19 / 04 / 2024

lojman satışları 2018

lojman satışları 2018

Lojmanların kime, kim tarafından, ne zaman ve nasıl satılacağına dair usul ve esaslar belli oldu. İşte 20 maddede lojman satışları 2018..

Lojmanlar nasıl satılacak 2018?

Lojmanlar, Kurumların talebi üzerine satılabiliyor. Peki, lojmanlar nasıl satılacak 2018? Lojman satış işlemleri nasıl yapılacak?

Lojmanları kim satacak?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ kapsamında lojmanların satış süreci şekillendi. Peki, lojmanları kim satacak?

Taşınmaz satışlarından 9,9 milyar lira gelir bekleniyor!

Devlet; gelecek 3 yıl içerisinde arsa, lojman, sosyal tesis gibi gayrimenkul satışlarından 9 milyar 925 milyon 841 bin lira elde etmeyi amaçlıyor.

Lojman satışları yeniden başladı!

İhalesi ve bedel tespit çalışması devam eden kamu lojmanlarına alıcıların ilgisi artıyor. 2020'nin ilk yarısında bin 612 kamu konutu satıldı. Bakanlık askıya alınan satışlara yeniden başladı.

Yeni kredi paketleri lojman satışlarında geçerli mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imzaladığı protokol kapsamında başlayan lojman satışı desteğine Emlak Katılım'da katıldı. Emlak Katılım, yaklaşık 50 bin kamu lojmanının satışı için finansman desteği sağlıyor.

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!

Emlak Katılım, kamu lojman satışlarına özel finansman desteğine kaldığı yerden sürüyor. 120 ay vadeye kadar tüm vadelerde yüzde 0,76 oran ile konut finansmanı sağlayan Emlak Katılım, kamu lojmanı almak isteyenleri şubelerine katılabiliyor.

Van’da konut satışları 2019’da arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019’un konut satış rakamlarını açıkladı. Van’da konut satışları 2019 yılında 2018 yılına göre arttı. Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek Van’daki konut satışlarının artmasıyla ilgili değerlemeler yaptı

Konut satışları baz etkisiyle yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, kasım ayında ülkemizde 138 bin 372 adet konut satıldı. 2018 yılının kasım ayında bin 626 adet konut satılmıştı. Buna göre kasım ayında konut satışlarında yıllık bazda yüzde 54,4'lük artış yaşanmış durumda...

İpotekli konut satışlarında 'faiz indirimi rüzgarı'!

İpotekli konut satışlarında yıl sonuna bir ay kala 2018'in toplam rakamı geçildi. Kasım ayında 43 bin 911 ipotekli konut satışı, son üç yılın en yüksek kasım ayı rakamı olarak ortaya çıktı.

Lojman satışları başladı!

Bursa ve Ankara'da bulunan 186 lojmanın satış ilanları yayınlandı, 5 ilde ekspertiz ve ilan çalışmaları tamamlanan 1814 lojmanın satışı için de aralık ve ocak aylarında ihaleye çıkarılacak..

Konut satışları en fazla o ilde arttı!

TÜİK verilerine göre; 2019'un ilk 10 ayında 2018'in aynı dönemine göre konut satışlarında en yüksek artış yüzde 8,4 ile Bayburt'ta görüldü...

Lojman satışları ne zaman başlayacak?

Bedel tespitleri yapılan lojmanların satışlarına bu ay başlanıyor, satışa sunulacak lojmanlar Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin’de bulunuyor.

Lojman satışlarına avantajlı düzenleme!

Geçtiğimiz yıl satışa çıkarılmalarına karar verilen 108 bin kamu lojmanının 3 bini satıldı. Kalan lojmanlar için Bakanlık tarafından satışları daha cazip hale getirmek için 120 ay taksitle ödeme imkanı getirildi…

Başkentte konut satışları yüzde 15 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre başkentte konut satışları yüzde 15 artış gösterdi. Satışlar Aralık 2018’den beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Konut satışları 13 ay aradan sonra yükselişe geçti!

2018 Haziran’dan bu yana düşüş eğiliminde olan konut satışları kamu bankalarının faiz oranlarını 0,99’a indirmesiyle 13 ay aradan sonra yükselişe geçti. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve KAMDER Başkanı Niyazi Gültekin konut satış istatistiklerini değerlendirdi. ..

lojman satışları 2018 Haberi

lojman satışları 2018

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 385 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında lojman satış süreci belirlendi. 

Kurumların talebi üzerine yine kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli olan lojmanlar satılabilecek.

Ancak, özel kanunlar kapsamında satışı mümkün bulunmayanlar, savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılan ancak ilgili bakanlıklarca uygun görüş verilmeyenler ile özel tahsisli olanlar satılamayacak.

Peki, lojman satışları nasıl olacak? Lojmanları ne zaman, kim, kime, ne kadara satacak?

Madde madde lojman satış süreci

1- Öncelikli alım hakkı sahibi olan personelinin satın alma talebinin bulunduğu kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarının satışına öncelik verilecek.

2- Kat mülkiyeti kurulması mümkün bulunan kamu konutları kat mülkiyeti tesis edildikten sonra satışa konu edilecek.

3- Kamu konutlarının satışına ilişkin her türlü...