20 / 04 / 2024

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü hangi bakanlığa bağlı

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü hangi bakanlığa bağlı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanlığına bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerinde devam edeceğini bildirdi.

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı!

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31193 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Erzurum Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Çalışmalarına devam eden Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Esenler Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı yapıldı!

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra Esenler Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz bu meclis salonunda oturan her bir arkadaşımızı kendimize yakın çalışma arkadaşı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Bağcılar'a 11 bin 569 kapasiteli otopark yapılacak!

Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi partisinin son mitingini Bağcılar'da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar'a 11 bin 569 araç kapasiteli otoparklar yapılacağını söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım AKP Ümraniye Belediye Başkan adayı mı?

AK Parti 2019 Mahalli İdareler Seçimi İstanbul adaylarını henüz açıklamadı. Ancak kulislerde KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyor...

TOKİ Başkanı Ergün Turan AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi İstanbul adaylarını yarın açıklaması bekleniyor. Kulislerde ise TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın Fatih Belediye Başkan adayı olarak gösterileceği konuşuluyor...

Sivas Muhtarlar Toplantısı'nda yatırım konuşuldu!

Sivas Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından muhtarlar toplantısı gerçekleşti. Toplantıda bölgedeki yatırım planları anlatıldı.

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu!

Yatırım Harcamaları, Mahalli İdareler ve Fonlara İlişkin Hükümleri de içinde barındıran 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, 25 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Ömer Doğanay kimdir?

Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay, 10 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Artvin Valisi oldu. Peki, yeni Artvin Valisi Ömer Doğanay kimdir?

İmar rezaletini engelleyecek yapı kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün bakanlığa bağlanması ile "imar rezaletlerini" engelleyecek, denetleyecek yeni bir yapı kuracaklarını bildirdi.

Mehmet Özhaseki: Çevre Bakanlığı belediyelere rehber olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün bakanlığa bağlanmasıyla, belediyeler üzerinde "Yol gösterici" ve "Denetleyici" bir görev yükleneceklerini belirtti.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü hangi bakanlığa bağlı Haberi

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü hangi bakanlığa bağlı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanlığına bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanması konusunda bir adım atılıp atılmayacağına ilişkin soru üzerine, "Bu konu eskiden beri tartışılırdı, prensip itibarıyla kabul edildi. Bakanlar Kurulu'nda da görüşüldü. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili ya kanun hükmünde kararname veya yasa gelecek. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bizim bakanlığımız bünyesinde bundan sonra faaliyetlerine devam edecek." dedi.


Genel Müdürlüğün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmasının sağlayacağı faydalara işaret eden Özhaseki, "Bütün belediyelerimiz aslında idari işlemler bakımından İçişleri Bakanlığı tarafından denetleniyor. Mali işlemler bakımından Sayıştay müfettişlerince denetleniyor ama biz biliyoruz ki Türkiye'deki en büyük sıkıntılı alan, imar alanı. İmar noktasında ciddi bir denetleme olmuyor. Bu konuda uzman eleman da bulmak zor. Şikayet olduğunda bile sadece bilirkişilere...