19 / 04 / 2024

Mogan Gölü temizleme ihalesi

Mogan Gölü temizleme ihalesi

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki Mogan Gölü'nün temizlenmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Mogan Gölü ihalelerinin neden sonuçlanmadığını soran Gök sorularını, Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Mogan Gölü 1. etap projesi Ekim'de tamamlanacak!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü 1. etap kıyı bandı rehabilitasyon ve rekreasyon alanı çevre düzenlemesinin Ekim ayında tamamlanacağı müjdeledi.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Mogan gölü Kuğu Gölü Villaları'na değer katıyor!

Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde olan Gölü Villaları, Mogan gölündeki temizleme çalışmalardan en fazla etkilenen projelerin başında geliyor.. 

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat!

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat listesi 1 milyon 390 bin TL'den başlıyor. Proje Ankara'da Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde yer alıyor...

Ankara Mogan Gölü 450 günde temizlenecek!

Gölbaşı’nın 30 yıldır temizlenemeyen doğa harikası gölü Mogan’da çalışmalar gelecek ay başlıyor. Mogan, 450 gün sürecek temizlikle eski günlerine dönecek

Ankara Mogan Gölü yeniden doğuyor!

"Mogan Gölü'nün Dip Çamuru Temizleme Çalışması Protokolü", Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından imzalandı.

Ankara Mogan Gölü denetleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mogan Gölü’nü kirlettiği iddia edilen göl çevresindeki tüm işletmeleri tek tek denetledi.

Mogan Gölü ihalesi TBMM gündemine taşındı!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki Mogan Gölü'nün temizlenmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Mogan Gölü ihalelerinin neden sonuçlanmadığını soran Gök sorularını, Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Mogan Gölü’nün temizlenmesi için yapılan ihale ikinci kez iptal edildi!

Mogan Gölü’nün temizlenmesi ile ilgili ihale sürecini başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ihaleyi ikinci kez iptal etti. İptale gerekçe olarak şirketlerin beklenenin üzerinde fiyat vermesi gösterildi

ASKİ’den Mogan Gölü’ne su takviyesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, su seviyesinde ciddi düşüş yaşanan Mogan Gölü’ne su takviyesi yapmaya başladı. Göle günde 20 bin metreküp su verildiği açıklandı.

Mavi Göl kararıyor!

Mogan Gölü’ndeki çevre felaketinin bir benzeri Mavi Göl’de yaşanıyor. Bölgedeki taş ocağının atıkları, gölün güneydoğu tarafından kaynağına zarar veriyor. Bataklığa dönen göldeki balık ölümleri korkutuyor.

Ankara Mogan Gölü temizlenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölbaşı'nda 200 yataklı hastane çalışmasının son aşamaya geldiğini, Mogan Gölü'nün yakında temizleneceğini söyledi.

Mogan Gölü hayat buldu!

Ankara’da son dönemde etkili olan yağışların ardından Mogan Gölü'nde su seviyesi yaklaşık 50 santimetre yükseldi. Gölde balıkçılık yapan vatandaşlar, “Gelecek için umut verici” yorumunu yaptı.

Mogan Gölü temizleme ihalesi Haberi

Mogan Gölü temizleme ihalesi


Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki Mogan Gölü'nün temizlenmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını, Başbakan Davutoğlu'na iletti.


Gök önergesinde "Mogan Gölü’nü yaşanabilir bir alan haline getirmek üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi’nin de düzenleyici kurumlar arasında yer aldığı “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü” 30 Eylül 2014 tarihinde taraflarca imzalanmış ve büyük müjdelerle kamuoyu ile paylaşılmış olduğu halde Mogan Gölü’nde en küçük bir iyileştirme çalışmasına başlanmamış olup göldeki kirlilik daha da artmış bulunmaktadır.


Çöple dolan, balçıkla kaplanan Mogan Gölü’nde kirlilik nedeniyle ölen balıkların karaya vurması, tehlikenin balık ve kuşların yanı sıra insanlar için de ciddi boyutlara ulaştığını sağır sultanın dahi duyduğu bu konuda Mogan Gölü’nü, göldeki balıkları ve kuş türlerini, çiçek...