25 / 04 / 2024

kuzey kore sel

kuzey kore sel

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kuzey Hwanghae vilayetindeki bir şehri ziyaret etti. Şehirde en az 179 sosyal konut hasar gördü..

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.

Kuzey Hwanghae'deki selde 179 sosyal konut hasar gördü!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kuzey Hwanghae vilayetindeki bir şehri ziyaret etti. Şehirde en az 179 sosyal konut hasar gördü..

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

Kuzey Kore'deki ütopik şehir Samjiyon resmen açıldı!

Kuzey Kore'de senelerdir merakla beklenen "ütopik şehir" Samjiyon resmen açıldı... Kuzey Kore lideri Kim Jong-un rejiminin en önemli yatırımları arasında yer alan Samjiyon'da 4 bin konut ve 380 kamu binası inşa edildi.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yıkmak istediği tesisleri denetlemek istiyor!

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı'nda inşa ettiği fakat Pyongyang yönetiminin yıkmak istediği otel ve turistik tesisleri tetkik için heyet gönderme önerisinde bulundu...

Kuzey Kore'den Kumgang Dağı'ndaki tesislerin yıkılması talebi!

Kuzey Kore, Kumgang Dağı bölgesindeki Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması için Güney ile görüşme talebinde bulundu...

Bosna'da sel nedeniyle 200 ev zarar gördü!  

Bosna Hersek'in kuzey ve orta kesimlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle sel felaketi yaşandı. Aralıksız olarak devam eden sağanak yağış nedeniyle oluşan selde pek çok kişi evini terk ederken 200 ev zarar gördü. 

Selçuk Yöntem'i dolandırılan emlakçı tutuklandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ünlü oyuncu Selçuk Yöntem'i 350 bin TL dolandırılan emlakçı Yasemin T. ile ilgili karar verildi. Mahkeme, Yasemin T'nin tutuklu yargılanmasına hükmetti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un evi!

ABD Başkanı Donald Trump'la 12 Haziran'da tarihi bir buluşmaya hazırlanan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yaşadığı ev ilk kez görüntülendi.

Kuzey Kore sahilindeki inşaatlar turizme kazandırılacak!

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, Pasifik Okyanusu kıyısındaki sahil şeridinin fotoğraflarını yayınladı. Onlarca inşaatın turizme kazandırılması planlanıyor.

39 Kuzey Koreli'nin mal varlığı donduruldu!

Kuzey Kore uyruklu 39 kişinin mal varlığının dondurulması ve seyahat yasağı uygulanması kararlaştırıldı.

kuzey kore sel Haberi

kuzey kore sel

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 5 yıl içinde ilk kez ülkesinde şiddetli yağışlardan etkilenen bir bölgeye gitti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kim, şiddetli yağışlar sebebiyle su taşkınları yaşanan Kuzey Hwanghae vilayetindeki bir şehri ziyaret etti.

Selde, Unpha semtinde 730 ev ve 600 hektarlık pirinç tarlası sular altında kalırken, en az 179 sosyal konut hasarlandı. Güney Kore basınına göre Kim, en son Eylül 2015'te bir sel bölgesine ziyarete gitmişti.

Yaz yağışları, altyapı ve drenaj yetersizliği sebebiyle Kuzey Kore'de ağır hasara sebep...