20 / 04 / 2024

metal gayrimenkul sermaye arttırımı

metal gayrimenkul sermaye arttırımı

Metal Gayrimenkul A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu' na ( KAP ) yaptığı yazılı açıklamada sermaye arttırımından elde edilen fonun hangi amaçla kullanılacağına ilişkin raporu yayınladı...

Yektaş Metal Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yektaş Metal Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi bugün Kartal'da 300 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler istisnanın altında kalırsa vergiden muaf olunuyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022 ne kadar?

Adese Gayrimenkul sermaye artırımından 126.1 milyon TL fon elde etti!

Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş., sermaye artırımı kapsamında elde edilen net 126 milyon 108 bin 250 TL fonun, kullanım yerlerini açıkladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul, sermaye artırımından 1.5 milyon dolarlık fon elde etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin revize raporu yayınlandı. 

Gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı var mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesinde mükelleflere bazı harcamalarını beyanname üzerinden düşme hakkı tanınıyor. Peki gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Gayrimenkul sermaye iradı 2021!

Temettü gelirleri, iş yeri kira gelirleri veya birden fazla işverenden kazanılan ücret gelirleri gibi menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının beyan edilmesi için kullanılan sınır tutarı 2021 yılında arttı. İşte gayrimenkul sermaye iradı 2021...

Metal Gayrimenkul, Ömer Saçaklıoğlu'ndan taksitle 4.6 milyon TL alacak!

Metal Gayrimenkul'ün şirket ana ortağı Ömer Saçaklıoğlu'ndan 4 milyon 652 bin TL tutarındaki alacağı ile ilgili olarak yapılan görüşmeler sonucunda protokol düzenlenerek taksitlendirilmesinde mutabakata varıldı. 

Metal Gayrimenkul 3 aylık faaliyet raporu!

Metal Gayrimenkul, 1 Ocak 2020 - 31 Mart 2020 dönemine ilişkin finansal tablo, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanı yayınladı...

Metal Gayrimenkul ve YK Yatırım Holding'in hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı!

Ömer Saçaklıoğlu ve Metal Yapı Konut'un Metal Gayrimenkul'e verdiği beyanda icra takibi nedeni ile sahip oldukları hisseler üzerine haciz konulduğunu beyan etti.  Bu beyan sonucunda hisseler için YK Yatırım Holding A.Ş. ve Yalçın Yalçınkaya ile yapılan hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı.

Metal Gayrimenkul hisselerinin satışı için görüşmelere başladı!

Metal Gayrimenkul,  Metal Yapı Konut A.Ş.'ye ve Ömer Saçaklıoğlu'na ait olan hisselerinin satışı için görüşmelere başladı. 

Metal Gayrimenkul kar payı dağıtacak mı?

Metal Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2019- 31 Aralık 2019 hesap döneminde zarar oluştuğunun tespitine, dağıtılabilir kar oluşmamış olması nedeniyle kar dağıtımı yapılamayacağının, Olağan Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi...

GSD Denizcilik Gayrimenkul sermaye tavanı geçerlilik süresini 2024 yılına uzattı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'nin mevcut kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 2019 yılında doldu. Şirket, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2024 yılı sonuna kadar uzatacak...

Gayrimenkul sermaye iratları için beyanname dönemi!

2019 yılında elde edilen beyana tabi gayrimenkul sermaye iratları, 2020 yılı Mart ayının sonuna kadar beyan edilmesi gerekmektedir. Tahakkuk eden gelir vergisi, 2020 yılının Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenecektir.

metal gayrimenkul sermaye arttırımı Haberi

metal gayrimenkul sermaye arttırımı


Metal Gayrimenkul'ün konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:


METAL GAYRİMENKUL ANONİM ŞİRKETİ


SERMAYE ARTTIRIMINDAN ELDE EDİLEN FONUN 

HANGİ AMAÇLA KULLANILACAĞINA İLİŞKİN RAPOR




A- RAPORUN AMACI


Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33. Maddesinin (1) nolu bendinde belirtilen esaslar çerçevesinde Metal Gayrimenkul A.Ş.'nin, çıkarılmış sermayesini 5.900.000.-TL'den 4.100.000.-TL nakden arttırarak 10.000.000.-TL'ye yükseltilmesi esnasında tahsil edilecek olan tutarın hangi amaçla kullanılacağına ilişkin olarak hazırlanmıştır.


B-   RAPORUN SONUCU


Şirketimizce gerçekleştirilmesi planlanan 4.100.000.-TL tutarındaki sermaye artırımından elde edilecek nakdin, şirketimizin yeni faaliyet konusu ve grubumuzun ana iştigal konusu olması sebebiyle, inşaat projelerine  ve değişen piyasa koşullarına bağlı olarak yatırım yapmanın karlı hale geldiğini gözlemlediğimiz  faaliyet konularına yatırım yapılarak değerlendirilmesi  planlanmaktadır. 




METAL GAYRİMENKUL ANONİM ŞİRKETİ

YÖNETİM KURULU KARARI



Karar No :2014/02

Karar Tarihi :07.02.2014


Şirketimiz Yönetim Kurulu, Akın KARALİ, Özüm SAÇAKLIOĞLU, Ömer SAÇAKLIOĞLU, Haluk...