29 / 03 / 2024

mardin eski PTT binası

mardin eski PTT binası

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından tadilat ve restorasyonu tamamlanan eski PTT binası, çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla uygulama oteli ve sosyal tesis olarak hizmete girdi.

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Dalyan Eski PTT Binası 5 yıllığına kiraya veriliyor!

Aydın PTT Başmüdürlüğü, Dalyan Eski PTT Binası'nı 5 yıllığına kiraya veriyor. İhale 13 Temmuz 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

İskoçya’da öğrenip Mardin evi yaptılar!

British Council tarafından destek verilen ve Kültürel Mirası Koruma Derneği ile Edinburgh World Heritage'nin gerçekleştirdiği Kültürel Mirasın Korunmasında KORU Projesi kapsamında Mardin’de yıkılma tehlikesi bulunan eski bir taş ev yenilendi.

Mardin Artuklu'daki eski ev çöktü!

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Yeşilli Mahallesi'nde ahır olarak kullanılan eski bir evde göçük meydana geldi. Olay sırasında içeride bulunan 21 hayvan kurtarılırken, 3 büyükbaş hayvan telef oldu.

Mardin'de tarihi taş evlerin duvarları yıkıldı!

Mardin'de meydana gelen aşırı yağış nedeniyle birçok tarihi taş evin duvarı yıkıldı. Eski Mardin yolunda ise dağdan kopan kaya parçaları yola düştü.

Mardin Devlet Hastanesine 400 yataklı ek bina geliyor!

Mardin Devlet Hastanesinin eski binası yıkılarak yerine 400 yataklı ek bina yapılacağı belirtildi..

Eskişehir Alpu PTT Hizmet ve Santral Binası satılıyor!

Eskişehir Alpu PTT Hizmet ve Santral Binası ihale usulü ile satışa sunuluyor. Binanın satış ihalesi 11 Temmuz'da gerçekleşecek..

Kütahya Tunçbilek PTT Hizmet Binası satılıyor!

Eskişehir PTT Başmüdürlüğü, Kütahya Tavşanlı'daki Tunçbilek PTT Hizmet Binası'nı satışa çıkardı. İhalesi 29 Kasım'da gerçekleşecek gayrimenkulün satış bedeli 145 bin TL olarak belirlendi.

Eskişehir'in yeni stadında sona gelindi!

Eskişehir'de inşası tamamlanmak üzere olan 35 bin kişilik yeni stadın çim serme işlemine başlandı. Çalışmaları izlemek için stada gelen PTT 1. Lig takımlarından Eskişehirspor'un kulüp başkanı Halil Ünal, inşaatla yakından ilgilendiğini söyledi.

Mardin Artuklu Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklılığı belirleniyor!

Mardin Artuklu'da bulunan ve yıllarca Devlet Hastanesi olarak hastalara hizmet verilmesi için kullanılan eski hastane binası kadın ve çocuk hastanesine dönüştürülecek. Devlet hastanesinde depreme dayanıklılık testi yapıldığı belirtildi.

Mardin’in çehresi değişiyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, eski Mardin’de bulunan 19 tarihi çarşıyı kapsayan “Tarihi Çarşıların Canlandırılması” ve “ 1.Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma ve İyileştirme” projelerini tanıttı.

Aydın Ayaydın babası adına Mardin'de okul yaptırdı!

Mardin'in Derik ilçesinde 6 yıl önce kendi adını taşıyan bir öğretmenevi yaptıran eski CHP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın, bu kez babası merhum Mehmet Ayaydın adına ilkokul yaptırdı.

TOKİ'den emekli ve dar gelirliye 205 TL taksitle ev!

TOKİ, konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi amacıyla yeni projeleri uygulamaya koydu. Kocaeli, Malatya, Bitlis, Mardin, Eskişehir, Şanlıurfa ve Van'da 1.863 konutu satışa çıkardı.

mardin eski PTT binası Haberi

mardin eski PTT binası


Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından tadilat ve restorasyonu tamamlanan eski PTT binası, çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak ve aynı zamanda vatandaşların sosyal ve moral ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla uygulama oteli ve sosyal tesis olarak hizmete girdi. MARDİN Artuklu Üniversitesi tarafından tadilat ve restorasyonu tamamlanan eski PTT binası, çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak ve aynı zamanda vatandaşların sosyal ve moral ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla uygulama oteli ve sosyal tesis olarak hizmete girdi. 


Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, 19. yüzyılda Mimarbaşı Sarkoz Lole tarafından yapılan ve PTT Genel Müdürlüğü'nden kiralanan tarihi binanın alan ve işleyişiyle ilgili olarak bilgi verdi. Binanın tarihi Mardin'de konumlandığını, bin 143 metrekare kapalı ve 517 metre kare açık alana sahip olduğunu belirten Ağırakça, yapının dokuz oda, bir restoran ve iki idari birimden...