28 / 03 / 2024

mardin yatırımları 2016

mardin yatırımları 2016

Mardin Büyükşehir Belediyesi, eski Mardin’de bulunan 19 tarihi çarşıyı kapsayan “Tarihi Çarşıların Canlandırılması” ve “ 1.Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma ve İyileştirme” projelerini tanıttı.

AVM yatırımları mağazalaşmayı artırıyor!

Vepa Grup Genel Müdürü Murat Usta mağaza sayısındaki artışa AVM yatırımlarının etkisi olduğunu ifade etti. 2004 yılında ilk mağazayı açtıklarını söyleyen Usta 2016 itibariyle Türkiye genelinde 38 mağazaya sahip olduklarını belirtti.

İnşaat yatırımları referandumu bekliyor!

Çiçek Kardeşler İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, yatırımcıların 2016'da 'bekle gör' politikası izlediğini söyledi. Çiçek, inşaat firmalarının yatırımlarını referandumdan sonraya bıraktığını belirtti.

2016'da yatırımların yüzde 56'sı 15 Temmuz'dan sonra yapıldı!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, 2016'da Türkiye'ye yapılan yatırımları değerlendirdi. Ermut, Türkiye yatırımlarının yüzde 56'sının 15 Temmuz'dan sonra yapıldığını belirtti.

Ankara Elmadağ'da belediye yatırımları konuşuldu!

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, 2016 yılında hayata geçen yatırımlarını ve 2017 projelerini değerlendirdi. Toplantı Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’nda gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir'den kente estetik katan yatırımlar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, her yıl olduğu gibi 2016’da da yoğun bir faaliyet programı gerçekleştirdi. İşte o yatırımlar...

Bursa Büyükşehir 2017 yatırımlarını programladı!

Ulaşımdan altyapıya, tarihi ve kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda 2016 yılını yatırımlarla dolu dolu geçiren Büyükşehir Belediyesi, 2017 yatırımlarını da programladı.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30 Aralık 2016 tarihinde 29934 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu ve özel sektör yatırımları 2017'de artacak!

2016 yılında 440.7 milyar lira seviyesinde gerçekleşen yatırımlar gelecek yıl 497.1 milyar TL`ye yükselecek. Yatırımların 374.8 milyar liralık bölümü ise özel kesim tarafından yapılacak. Öte yandan yatırımların tamamlanma süresi de kısalıyor.

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun tam metni!

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 07 Eylül 2016 tarihli ve 29824 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yılın ilk 7 ayında otel yatırımları yüzde 21 geriledi!

Türkiye Otelciler Birliği, Türkiye genelinde konaklama sektörü yatırımlarında Temmuz 2016'da proje sayısının azaldığını ancak yatırımların parasal miktarında artış meydana geldiğini açıkladı.

Konya'nın 2016 yatırımlarında bin 62 proje var!

Konya İl Koordinasyon Kurulu 3.Dönem Toplantısı Vali Yakup Canbolat’ın katılımıyla İl Özel İdaresi Binası’nda gerçekleştirildi. Konya yatırımlarında 2016 yılı için bin 62 projenin bulunduğu belirtildi.

Tema Konut Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Tema Konut Yatırımları Anonim Şirketi 1 milyon TL sermaye ile 9 Haziran 2016 tarihinde Şişli'de kuruldu.

Sarıkamış'ı bekleyen yatırımlar ve yenilikler neler?

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy 2016 yılında Sarıkamış'ı bekleyen yatırımlar ve yenilikler hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Göksal Toksoy'un açıklamaları...

mardin yatırımları 2016 Haberi

mardin yatırımları 2016


Mardin Büyükşehir Belediyesi, eski Mardin’de bulunan 19 tarihi çarşıyı kapsayan “Tarihi Çarşıların Canlandırılması” ve “ 1.Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma ve İyileştirme” projelerini tanıttı. Proje kapsamında taşıt trafiğinin sınırlandırılması, kentin tarihi dokusunu gürültü ve hava kirliliğinden arındırılmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, tarihi yerleri tekrar ticaret ve sosyal alanlara dönüştürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladıkları eski Mardin’de  “Tarihi Çarşıların Canlandırılması” ve “1.Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma ve İyileştirme” projeleri belediye meclis toplantı salonunda yapılan toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile Artuklu Belediyesi yetkilileri katıldı.

Proielere GAP, DİKA finansal destek sunarken, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Mardin Arkeoloji Müzesi, Artuklu Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi ve Sanat Tarihi Bölümü ile TMMOB  ise iştirakçı olarak yer alıyor.

Eski zanaatlar yeniden canlandırılacak

19 tarihi çarşının restore çalışmalarıyla birlikte...