25 / 04 / 2024

Mahalleye dayalı şehir modeli

Mahalleye dayalı şehir modeli

Kentleşme politikaları ve üretim sistemlerinin gelişmesine rağmen birçok vatandaş ev sahibi olamıyor. Yetkililer ise tüm bu sorunu çözecek çözüm önerilerinde bulundu.

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Mahalleye dayalı şehir modeli önerisi!

Kentleşme politikaları ve üretim sistemlerinin gelişmesine rağmen birçok vatandaş ev sahibi olamıyor. Yetkililer ise tüm bu sorunu çözecek çözüm önerilerinde bulundu.

Ankara'da her mahalleye bir kreş geliyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, "Her Mahalleye Bir Kreş' projesiyle binlerce kadın istihdam edilecek." dedi.

Gaziantep Büyükşehir'den 8 mahalleye millet kıraathanesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Kıraathaneleri Projesi’ne destek vererek 8 mahalleye Millet Kıraathanesi kurdu.

Antalya'da her mahalleye köy evi inşa edilecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2019’dan sonra her mahalleye bir köy evi yapacaklarını müjdeledi. 

Kırşehir Kaman'da her mahalleye sosyal tesis!

Kırşehir Kaman ilçesi Belediye Başkanı Erhan Talu, bölgede hayata geçirilen projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptığı hizmetleri anlatan Talu, ''Her mahallede sosyal tesisler oluşturduk'' diye konuştu.

Eskişehir Huzurum Mahallesi'nde TOKİ krizi!

Eskişehir Odunpazarı Huzurum Mahallesi'nde TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi kapsamında zorluk çekiyor. TOKİ’nin ilk etabında mahalleye giren iş makineleri nedeniyle birçok evin yıkıldığı iddia edildi.

Kayseri Beyazşehir'e sosyal yaşam merkezi inşa edilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu yıl üç mahalleye yapacağı sosyal yaşam merkezlerinden ilkinin ihalesini gerçekleştirdi. Beyazşehir Mahallesi'ne yapılacak olan sosyal yaşam merkezinin ihalesine sekiz firma katıldı.

Konya Büyükşehir'den 2 yılda 700 park!

Köyden mahalleye dönüşen tüm yerleşim yerlerine park kazandırma çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 687 mahalle parkını tamamladı. Yıl sonuna kadar 700’e ulaşacak mahalle parkları 30 milyon liraya mal olacak.

Malatya Büyükşehir'den 7 mahalleye yol yatırımı!

Malatya’ya yakın ilçelerden biri olan Akçadağ’da yol çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi 7 mahallenin daha yol problemini çözdü.

Malatya Büyükşehir'den 5 mahalleye asfalt!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ilçesine bağlı Çakıran, Pelitli, Düzyol, Hisartepe ve Alhanuşağı mahallelerinde asfaltlama çalışmaları yapıyor.

Eston Şehir Mahallem'de Anneler Günü kampanyası!

Eston Şehir Mahallem'de Anneler Günü’ne özel fırsatlar sunuluyor. Çocuğunuza çocukluğunuzu armağan edin sloganı ve mutluluğu evden mahalleye taşıyan konseptiyle tasarlanan Eston Şehir Mahallem’i en çok anneler sevecek.

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi sakinleri arsalarını satamıyor!

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde yaşayanların hayatı, aniden ortaya çıkan 6 hissedarın varlığı değişti. 1.500 metrekarelik alanda hak iddia eden kişiler, mahalleye tedbir koydurttu. Mahalleli ise arsalarını ne satabiliyor, ne de ipotek ettirebiliyor.

Mahalleye dayalı şehir modeli Haberi

Mahalleye dayalı şehir modeli

Kentleşme politikaları ve üretim sistemlerinin gelişmesine rağmen birçok vatandaş ev sahibi olamıyor. Yetkililer ise tüm bu sorunu çözecek ''mahalleye dayalı şehir modeli önerisi' sundu. Milat Gazetesi yazarı Serkan Akın, bugünkü yazısında Türkiye için kentsel dönüşüm önerilerinde bulundu....

Kentleşme politikaları ile bunun sonucunda kentsel dönüşüm, imar barışı, yenileme projeleri gibi yaklaşımların: ülkemiz sosyolojisi, ekonomisi, kültürü gibi birçok önemli konuda ne kadar büyük sorunlar içerdiği ve ülkemiz ile milletimizi açık pozisyona sürüklediği ortadadır.

Genel stratejik bakış açısı dikkate alındığında bu durumun sürdürülebilir olmadığı da ortadadır.

Dışa dönük katma değer üretmeyen betona dayalı, gayrimenkul değer artışına dönük inşaat modeli, sadece belli bir kesimin zengin olmasına sebep olmaktadır.

Bu model insanların en doğal hakları olan evlerine ulaşmayı zorlaştırmakta, barınma gibi çok temel bir insani faaliyet çok pahalı, geciktirilmiş...