26 / 04 / 2024

miras vergisi 2.taksiti 2017

miras vergisi 2.taksiti 2017

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince tahsil edilen veraset vergisinde 2. taksit ödemeleri ay sonuna kadar devam ediyor..

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Miras vergisi 2. taksiti son günü 2018!

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan mirasın kaldığı yasal ve atanmış mirasçılar tarafından ödenen miras vergisinde 2. taksit ödemeleri ay sonunda sona eriyor...

3 soruda miras vergisi 2. taksiti 2018!

Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar bütünü olan miras için kanunen vergi ödenmesi gerekiyor. Bu sene verginin ilk taksiti Kasım'da ödendi. Peki, miras vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödeniyor?

Çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018!

İlk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi başladı. İşte çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018 işlemleri..

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018! 

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisinde 2. taksit dönemi bugün itibari ile başladı. Peki, emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Miras vergisi 2. taksit dönemi 2018 başladı!

Miras vergisinde 2. taksit dönemi bugün itibari ile başladı. Mükellefler ödemelerini ay sonuna kadar yapabilecek..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti yaklaşıyor!

2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin ödemelerini 1 Kasım itibari ile yapmaları gerekecek..

Miras vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Bu verginin, bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde ödenen miras vergisinde 2. taksit ödemeleri 15 gün sonra başlıyor...

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...

2018 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında yer alan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Vergide 2. taksit ödemeleri bu ay yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

miras vergisi 2.taksiti 2017 Haberi

miras vergisi 2.taksiti 2017

Türkiye sınırları içerisinde özel kişilere özel ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi tutuluyor.

Veraset ve İntikal Vergisinin mükellefi, veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimse oluyor. 

Vergi, bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde tahsil ediliyor. Vergi, belli bir süre boyunca belli aylarda ödeniyor. 

Ayrıca malların karşılıksız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde de ödenen bu vergi tahakkukundan itibaren üç yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor.


 
Veraset ve intikal vergisi taksitleri

2017 yılı miras vergisi için ilk taksit ödemeleri Mayıs ayı içerisinde tahsil edildi. Veraset...