25 / 04 / 2024

Muğla turizm

Muğla turizm

Muğla ve ilçelerinde kültürel, alternatif turizm olanaklarıyla ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesinde konulu konferans düzenlendi.Konferansın açılış konuşmasını MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harma

Muğla'da turist sayısı yüzde 2 arttı!

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla 'da, 2014 yılında, bir önceki yıla göre gelen turist sayısında yüzde 2 artış yaşandı.

Büyükşehir statüsü Muğla'yı hareketlendirdi!

Muğla, Büyükşehir Belediyesi olması ile özellikle merkez ilçe olan Menteşe'de bir ekonomik hareketlilik başlattı. Birçok firma, merkezini Muğla'ya taşıyor. Tüm bu gelişmelere paralel olarak da arsa, konut ve kira fiyatlarında bir artış gözlemleniyor.

Muğla'ya 6 ayda 1 milyon 100 bin turist giriş yaptı!

Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da, 250 bin yatak kapasitesi bulunan tesislerde Ramazan Bayramı için doluluk oranı yüzde 100'lere ulaştı. Turist sayısında yüzde 4 artış gerçekleşti.

Muğla Milas'a 547 milyon 785 bin liralık yeni otel! Loft İasos Turizm Konaklama tesisi içim start verildi!

Gökliman Yatırım İnşaat tarafından Muğla İli, Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi, Zeytinlikuyu Mevkii sınırlarında içerisinde 52 bin 21 metrekarelik alanda “Loft İasos Turizm Konaklama Tesisi” projesi için start verildi.

Muğla Milas'a yeni yat üretim tesisi geliyor!

DNK yat Gemi Mühendisliği Emlak şirketi turizm cenneti Muğla'ya yat limanı için düğmeye bastı. İşte yeni yat projesine ilişkin tüm detaylar...

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

Ağaoğlu'ndan Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi açıklaması!

Ağaoğlu Şirketler Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Muğla Milas'ta 59.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla Milas'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Aydın ve Muğla'da 6.3 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü Aydın Efeler ve Muğla Milas'ta 6 milyon 322 bin 867 TL bedelle yapım karşılığı kiralama işi ihale edecek.

Derin Mermerci, Muğla'da organik otel açacak!

Doğa tutkunu olarak bilinen Derin Mermerci, modadan sonra turizm işine de giriş yapıyor. Sosyetik güzel, Muğla’nın Akyaka bölgesinde organik bir otel açmaya karar verdi. 

Muğla Fethiye'de 8.4 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Muğla İli, Fethiye İlçesi, İnlice Mahallesi'nde yer alan turizm tesis alanı niteliğindeki arsa 8 milyon 400 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Muğla'da bazı sahalar jeotermal kaynak için ihaleye çıkıyor!

Muğla’nın ünlü turizm cennetleri Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz’deki sahalar ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan, jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arayacak. Bulması halinde 30 yıl işletecek..

Muğla Milas Çökertme Turizm Planı'na iptal!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Gülay Yücel, bugünkü yazısında 1/25 bin ölçekli Muğla Milas Çökertme Turizm Planı'ndan bahsetti. İşte o haber...

Muğla Çevre Platformu'ndan kıyıların imara açılmasına tepki!

Muğla kıyılarındaki 12 bin 500 dönümlük SİT alanı imara açıldı. Turizm yatırımlarına açılan alan için Muğla Çevre Platformu'ndan itiraz geldi.

Muğla Ortaca’ya basketbol sahası inşa ediliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı ‘Spor tesisleri yapmak, işletmek ve amatör spor faaliyetlerine destek olmak’ amacından hareketle yapmaya devam ettiği spor tesislerine bir yenisini daha ekliyor.

Muğla Büyükşehir'den iki yeni tenis kortu!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sporcuya her zaman destek verdiklerini ve 7’den 77’ye herkesin spor yapabilmesi için Muğla’ya yeni spor tesisleri kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Muğla turizm Haberi

Muğla turizm


Muğla ve ilçelerinde kültürel, alternatif turizm olanaklarıyla ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesinde konulu konferans düzenlendi. Konferansın açılışında konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, turizmin, spor ve tarım ile birleştirmesi gerektiğini söyledi. 


Turizmi 12 aya yaymak için üniversite olarak büyük çaba gösterdiklerini anlatan Harmandar, "Turizmi sadece yaz aylarında olan bir sektörden çıkarıp, 12 aya yaymamız gerekiyor. Üniversite olarak buna çok önem veriyoruz. Yaklaşık 3 bini aşan öğrencimiz turizm eğitimi alıyor. Bu kapsamda sektör temsilcileriyle her aşamada birlikte çalışmaya hazırız" dedi. 


TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de turizmde hızlı değişime ayak uydurulması gerektiğini söyledi. Turizmin Türkiye için "güneş gibi bir kaynak" olduğunu vurgulayan Gökbel, Anadolu'nun doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından çok zengin olduğuna işaret etti. 

Turizmin...