26 / 04 / 2024

Moodys ev kredileri

Moodys ev kredileri

Moody’s, mortgage kredileri için çıkarılan bazı kâğıtlara hak etmediği notlar verdiği gerekçesiyle California Emeklilik Fonu’yla 130 milyon dolar ödeyerek anlaşmayı tercih etti.

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Ev alacaklar bu fırsatı kaçırmayın!

2007 yılında yasal hale getirilen Mortgage Yasası'yla bütün konut kredileri Mortgage kapsamında toplandı. Böylece konut kredileri daha fazla kullanılır oldu. Şimdi ev alacak vatandaşlar bankaların konut kredisi faizlerini araştırıyor. İşte banka banka faiz oranları...

Peşinat olmadan ev kredisi alınır mı?

Ev satın almak isteyen vatandaşların en fazla seçtiği kampanyalar arasında yer alan konut kredileri belirli bir tutara kadar veriliyor. Farklı bir deyişle ev bedelinin yüzde 80, 75 veya 50’sine kadar konut kredisi sunuluyor. Kalan bölüm ise peşinat olarak veriliyor.

İlk kez ev kredisi alacaklara öneriler!

Nakit parası olmayan ama ev almak isteyenler bankaların sunduğu kredileri kullanıyor. Peki ilk kez kredi çekecek olanlar neleri bilmeli ve nelere dikkat etmeli? İşte o haber...

Konut kredisiyle ev alırken karşımıza çıkan masraflar neler?

Ev hayallerinizi gerçekleştirmek için en kolay çözüm bankaların sunduğu konut kredileri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak konut kredisiyle ev almak isteyenleri bekleyen birtakım masraflar bulunuyor. 

KGF kredileri arsa ve ev harcamalarına gidiyor!

Kredi Garanti Fonu (KGF) kredileri 140 milyar liraya ulaştı. KGF kredileri birçok firmaya kaynak oluyor. Firmalar aldığı kaynak ile lüks otomobil, arsa, ev gibi harcamalara giriyor.

Gaziantep'teki satılık konut ilanlarında artış!

Gaziantep genelinde satılık konut ilanlarında artış yaşanıyor. Gaziantep Şahinbey Emlakçılar Derneği Başkanı Faraç Toktaş, konut satış ilanlarındaki artışların en büyük sebebini ödenemeyen ev kredileri ve banka borçları olduğunu söyledi.

Moody’s, ev kredileri notu için 130 milyon dolar ödedi!

Moody’s, mortgage kredileri için çıkarılan bazı kâğıtlara hak etmediği notlar verdiği gerekçesiyle California Emeklilik Fonu’yla 130 milyon dolar ödeyerek anlaşmayı tercih etti.

Ev kredisi başvuru koşulları!

Günümüzde herkes, kedi kuruluşları ve bankalarda sunulan düşük faizli ve uzun vadeli konut kredileri ile ev sahibi oluyor. Ev kredisinde bazı koşullar aranıyor. İşte ev kredisi başvuru koşulları..

Ev geliştirme kredisi faiz oranları!

Ev sahipleri, ev ve bahçesinde yapacağı tadilat, yenileme ve dekorasyon ihtiyaçları masraflarını karşılamak için bankaların ev geliştirme kredileri kullanılabiliyor. Peki, ev geliştirme kredisi faiz oranları ne kadar?

Tüketici kredileri bir yılda 53 milyar 947 milyon TL arttı!

Tüketici kredileri bir yılda 53 milyar 947 milyon TL arttı. Vatandaşın ev satın almak için bankalara başvurduğu konut kredisi bir yılda 24 milyar 289 milyon TL artış gösterdi...

Konut kredisi oranlarındaki artış ev sahibi olma hayallerini erteledi!

Giresun’ da Emlakçılar, konut kredileri faiz oranlarının artmasından dolayı daire satışlarının çok düştüğünden şikayetçi. Konut Kredi Faiz Oranları Yükselince Daire Satışları da Düştü. Konut kredisi oranlarındaki artış ev sahibi olma hayallerini erteledi.

Konut kredisi ile ev almak isteyenler bekleyişe geçti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı verilere göre tüketici kredileri ve konut kredileri 6 Eylül itibariyle haftada %0,42 arttı. Konut kredisi ile ev almak isteyenler bekleyişe geçti...

Moodys ev kredileri Haberi

Moodys ev kredileri

Darbe girişiminin ardından Türkiye’ye yönelik değerlendirmeleriyle siyasetçilerin ve iş dünyasının tepkisini çeken uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları güvenilirlikte bir kez daha sınıfta aldı. Avrupa Birliği’nin (AB) sermaye piyasaları düzenleme kurumu Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi’nden (ESMA) Fitch Ratings’e, AB düzenlemelerini ihlal ettiği için 1.38 milyon Euro (Yaklaşık 1.5 milyon dolar) para cezası verdi. Cezanın iki gerekçesi bulunuyor, kurumdaki bazı analistlerin kredi derecelendirmeyle ilgili önemli verileri, halka açıklanmadan önce Fitch üst şirketi yetkililerine bildirmesi ve 2012 yılında Slovenya’nın kredi notunu düşürmeden 12 saat önce ülke yetkililerine haber vermesi gerekirken bunu yapmaması ve iç denetim hataları.


Bu kurallar ABD’li kredi derecelendirme kuruluşlarından memnun olmayan Avrupa Birliği tarafından 2012 yılı sonunda getirilmişti. Bağımsız bir kredi derecelendirme kuruluşu oluşturma çabaları sonuç vermeyen Avrupa, çareyi...