29 / 03 / 2024

Microsoft firmaları

Microsoft firmaları

Microsoft, İsveçli Mojang firmasını satın aldı. Microsoft'un video oyun platformu X box'ın Direktörü Phil Spencer, Minecraft'ın yaratıcısı Mojang'ın 2,5 milyar dolara satın alındığı duyurdu.

Teknoloji devi Microsoft'ta neler oluyor? Net kârı 7 yıldır ilk kez düşüşte!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Microsoft, global ölçekte resesyon beklentisiyle birlikte ekonomideki olumsuz etkiyi yeni yılın ilk günlerinden beri hissediyor. Dev şirketin maddi olarak sıkıntılı bir süreç yaşarken, bu kez de kâr oranının yüzde 12 düştüğü bilgisi geldi.  Geçen

Fikirtepe'de imzalarını bitiren firmalar neler yapıyor?

Fikirtepe'de ruhsat alan firmalar ne yapıyor? Fikirtepe yapı adalarında imzalarını bitiren inşaat firmaları ne durumda? Avan proje onayı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çalan firmalar hangileri? İşte Fikirtepe'den son durum raporu...

Philips Türkiye'de fikstür çekilişine firmaların yetkilileri katıldı!

Sektör Devleri fikstür çekilişi için Philips Türkiye genel merkez binasında bir araya geldi. Yapı Ligi 2012 Şampiyonu Philips Türkiye’nin konferans salonunda gerçekleştirilen fikstür çekilişine firmaların yetkilileri katıldı.

Emrullah Turanlı: İnşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir!

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “İnşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir. Konut alıcısı maketten değil, biten binadan ev almalı. İnşaat sektörü yap-sat modeline dönmeli” dedi.

İsmail Sezen: Cityscape Fuarı'na firmalar artık satış için geliyor!

Cityscape Global 2014'te Türk firmaların organizasyonunu üstlenen İstexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen'le konuştuk. İsmail Sezen, katılımın her yıl gittikçe arttığı Cityscape fuarını emlakkulisi.com takipçileri için değerlendirdi...

Türk inşaat firmaları dev projelerini Dubai’de tanıttı!

DUBAİ’de konut alıcı ve satıcısını buluşturan Cityscape Global Emlak Fuarına milyar dolarlık Türk projeleri katıldı. Önceki gün açılan fuara Ortadoğulu yatırımcıların ilgisi katılımcı firmaların yüzünü güldü.

Çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu olan firmalar!

Çevre görevlileri, faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu denetliyor. Peki, çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu olan firmalar hangi firmalardır?

İnşaat firmaları şantiye şefi arayışlarını hızlandırdı!

Firmalar ölümlü kazalardan bu denli tedirgin bir hale gelmişken inşaatların en kilit pozisyonu olan iş güvenliğinden de sorumlu şantiye şefliği için verdikleri ilan sayılarını artırdılar.

Microsoft, İsveçli Mojang firmasını satın aldı!

Microsoft, İsveçli Mojang firmasını satın aldı. Microsoft'un video oyun platformu X box'ın Direktörü Phil Spencer, Minecraft'ın yaratıcısı Mojang'ın 2,5 milyar dolara satın alındığı duyurdu.

Yurt dışına işçi götüren Türk inşaat firmalarına Torba Yasa müjdesi!

Torba yasa ile yurt dışına işçi götüren inşaat firmalarına sigorta prim kolaylığı getirildi. Türkiye ile sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen firmaların götürdüğü işçilerin sigorta primleri yarıya düşecek. İşte o madde...

Tolga Özdemir: Küçük firmalar da yeşil sertifika peşine düştü!

Binalarda yüzde 20 ile 50 arasında enerji, su tasarrufu sağlayarak genel anlamda işletme giderlerinde tasarruf sağlayan yeşil bina kavramı artık küçük firmaların da ilgi alanına girdi...

Konut firmaları, Eylül'de planladıkları zammı erteledi!

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eylül'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek.

Denetim firmaları, inşaatı yapan firma tarafından belirleniyor!

Yaklaşık 18 bin insanın hayatını kaybettiği Marmara depreminin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen yapı denetimleri sağlıklı yapılmıyor. Hâlâ yapı stoğunun yenilenmesinde sıkıntılar bitmedi. Denetim firmaları, inşaatı yapan firma tarafından belirleniyor.

Microsoft firmaları Haberi

Microsoft firmaları

Microsoft, İsveçli Mojang firmasını satın aldı. Böylece, Stockholm'daki küçük bir stüdyoda hazırlanan ancak tüm dünyadaki video oyuncularının beğenisini kazanan Minecraft yapımcılarına iyi bir gelir sağlamış oldu. 


Spencer, satın alıma ilişkin açıklamasında, ''Mojang ve Minecraft'ın Microsoft'a katılımı ekibimiz için inanılmaz derece heyecanlandırıcı. Minecraft'ın sevilen tüm yönlerini devam ettireceğiz'' ifadesini kullandı. Spencer, Minecraft'ın her yıl düzenlenen etkinliği Minecon'un gelecek sene devam edeceğini belirtti. 


Bloklardan oluşan bir dünyada yeni yapılar inşa etme, diğer oyuncularla savaşma ve devasa bir haritayı keşfetme şansı sunan Minecraft, 2009'da piyasaya sürülmesinden bu yana 100 milyondan fazla indirilerek tüm zamanların en popüler oyunları arasında yerini almıştı.


Mojang'ın kurucuları olan Markus Notch Persson, Carl Manneh ve Jakob Porser'ın satışın ardından Microsoft'a katılacak ekipten ayrılacağı belirtildi. 


Microsoft'un hisseleri satışın açıklanmasının ardından yüzde 0,8 değer...