29 / 03 / 2024

memur konut edindirme yardımı almak

memur konut edindirme yardımı almak

3320 sayılı kanun gereğince memurlar ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor. Peki, memur konut edindirme yardımı nedir? Memur konut edindirme yardımı süresi ne kadardır?

Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir, nasıl işler?

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü yazısında Konut Edindirme Sistemi'ni kaleme aldı. Peki Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir?

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Konut satışında vites yükselten adım!

Faiz hassasiyeti olan tüketicilerin tercih ettiği faizsiz konut edindirme sistemi artık hem yasal hem daha sağlam zeminde hizmet sunacak.

Faizsiz konut edindirme sistemi mecliste!

Faizsiz konut veya araç edindirme sistemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Faizsiz konut edindirme sistemi yasalaşıyor!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Türkiye'de "faizsiz bankacılık" gibi büyümesini hızla devam eden ve satışlarını yükselten "faizsiz konut" sektöründe faaliyet gösteren şirketlere regülasyon geleceğini anlattı.

Türkiye’de 24 milyon aile 'faizsiz konut sistemi'yle ev sahibi olacak!

Türkiye’de 24 milyon ailenin yarısı, ev alma hayalini hayata geçiremiyor. Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi , faizsiz konut edindirme sisteminin çözüm olacağını belirtti.

Ordu Gölköy'de konut edindirme hakkı önerisi!

Ordu ili Gölköy ilçesinin Sarıca Mahallesi'nde gerçekleşen heyelan sonrası risk altında bulunan tüm evler için vatandaşların yeniden konut edindirme hakkından yararlandırılması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Temmuz'da faizsiz sistemle alınan konut sayısı rekor kırdı!

Geçen yılın aynı dönemine göre Haziran’da konut satışları yüzde 48 düşerken Eminevim’in faizsiz konut edindirme sistemi olan Elbirliği, son 6 ayda yaklaşık yüzde 34 büyüdü...

TOKİ'den iş yeri edindirme projesi geliyor!

İnşaat sektörü ile ilgili bir takım açıklamalarda bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, TOKİ ile birlikte "uzun vadeli konut edindirme projesi" gibi "iş yeri edindirme projesi" yaptıklarını söyledi. .

Emlak Konut'tan TÜFE'li Satış Kampanyası!

Emlak Konut GYO, Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak görülmemiş bir kampanyaya imza atıyor. 'TÜFE'li Satış Kampanyası' ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedefleniyor.

Hizmet tahsisli konut nedir?

3220 sayılı Kanun ve yönetmelikleri gereğince, memurlar ve işçiler ile bunların emeklilerine Konut Edindirme Yardımı yapılıyor. Peki, hizmet tahsisli konut nedir? Hizmet tahsisli konut kimlere verilir?

KEY yardımı miras kalır mı?

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı (KEY) yapılıyor. Peki, KEY yardımı yapılan kimse vefat ederse ne olur? KEY yardımı miras kalır mı?

Konut edindirme yardımı bildirimi!

KEY ödemeleri 3320 sayılı kanun gereğince yapılıyor. "Konut Edindirme Yardımı Bildirimi" doldurulup, Sosyal Sigortalar Kurumuna verilmesi gereliyor. İşte konut edindirme yardımı bildirimi..

memur konut edindirme yardımı almak Haberi

memur konut edindirme yardımı almak

Memur konut edindirme yardımı! 

Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında 3320 Sayılı Kanun'un uygulama esaslarını düzenlemek amacıyla hazırlanmış olup, yardımın yapılma, nemalandırma ve kullandırılmasına ilişkin esas ve usulleri düzenleyen yönetmelik gereğince, konut edindirme yardımının süresi 180 ay olarak tespit ediliyor.


Yardımdan yararlanma şartlarını kaybedenlere, yardım yapılması durduruluyor. Ancak, bunlardan yardım yapılma hakkını tekrar kazananlara, 180 aylık sürenin bakiye kısmı kadar yardım yapılmasına devam olunuyor. 


Memur konut edindirme yardımı..

Memurlara yapılacak konut edindirme yardımı ile ilgili esaslar 3320 sayılı kanunun uygulama yönetmeliğinde şu şekilde açıklanıyor:


Memurlara Yapılacak Yardım 

Madde 8 − Kurumlar Yardıma müstehak memurları için yapacakları yardımı, her ay "Konut Edindirme Yardımı Tahakkuk Bildirimi"ni (Ek: I ) düzenleme suretiyle ve aylıklar meyanında tahakkuk ettirirler. 


Konut Edindirme Yardımı Tahakkuk Bildirimi üç nüsha...