28 / 03 / 2024

Lafarge Holcim Meksika duvarı

Lafarge Holcim Meksika duvarı

Fransız inşaat devi LafargeHolcim, duvar için gereken çimentoyu vermeye hazır olduğunu açıklayınca Fransa kamuoyu ayağa kalktı. LafargeHolcim Başkanı Eric Olsen "Biz Amerika'da da bir numaralı çimento üreten firmayız" dedi.

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Meksika Merkez Bankası'ndan Bitcoin açıklaması!

Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Diaz de Leon, Bitcoin'in yüksek risk barındırdığını dile getirerek, Bitcoin'i para birimi olarak görmediğini dile getirdi.

Meksika Merkez Bankası'ndan kripto para uyarısı!

Çin ve İran'dan sonra Meksika'dan da kripto paralarla ilgili hamle geldi. Meksika Merkez Bankası, ülkedeki finansal kurumların kripto paralarda hizmet sunma ve al-sat yetkisinin olmadığını belirtti.

Meksikalı milyarderden Bitcoin adımı: Bankamda kripto para kullanılabilecek!

Meksika'daki en zenginler kişilerden biri olan milyarder yatırımcı Ricordo Salinas Pliego, kripto para piyasalarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Meksikalı milyarder "Ben ve bankam Meksika’da Bitcoin’i kabul eden ilk banka olmak için çalışıyoruz" dedi.

ABD'li emlak yatırımcıları ve Mesut Özil Meksika takımı Nexaca’yı satın alacak!

Fenerbahçe’nin devre arasında Arsenal’den transfer ettiği yıldız futbolcu Mesut Özil, Meksika Futbol Ligi takımlarından Necaxa’nın sahiplerinden biri olacak. Mesut Özil’in de aralarında yer aldığı emlak yatırımcıları Al Tylis ve Sam Porter’ın öncü olduğu ABD’li yatırımcılar, kulubü satın alacak.

ABD Sağlık Bakanlığı, göçmen çocuklar için Pentagon'dan arazi talep etti! 

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, ülkeye Meksika sınırından kaçak olarak gelen göçmen çocukları yerleştirmek için, Savunma Bakanlığından (Pentagon), Teksas'ta iki askeri üste yer tahsis talebinde bulundu. 

Lujo Otel Bodrum'dan Maldivler ve Meksika'ya yeni yatırım!

Lujo Otel Bodrum, son yıllarda adından sıkça bahsettiren otellerden oldu. Serkoç Otelcilik tarafından hizmete sunulan otel yönetimi, Maldivler'de bir proje geliştirmek üzere hazırlıklara başladı.

Meksika'da 2017 yılındaki depremde çöken okulun sahibine 31 yıl hapis cezası!

Meksika'da 2017'de yaşanan  7,1 büyüklüğündeki depremde çöken ve içindeki 19'u çocuk 26 kişinin hayatını kaybettiği okulun sahibi 31 yıl hapse mahkum edildi.

Meksika'da inşaat firmasından rüşvet almakla suçlanan Lozoya mahkemeye çıktı!

Meksika'da devlete ait olan petrol şirketi Pemex'in (Petroleos Mexicanos) eski yöneticisi Emilio Lozoya hakkındaki davanın ilk duruşması yapıldı.

Meksika'da Maya uygarlığına ait bilinen en büyük ve en eski yapı keşfedildi!

Maya uygarlığı tarafından yapılan, bilinen en eski ve en büyük yapı keşfedildi. Dikdörtgen biçimindeki devasa yapının MÖ 1000 ile 800 yılları arasında inşa edildiği tahmin ediliyor...

Meksika'da inşaat sektörünün yeniden açılmasına izin verecek talimatlar yayımlandı!

Meksika'da tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını konusunda başdanışma kurulu olan Genel Sağlık Kurulu, inşaat, madencilik, otomobil ve kamyon imalatı sektörünün yeniden açılmasına izin verecek talimatları yayımladı.

Yeni OPEC+ anlaşmasının ayrıntıları açıklandı!

OPEC + ülkeleri mayıs ve haziran aylarında petrol üretimini günde 10 milyon varil azaltma konusunda anlaştı, ancak anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Meksika'nın onayı gerekiyor.

Dünyanın ilk akıllı orman şehri Meksika’da kurulacak!

Meksika Cancun’da ilk akıllı orman şehri inşa edilecek. Dünyanın ilk akıllı orman şehrinde 130 bin kişi ve 7,5 milyondan fazla bitki yaşayacak…

Lafarge Holcim Meksika duvarı Haberi

Lafarge Holcim Meksika duvarı

Amerika Başkanı Donald Trump'ın, göçmenlerin girişini engellemek için Meksika sınırına çekmeyi düşündüğü duvar, iki ülke arasında diplomatik kriz yarattıktan sonra şimdi de Fransa'yı karıştırdı. Fransız inşaat devi LafargeHolcim, duvar için gereken çimentoyu vermeye hazır olduğunu açıklayınca Fransa kamuoyu ayağa kalktı.


AFP'ye söyleşi veren LafargeHolcim Başkanı Eric Olsen onlarca milyar dolar değerindeki iştah kabartan projeye talip olduklarını, duvar için gerekli her türlü malzemeyi temin edebileceklerini söyledi. Olsen, "Biz Amerika'da da bir numaralı çimento üreten firmayız. Ülkenin inşası ve gelişmesi için buradayız" dedi.


Duvar projesinin dünyada tepki gördüğünün hatırlatılması üzerine Olsen, "LafargeHolcim politika yapmaz. Biz müşterilerimizin ihtiyaçlarına yanıt vermek ve onların taleplerini yerine getirmek için buradayız. Politik bir fikrimiz yok" dedi.


Hollande uyardı


Lafarge'ın Fransız gündemini sarsan açıklamasına ilk yanıt Cumhurbaşkanı François Hollande'dan geldi. Hollande,...