26 / 04 / 2024

mersin Mehmet Fazıl Türk

mersin Mehmet Fazıl Türk

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından hazırlanan ve yaklaşık 52 hektarlık kentsel sit alanı ve yakın çevresini kapsayan alanda yapılan 1/5000 ölçekli Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı.

TOKİ Mersin'de zemin etüt raporu hazırlatacak!

Mersin İli Silifke İlçesi Esenbel Mh. İle Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Mh. Muhtelif Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alanda İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi 20 Ekim 2020 tarihinde saat 13:30'da yapılacak.

Mersin Tarsus Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Mersin İli Tarsus İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mersin Mut 324 konut ihalesi yarın!

Mersin İli, Mut İlçesi, Deveci Mahallesi 324 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi (4 Dükkanlı), 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi işi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Mersin'de acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili Mut İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

TOKİ'den Mersin Mut'a 324 yeni konut müjdesi!

Mersin İli, Mut İlçesi, Deveci Mahallesi 324 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi (4 Dükkanlı), 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi işi ihalesi 30 Nisan 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

Mersin'de 14.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika binası!

Mersin 1. İcra Dairesi,  Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Nacarlı Mahallesi, 251 ada, 4 parselde yer alan 27.389,00 metrekare alan üzerine kurulu fabrika binası ve arsası 14 milyon 837 bin 12 TL'ye icradan satılıyor...

Akgül Agrega İnşaat ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akgül Agrega İnşaat ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketibugün Sultangazi'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Dilek Akgül Olgun, Kadir Dalbay ve Mehmet Akgül tarafından kuruldu.

TOKİ Mersin 416 konut ihalesi 26 Şubat'ta!

Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Çay Mahallesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 416 Adet Konut ve 1 adet Ticaret Merkezi , 36 Adet Dükkan ile 1 adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Şubat 2020 tarihinde yapılacak.

Mersin Silifke'de 8.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Silifke İcra Dairesi Müdürlüğü, Mersin İli, Silifke İlçesi, Kapızlı Mahallesi, 0 ada, 33 parselde yer alan arsanın hissesini 8 milyon 930 bin 729 TL'ye icradan satıyor...

Mersin Toroslar'da 20.8 milyon TL'ye icradan satılık gümrüklü antrepo!

Mersin 7. İcra Dairesi Müdürlüğü, Mersin İli, Toroslar İlçesi, Arpaçsakarlar Mahallesi, 9842 Ada, 6 Parselde yer alan gümrüklü antrepoyu 20 milyon 823 bin 165 TL'ye icradan satıyor...

Mersin'de 6.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Mersin 7.İcra Dairesi, Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Yaka Mahallesi'ndeki 131 Ada, 3 Parselde kayıtlı benzin, mazot, LPG ve Servis İstasyonu niteliğindeki gayrimenkulü  6 milyon 800 bin 4 TL'ye icradan satıyor...

TOKİ Mersin Mezitli 262 konut ihalesi yarın!

Mersin İli Mezitli İlçesi Mezitli Mahallesi 262 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 16 Temmuz 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Mersin 262 konut ihalesi 16 Temmuz'da!

Mersin İli Mezitli İlçesi Mezitli Mahallesi 262 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 16 Temmuz 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

mersin Mehmet Fazıl Türk Haberi

mersin Mehmet Fazıl Türk

Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, yazılı bir açıklama yaparak, Mersin’in hem geleneksel kent merkezini hem de günümüzdeki yönetim ve ticari merkezini oluşturan yaklaşık 52 hektarlık kentsel sit alanı ve yakın çevresini kapsayan alanda yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın, Büyükşehir Meclisi’nden geçtiğini bildirdi. Tren Garı ile Kültür Merkezi arasında kalan alanın mimari, tarihi, sanatsal ve estetik özelliklerinin, bu bölgeyi “Kentsel Sit Alanı” haline getirdiğini belirten Türk, planın onaylanmasının ardından söz konusu alanın tarihi dokusunun korunacağını, yapılara yeni işlevler kazandırılarak kent merkezinin ticari ve turistik açıdan hareketlenmesinin sağlanacağını kaydetti. Akdeniz Belediyesi kontrolünde yapılan koruma amaçlı imar planı ile bölgenin gelişimine uygun olarak yeniden inşa ve restore edilerek ticaret, kültür, turizm ve sosyal donatı alanları oluşturulmasının hedeflendiğini aktaran Türk, “Ayrıca...