarımını beğenmediği için terminalin baş mimarını öldürttüğü iddia...