26 / 04 / 2024

Mahalle muhtarının görevleri nelerdir

Mahalle muhtarının görevleri nelerdir

Mahalle muhtarı kimdir? Mahalle muhtarının görevleri nelerdir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ankara Şehit Kubilay Mahalle Konağı'nın inşaatı başladı!

“Her mahalleye bir konak” hedefi ile yola çıkan Ankara Keçiören Belediyesi bu kapsamda Şehit Kubilay Mahalle konağının inşaatına başladı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Keçiören'i bir bütün olarak görüyor ve her mahalleye hizmet götürüyoruz.”dedi.

Sema Pekdaş 113 mahalle muhtarıyla bir araya geldi!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ilçede görev yapan 113 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. toplantıya 113 mahalle muhtarının yanı sıra ilçedeki resmi kurum ve kuruluşların birim yöneticileri ile belediye başkan yardımcıları da katıldı.

Kayyımın görevleri nelerdir?

Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere kayyım atanıyor. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?

Kapıcının görevleri 2015!

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işleri kapıcı yapıyor. İşte kapıcının diğer görevleri 2015..

Bilecik Yediler Mahalle Konağı'nın temeli Pazartesi atılacak!

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın “9 Mahalle’ye 9 Mahalle Konağı” projesi kapsamında Yediler Mahallesi’ne yapılması planlanan Mahalle Konağı’nın temeli 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü düzenlenen törenle atılacak.

Ahmet Misbah Demircan mahalle muhtarıyla bir araya geldi!

İlçedeki mahalle muhtarıyla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, belediyelerin görevlerinin sadece çöp toplayıp temizlik yapmak olmadığını belirterek, “Belediyeler, şehrin liderliğini ve öncülüğünü yapar, şehrin rotasını belirler,” dedi.

Apartman yönetiminde kapıcının görevleri!

Bir apartman veya sitede çalışan kapıcı görevlilerinin yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, apartman yönetiminde kapıcının görevleri nelerdir?

Yapı denetim kuruluşlarının görevleri yeniden düzenlendi!

Yapı denetim kuruluşları, iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına göre düzenlenmesi gereken sağlık güvenlik planına uygun olarak çalışmaların yapıldığını kontrol etmek ve Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğüne bildirmekle görevlendirilecek.

Yapı denetim kuruluşlarının görevleri yeniden düzenleniyor!

Denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetim kuruluşlarına, tespite konu olan yapının, yapı denetimi hizmet sözleşmesi bedelinin yüzde 10 ile yüzde 50'si arasında ceza uygulanacak.

Tapu dairesinin görevleri nelerdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün görevleri, 10.12.2010 tarihinde yürürlüğe giren 6083 sayılı "Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun" ile belirleniyor. Peki, tapu dairesinin görevleri nelerdir?

Belediye imar müdürlüğünün görevleri nelerdir?

İdarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarak tanımlanan belediyelerde iş ve hizmet tanımına göre müdürlükler oluşturuluyor. Peki, belediye imar müdürlüğünün görevleri nelerdir? İşte yanıtı..

Kapıcının görevleri ve sorumlulukları nelerdir?

Bir apartman veya sitede çalışan kapıcı görevlilerinin yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, kapıcının görevleri ve sorumlulukları nelerdir? İşte, kapıcının görev ve sorumlulukları...

Çevre danışmanlık firmasının görevleri nelerdir?

Çevre danışmanlık firmalarında, en az birinin ise kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 2 yıllık mesleki tecrübeye sahip çevre görevlisi olması zorunlu oluyor. Peki, çevre danışmanlık firmasının görevleri nelerdir?

Mahalle muhtarının görevleri nelerdir Haberi

Mahalle muhtarının görevleri nelerdir

Mahalle muhtarının görevleri nelerdir?

Belediye Kanunu'nun 9. maddesine göre muhtar; mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlü olan kimseye deniyor.


Yukarıda da belirtildiği üzere, mahalle muhtarının temel görevi, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek olarak ifade ediliyor. Mahalle muhtarının görevleri nelerdir, sorusunun detaylı yanıtı şu şekilde karşımıza çıkıyor;


Muhtarın görevleri

* Seçim zamanlarında sandık seçim kurullarına, sağlık ocağı ve sağlık merkez kurullarına ve emlak vergisi ile ilgili olarak arsaların bedel tespit komisyonu gibi kurul ve komisyonlara katılmak, 


* Sandık seçim listelerinin ve askerlik çağına girmiş olanların kimlik çizelgelerinin askıya çıkarılması gibi ilan işlerinin yapılması, 


* Cadde,...