19 / 03 / 2024

Merkez Bankası rekor kredi

Merkez Bankası rekor kredi

Konut satışlarının yaklaşık 2 aydır durgun olduğu piyasada krediler her hafta yeni bir rekor kırıyor. Merkez Bankası verilerine göre son 1 haftada kaç milyon YTL'lik kredi kullanıldı?

Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Merkez Bankası'nın Başkanı Hafize Gaye Erkan hafta sonu görevinden istifa etmesinin ardından yerine Fatih Karahan atandı. Kritik kararın ardından dolar yeni haftada rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? 5 Şubat 2024 dolar kuru kaç lira? 5 Şubat 2024 dolar kuru.

Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı! Dolar fırladı! Bu artış istenilen bir artış mı?

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten Merkez Bankası rezervlerindeki yükseliş ve dolar kurundaki zirvelere değinerek ''Bu artış istenilen bir artış mı?'' sorusunu sordu. Takipçilerinden ise onlarca yorum geldi. 

Merkez Bankası rezervleri 140.1 milyar dolarla rekor kırdı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bürüt rezervleri 136,5 milyar dolardan 140,1 dolasra yükselerek rekor kırdı.

Faiz artışları yükseliyor! Amerika Merkez Bankası peş peşe açıkladı! Altın rekor kırdı

Amerika Merkez Bankası  (FED),şubat ayı faiz kararlarını geçtiğimiz çarşamba günü açıkladı ve faizi beklentiler doğrultusunda 25 baz puan arttı. Faiz artış hızı yavaşlasa da önümüzdeki dönemde artışların devam etmesi  bekleniyor.

Euro 17 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Elinde sadece 1 eurosu bile olanlar hemen bakın

Euro kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından araştırılıyor. Geçen hafta rekor kıran euronun ne kadar olacağı merak ediliyor. Euro 17 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Elinde sadece 1 eurosu bile olanlar hemen bakın...

Yok böyle para! ABD Merkez Bankası yılın son günü 2,5 trilyon doları nasıl çekti?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kısa vadeli faiz oranlarını kontrol edebilmek amacıyla kullandığı önemli araçlarından biri ters repo yöntemi ile yılın son işlem gününde rekor kırdığı bildirildi.

Merkez Bankası'na zor sorular! Paranın kaynağı nedir? Neden sürekli artıyor?

Merkez Bankası'nın net hata noksan kalemi ilk 8 ayda 28 milyar dolarla rekor düzeye ulaştı. Peki bu paranın kaynağı ne? Hesaplara düzeltilerek aktarılması ve küçülmesi gerekirken neden sürekli tırmanıyor? Kulislerde konuşulan senaryolar neler?

Merkez Bankası'nın net rezervleri alarm seviyesinde

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre brüt rezervler 30 Eylül haftası itibariyle 3,8 milyar dolar düşüşle birlikte 107 milyar dolar oldu. Net rezervler ise aynı dönemde yatay bir görünümle birlikte 9,7 milyar dolarda kalırken, swap hariç net rezervler de rekor düşük seviyeye geriledi.

Merkez Bankası altın topluyor! Türkiye ilk sırada! Rekor rakam şimdi geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) altın toplamaya devam ediyor. Ağustos ayında altın rezervlerinin yükseldiğini paylaşan Merkez Bankası'ndan rekor rakam geldi...

İngiltere Merkez Bankası politika faizini rekor düşük seviyede bıraktı!

İngiltere Merkez Bankası (BOE), yüzde 0,1 seviyesinde olan politika faizinde ve 745 milyar sterlin seviyesindeki tahvil alım programında değişikliğe gitmedi.

Merkez Bankası’nın İFM’deki yeni bina inşaatında son durum!

Merkez Bankası’nın İFM’deki yeni binasına rekor imar hakkı verilmişti. Şimdi AVM, otel gibi gayrimenkullerin satışından pay alarak inşaatı yapacak firmanın havlu attığı, TOKİ'nin projeden çekildiği ve Merkez'in şimdi binayı cebinden yaptıracağı ileri sürüldü...

İsveç Merkez Bankası'nın faiz oranları değişmedi!

İsveç Merkez Bankası (Riksbank) geçen yıl belirlenen ve "rekor oran" olarak değerlendirilen yüzde eksi 0,50 düzeyindeki politik faizi değiştirmedi.

Merkez Bankası bugün faiz indirecek mi?

Merkez Bankası, marttan beri her Para Kurulu Toplantısı’nda faiz koridorunun üst bandında indirim yapmıştı. Ancak doların 3.1140 lira ile rekor kırması, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım beklentisi bu ay değişiklik olmayacağı ihtimalini artırıyor.

Merkez Bankası rekor kredi Haberi

Merkez Bankası rekor kredi

Tüketici kredileri, bir haftada 534,9 milyon YTL artarak 13 Temmuz itibarıyla 54 milyar 418,2 milyon YTL'ye yükseldi. Söz konusu krediler, 6 Temmuz tarihi itibarıyla 53 milyar 883,3 milyon YTL düzeyinde idi.

Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredileri kapsamında konut kredileri 25 milyar 854,1 milyon YTL, taşıt kredileri 5 milyar 808,2 milyon YTL, diğer krediler 22 milyar 755,9 milyon YTL olarak hesaplandı.

Geçen hafta konut kredileri 25 milyar 700 milyon YTL'ydi. Son 1 haftada konut kredileri 154 milyon YTL artmış oldu.

...