29 / 03 / 2024

Maracana Statı koronavirüs hastanesi

Maracana Statı koronavirüs hastanesi

Latin Amerika’da koronavirüsün en çok etkilediği Brezilya’da bulunan ünlü Maracana Statı hastaneye dönüştürüldü. Ülkede durumu ağırlaşan COVID-19 vakaları burada tedavi edilecek.

Koronavirüs krizinin vergisel etkileri!

Koronavirüs karşısında birçok ülke, kendi ekonomik imkanları çerçevesinde tahsil edeceği birtakım vergilerini erteledi. Ülkemizde de bu çerçevede bazı mükelleflere birtakım kolaylıklar getirildi.

Koronavirüs ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok sektör ve kurum evden çalışma uygulamasına geçti. Evden çalışma uygulamasından verim alan, maliyeti azalan şirketlerin ofislerini küçülteceği veya tamamen uzaktan çalışmaya geçeceği öngörülüyor. Peki bu durum ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs İstanbul'da konut fiyatlarını artırdı mı?

Koronavirüs salgını konut trendlerinde değişikliğe sebep oldu. Salgın sürecinde izole olmak isteyen ve kalabalıktan kaçmak isteyen vatandaşlar, villa tipi konut arayışlarını artırdı. Peki İstanbul çevresinde hangi ilçelerde konut arayışı arttı? Koronavirüs İstanbul'da konut fiyatlarını artırdı mı?

Koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en çok dikkat çeken konut tipleri site içindeki bahçeli evler oldu. Peki koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Koronavirüs sonrası Çanakkale’de arsa, Didim'de yazlık arandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınından sonra satılık arsa aramaları Çanakkale'de yüzde 509, satılık prefabrik ev aramaları İzmir'de ise yüzde 163 arttı

Koronavirüs Eskişehir'de gayrimenkul fiyatlarını yüzde 20 artırdı!

Eskişehir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talebin arttığını fiyatlarda yüzde 20 oranında artış yaşandığını açıkladı.

ABD'de konut başlangıçları koronavirüsün etkisiyle 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de konut başlangıçları, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle nisanda bir önceki aya göre yüzde 30,2 azalışla 891 bine, inşaat izinleri de yüzde 20,8 düşüşle 1 milyon 74 bine geriledi.

Mansur Yavaş koronavirüs yardımlarına kaynak yaratmak için 338 ihaleyi erteledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan ekonomik ihtiyaçları karşılamak için 338 ihaleyi erteledi.

Kars'ta inşaat sezonuna koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hemen hemen her sektör gibi inşaat sezonunu da etkiledi. 

Ankara'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 338 ihale ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’te koronavirüs salgını ile mücadelenin başladığı ilk günden itibaren uygulamaya geçirdiği kararlar kapsamında Mart 2020'den bugüne kadar toplamda 338 ihale ertelendi.

Koronavirüs İzmir'de ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını gayrimenkul sektörünü etkilemeye devam ediyor. Birçok vatandaş 'Evde kal' çağrılarına ve sosyal izolasyona önem göstererek evde kalıyor. Rahat bir sosyal izolasyon dönemi geçirmek isteyen ve evde kalan vatandaşlar, bahçeli müstakil ev arayışlarını artırdı...

Bu ilçelerde evi olanlar yaşadı! Koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 artış gösterdi....

Yabancılar koronavirüs dinlemedi! Nisan’da 790 konut aldı!

Ülkeler arası ticaretin durduğu koronavirüs salgını döneminde Türkiye 790 konutu yabancılara sattı. Aynı dönemlerde Avrupa ve ABD’de yabancıya neredeyse hiç konut satışı yapılmadı. Yabancılar en çok mega kent İstanbul’dan konut aldı.

Maracana Statı koronavirüs hastanesi Haberi

Maracana Statı koronavirüs hastanesi

Brezilya’nın en büyük statı Maracana, COVID-19 hastalarına umut ışığı oldu. 2014 Dünya Kupası ve 2016 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliğnde bulunan Rio de Janeiro eyaletinde yer alan stata 38 günde yapılan geçici hastane yetkililere verildi. Durumu ağırlaşan COVID-19 hastalarına ayrılan hastane, toplam 400 yatak kapasitesine sahip olacak. Hastanede 50’si yoğun bakım için olmak üzere şu anda 170 yatak yer alıyor. Rio de Janeiro Valiliği, kalan 230 yatağın da mayısın ortasına kadar teslim edilecek.

156 BİN VAKA VAR

Rio de Janeiro, COVID-19 kaynaklı 1653 ölüm ve 16 bin 929 vaka sayısıyla Sao Paulo’dan sonra salgından en çok etkilenen eyalet oldu. Nüfusu 210 milyon olarak bilinen Güney Amerika ülkesi Brezilya’da 10 bin 627 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan COVID-19, şu ana kadar 155 bin...