23 / 04 / 2024

Mamak gecekondu sorunu çözüldü mü

Mamak gecekondu sorunu çözüldü mü

Mamak Belediyesi, Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm projeleri ve dev rekreasyon alanlarıyla gecekondu sorununu adım adım çözen Mamak Belediyesi, Mamak merkezini bu değişimin sembolü haline getirdi.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı!

Belediyenin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı. İlçede, şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıldı..

Ankara Mamak'taki 1.140 gecekondu yıkılıyor!

Ankara Mamak’ta atıl durumda bulunan bin 140 gecekondunun kısa sürede yıkılacağı açıklandı.

Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 250 dükkan müjdesi!

Akdeniz Sanayi Sitesi’nin 90 dönümlük arazisinde 30 yıldır yaşanan gecekondu sorunu çözüme kavuşuyor. 

Gecekondu sorunu kökten çözülecek!

Gayrimenkul sektörü rotasını 2023'e çevirdi, hedeflerini belirledi. Her yıl yüzde 10-12 arasında büyüme amaçlanırken, 7.5 milyon konut yapılacak. 60 yıldır süren gecekondu sorunu kökten çözülecek.

TOKİ Mamak Evleri'nin merkezi ısıtma sorunu mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Mamak Kusunlar Mahallesi'nde dar gelirli aileler için yapılmış olan TOKİ projesinin merkezi ısıtma sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Ankara Mamak'ta 8 yılda 30 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2009'dan bu yana bölgede 30 bin 500 gecekondu yıkıldı...

Ankara Yenimahalle'deki gecekondu sorunu 8 yılda çözüldü!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'deki gecekondu sorununu 8 yılda çözdüklerini, çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Mamak'ta 2023'de gecekondu kalmayacak!

Mamak Belediye Başkanı Akgül:“Yıllık ortalama 4 bin gecekondunun yıkımını gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında Mamak’ta gecekondu kalmayacak ve tüm Mamaklılar hak ettikleri standartlarda yaşamaya başlayacak” dedi.

Ankara Mamak’ta kentsel dönüşüm 877 konutla devam ediyor!

TOKİ tarafından Ankara’nın Mamak İlçesi, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde “Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nde 877 konutluk 4. Etabın ihalesi yapıldı.

TOKİ Mamak 4. Etap 877 konut ihalesi bugün!

TOKİ tarafından Ankara’nın Mamak İlçesi, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde “Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nde 877 konutluk 4. Etabın ihalesi bugün yapılacak.

Ankara Mamak’ta kentsel dönüşüm 948 konutla devam ediyor!

TOKİ tarafından Ankara’nın Mamak İlçesi, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde “Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nde 948 konutluk 3. Etabın ihalesi yapıldı.

Ankara Mamak'ta her yıl 4 bin gecekondu yıkılıyor!

Halen 23 bin gecekondunun bulunduğu Mamak’ta her yıl 4 bin gecekondu, yaklaşık 300 metruk bina yıkılıyor. Yerlerine ise belediye-TOKİ işbirliğinde binlerce modern konut inşa ediliyor.

Mamak gecekondu sorunu çözüldü mü Haberi

Mamak gecekondu sorunu çözüldü mü

Mamak Belediyesi, Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor


Kentsel dönüşüm projeleri ve dev rekreasyon alanlarıyla gecekondu sorununu adım adım çözen Mamak Belediyesi, Mamak merkezi, bu değişimin sembolü haline getirdi. Büyük bir değişime imza attıklarını kaydeden Başkan Mesut Akgül; “Mamak’ta sembolleşen ve birbiriyle bütünleşen projeler gerçekleştiriyoruz. Binlerce gecekonduyu yıktık yerine modern konutlar, sosyal donatı alanları, rekreasyon alanları inşa ettik ve hala devam ediyoruz. Değişen Mamak’ın prestij projelerinden olan Kartaltepe Kentpark, Seğmen Konağı ve Parkı ve Planetaryum Kule ile Mamak’ın merkezi bu dönüşümün sembolü haline geldi” dedi. Mehtap Mahallesi’nde inşa ettiği Kartaltepe Kentpark Projesi’nin ilk etabı tamamlandı. 150 bin metrekarede uygulanan proje içerisinde çocuk oyun alanları, dev kartal figürü, kafe, spor alanları gibi birçok imkan bulunuyor. Konak projesi içerisinde koşu...