26 / 04 / 2024

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin Söğütalan Köyü'nde mera olarak kullanılan bir alanın kiraya verilmesi ile bölgede yaşanan sorunları meclise taşıdı.

Akhisar Stadı ne zaman tamamlanacak?

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Akhisar Stadı'na ilişkin soru önergesi hazırladı. Nurlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a stadın ne zaman tamamlanacağını sordu..

CHP’li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ilk evim kredisi eleştirisi: Hayal oldu!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, dar gelirli yurttaşların ev sahibi olması için açıklanan ‘İlk evim kredisi’ni eleştirerek, "Hayal oldu" dedi.

AKP’li isimden memurları kızdıran ‘maaş’ açıklaması

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in memur maaşlarına yönelik yaptığı açıklama büyük tepki topladı.

Asgari ücrete zam mı geliyor? AK Partili Milletvekili açıkladı

Gündemin en çok merak edilen konularının başında Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu geliyor. Asgari ucret zammına ilişkin müjdeli haber AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'dan geldi. Ücretlerde iyileşmelerin olacağını belirten Akkal, "En kısa zamanda tekrar iyileştirmeler yapı

2018-2021 yıllarında satılan araziler meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bakanlık tarafından 2018-2021 yılları arasında satışı yapılan arazilere ilişkin soru önergesi verdi. 

Son 5 yıldaki ipotekli tarım arazisi sayısı mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, ülke genelinde son beş yıldaki ipotekli tarım arazilerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Manisa'da depreme karşı hangi önlemler alınıyor?

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in Manisa'da yaşanabilecek bir deprem için alınan önlemlerin açıklanmasını istediği önergesi cevaplandı.

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, eski Akhisar Tren Garı binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı.

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Manisa'da üç ayda bine yakın esnaf kepenk indirdi!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa’da sadece üç ayda bine yakın esnafın daha kapısına kilit vurduğunu söyledi.

Bekir Başevirgen'den Soma OSB çağrısı!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Soma Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sürecin hızlandırılması için birlikte çalışma çağrısı yaptı.

2 milyon çiftçinin arazi tapusuna ipotek kondu!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, çiftçi açıklaması gündem oldu. CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, “Mahir Ünal, çiftçinin cep telefonuna bakıyor fakat tapusundaki ipotekleri görmezden geliyor. 40 milyon dekar tarım alanı ipotek altında" dedi.

Kentsel dönüşüm Manisa için hayati projedir!

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, ilçe genelinde kentsel dönüşüm projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Manisa esnafından kira yardımı talebi!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa esnafı ile görüştü. Başevirgen, "Esnaflarımızın talepleri net. Günü gelen tüm kredi ve ödemelerin ötelenmesi, kira yardımı yapılması" dedi.

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu Haberi

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu


Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin Söğütalan Köyü'nde mera olarak kullanılan bir alanın kiraya verilmesi ile bölgede yaşanan sorunları meclise taşıdı.


Konu hakkında soru önergesi hazırlayan Nurlu, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


Nurlu, Kırkağaç'a bağlı Söğütalan köyünde bulunan ve köylülerin mera olarak kullandığı bakanlığa ait arazinin bir şirkete 49 yıllığına kiralanması üzerine şirket ile köylülerin karşı karşıya geldiğini belirtti.


Köyde yaşayan vatandaşların orman vasfını yitirdiği için hayvanların otlak yeri olarak yıllardır kullanılan 500 dönümlük arazinin köyün ekmek teknesi olduğunu ifade ettiklerini belirten Nurlu "Son zamanlarda alınan kararlarla köylünün elinde bulunan tarım arazilerinin ranta açılarak satılması veya kiralanması bölge halkını mağdur etmektedir. Çünkü köylü hayvanını otalatacak mera bulamadığı için hayvanlarını satmak zorunda kalacaktır." dedi.


Nurlu'nun soruları

1-...