26 / 04 / 2024

mersin Kentsel Sit Alanı

mersin Kentsel Sit Alanı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından hazırlanan ve yaklaşık 52 hektarlık kentsel sit alanı ve yakın çevresini kapsayan alanda yapılan 1/5000 ölçekli Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Mersin Akdeniz kentsel dönüşümle yenileniyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm sevinci!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Mersin Akdeniz'de hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Mersin Akdeniz'de yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bölge sakinleri tarafından uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Bölge sakinleri çalışmalardan çok memnun. 

Mersin Akdeniz kentsel dönüşüm projesi yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Mersin'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesinin yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim etmeyi planladıklarını dile getirdi.

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

Mersin'in iki mahallesinde kentsel dönüşüm Eylül'de başlıyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Barış ve Bahçe mahallelerinde Eylül ayı içerisinde yıkımlar başlayacak.

Mersin'deki kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı tamamlandı!

Doğu Akdeniz'in önemli ticaret merkezleri arasında yer alan Mersin'de 142 dönüm alanda toplamda 416 dairelik 20 bloktan meydana gelen kentsel dönüşüm projesi tamamlanıyor.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Mersin'e bağlı Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Çalışmaları yakından takip eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak çalışmalarda son durum hakkında bilgi verdi. 

Mersin Akdeniz kentsel dönüşüm projesi 27 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mersin Akdeniz kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirecek.

Mersin Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyor...

mersin Kentsel Sit Alanı Haberi

mersin Kentsel Sit Alanı

Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, yazılı bir açıklama yaparak, Mersin’in hem geleneksel kent merkezini hem de günümüzdeki yönetim ve ticari merkezini oluşturan yaklaşık 52 hektarlık kentsel sit alanı ve yakın çevresini kapsayan alanda yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın, Büyükşehir Meclisi’nden geçtiğini bildirdi. Tren Garı ile Kültür Merkezi arasında kalan alanın mimari, tarihi, sanatsal ve estetik özelliklerinin, bu bölgeyi “Kentsel Sit Alanı” haline getirdiğini belirten Türk, planın onaylanmasının ardından söz konusu alanın tarihi dokusunun korunacağını, yapılara yeni işlevler kazandırılarak kent merkezinin ticari ve turistik açıdan hareketlenmesinin sağlanacağını kaydetti. Akdeniz Belediyesi kontrolünde yapılan koruma amaçlı imar planı ile bölgenin gelişimine uygun olarak yeniden inşa ve restore edilerek ticaret, kültür, turizm ve sosyal donatı alanları oluşturulmasının hedeflendiğini aktaran Türk, “Ayrıca...