26 / 04 / 2024

murat kurum dar gelirli konut projesi açıklaması

murat kurum dar gelirli konut projesi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı dar gelirliye 20 yıl vadeli düşük faizli yıllık 100 bin konut için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan yeni bir açıklama geldi. Bakan Kurum, dar gelirlilere yönelik inşa edilecek olan 100 bin konut için çalışmayı başlattıklarını ifade etti.

Murat Kurum'dan son dakika imar açıklaması: İstanbul’da imar problemi kalmayacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, afetlere dirençli bir İstanbul yapacaklarını açıklayarak '' Nasıl Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye’de yaptıysak, 39 ilçede de milletimizle el ele vereceğiz. İmar problemi kalmayacak” dedi.

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

Hükümetin konut piyasasında yaşanan durgunluğu aşmak için başlattığı ucuz ev kampanyasının detayları belli olmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlara peşkeş çekiyoruz fiyatlar çok ucuz olacak" dedi.

Murat Kurum'dan Kirazlıtepe kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'e ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Murat Kurum'dan dar gelirli ailelere sosyal konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları"nda yaptığı konuşmasında dar gelirli vatandaşlar için on binlerce sosyal konut inşa edildiğini söyledi. 

Murat Kurum, Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İstanbul Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi Çamlıca Camii Kentsel Dönüşüm Alanında incelemeler yaptı.

Murat Kurum: Van'da 694 yapının ağır hasarlı olduğunu tespit ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, AA Editör Masası'nda Van depremine dair değerlendirmelerde bulundu. Murat Kurum, "Van'da 254 konut ve 297 ahırın yıkık 694 yapının ağır hasarlı olduğunu tespit ettik." dedi...

Murat Kurum: Elazığ'da 19 bin konutun projelerini başlattık!

Elazığ'da 24 Ocak Cuma günü meydana gelen deprem sonrası bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hasar tespit ve onarım çalışmaları başladı. Murat Kurum,"Elazığ'da yaklaşık 19 bin bağımsız bölümden oluşan konut projelerini başlattık." dedi...

Murat Kurum: Elazığ'da bir yıl içinde projelerimizi tamamlayacağız!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen deprem sonrası bölgede kentsel dönüşümün başladığını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projelerin bir yıl içinde etaplar halinde tamamlanmasının planlandığını belirtti...

Murat Kurum: Elazığ'da Kentsel dönüşüm çalışmaları yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da deprem sonrası çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Murat Kurum, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada depremin ardından Elazığ'da yürütülen çalışmalara ilişkin son bilgileri paylaştı...

Murat Kurum: Depremin etkilerini en aza indireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’da yaşanan deprem bölgesine giderek depremzedeleri ziyaret etti ve kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Murat Kurum: Elazığ'daki tüm yapıların röntgenini çekiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sürsürü Mahallesi’nde evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti. Murat Kurum ziyarette yaptığı açıklamada "Yıkılma tehlikesine ilişkin lazer tarayıcılarla bütün binalarımızı saniyede 2 milyon nokta atışıyla, ölçüm yapıyoruz." dedi.

Murat Kurum'dan Elazığlı depremzedelere yardım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da yaşanan depremde evleri zarar gören vatandaşlara ziyarette bulundu.

murat kurum dar gelirli konut projesi açıklaması Haberi

murat kurum dar gelirli konut projesi açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm ve dar gelirliye her sene düzenli olarak yapılacak 100 bin konut konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, kentsel dönüşümle ilgili bir strateji ortaya koyduklarını ve konuyu 4 ana başlık altında topladıklarını söyleyen Bakan Kurum, ''Bizim ülkemize baktığınızda yılda 23 bin deprem meydana geliyor. 80 bin canımızı kaybettik toplamda. Bu noktada depremin terör kadar tehlikeli olduğuna inanıyorum. Nüfusumuzun yüzde 60'ı deprem bölgesinde yaşıyor. Cumhurbaşkanımız ne olursa olsun kentsel dönüşümü yapacağız demişti. Birçok inşaatımızı depreme hazır hale getirdik. 1.5 milyon konutumuz var acil dönüşüm ihtiyacı olan. 5 yıl içinde vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde yerinde ve gönüllü olarak yapacağız diye hedef koyduk. Düzenleme ile bir kısmını güçlendirme ile bir kısmını yüzde 50'ye...