27 / 04 / 2024

müstakil tapunun tanımı

müstakil tapunun tanımı

Müstakil tapu ne demektir? Müstakil tapu nasıl ve nereden alınır? Müstakil tapu ile hisseli tapu arasındaki fark nedir? Müstakil tapu konusu hakkında merak ettiklerinizi detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Halkbank'tan 16.980 TL peşinatla müstakil ev! Süresi dolmadan başvurun!

TOKİ çıkmayınca farklı fırsatlara yönelen vatandaşlara ilaç gibi bir haber Halkbank'tan geldi. Mülkiyet hakkı kendisine geçen ev, arsa, iş yeri gibi gayrimenkulleri uygun imkanlarla satışa sunan Halkbank'ın ilanları arasında en dikkat çekeni ise 566 bin lira değerinde 121 metrekare alana sahip müsta

Ytong'tan 8 haftada anahtar teslim müstakil ev!

Müstakil bir yaşam hayalini gerçeğe çeviren Türk Ytong, Ytong Ev projesini hayata geçirdi. Ytong montaj ekipleri, 8-10 haftada anahtar teslimi ev inşa ediyor.

Ytong'tan artan müstakil ev talebine yenilikçi çözüm!

Türkiye’nin lider gazbeton üreticisi Türk Ytong, koronavirüs salgını sonrası müstakil evlere yönelen vatandaşlar için hızlı inşa edilen güvenli bir yapı sistemi hayata geçirdi.

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!

Koronavirüs konut fiyatlarını da tercihlerini de değiştirdi. Yazlık ve yayla evi gibi müstakil konutlara olan talep artarken, fiyatlarda tavan yaptı. Ülkemizde müstakil ev fiyatları ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart'tan beri yüzde 25, kira fiyatı ise yüzde 18 artış gösterdi.

Hasanoğlu MÜSİAD Hessen'de 4 projesini tanıtacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlediği gayrimenkul fuarına katılıyor. Şirket fuarda, 4 önemli projesinin tanıtımını yapacak.

Tema World, MIPIM Fuarı'nda tanıtıldı!

Uluslararası arenanın en önemli gayrimenkul platformu MIPIM Fuarı' nda Tema İstanbul'un dünya lansmanının yanı sıra temalı eğlence parkı Tema VVorld' un de m tanıtımı gerçekleştirildi.

Seramik Tanıtım Grubu MIPIM'de hedef yükseltti!

Türk Seramik Tanıtım Grubu, “Turkishceramics”, dünyanın en büyük ve en önemli inşaat ve gayrimenkul buluşması olarak kabul edilen ve bu yıl 25'incisi düzenlenen MIPIM Fuarı'nda gelecek 10 yıl hedeflerini açıkladı.

7'den 70'e Kepez'imize 70 Proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi!

7'den 70'e Kepez'imize 70 Proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Menderes Türel, projelerin yarışması gerektiğini, iftira ve de yalan vaatlerin yarışmaması gerektiğini belirterek, belediyeciliğin mazeret makamı değil, çözüm makamı olduğunu söyledi.

Binanın dıştan dışa yüzölçümü nedir?

Binanın dıştan dışa yüzölçümü, binanın brüt alanı olarak ifade ediliyor. Peki, binanın dıştan dışa yüzölçümü nasıl hesaplanır, ninanın dıştan dışa yüzölçümü hesabına neler dahil edilir?

Binali Yıldırım İzmir için 1.414 projesini tanıtacak!

AK Parti seçim ofisinden yapılan açıklamada, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın İzmir'e yönelik "İzmir Hayat" olarak adlandırılan projelerinin yarın basın toplantısıyla tanıtacağı bildirildi...

Münih Uluslararası Turizm Fuarı'nda Olimpos tanıtıldı!

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı'nda 'F.RE.E' (Freizeit, Reisen, Erholung), bu yıl Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Olimpos tatil beldesinin tanıtımı da yer aldı.

Karşıyaka Stadı'nın tanıtımı yapıldı!

Karşıyaka Stadı'nın tanıtımı yapıldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) tarafından ihalesi yapılan ve değerlendirme aşamasında olan stat yılın her zamanı kullanabilecek şekilde tasarlandı...

Carlson Rezidor Hotel Group, iki yeni küresel otel markasının tanıtımını yaptı!

Dünyanın en büyük ve dinamik otel gruplarından biri olan Carlson Rezidor Hotel Group, Radisson and Radisson Blu yıllık Amerika Kıtası Ticaret Konferansı’nda iki yeni küresel otel markasının tanıtımını yaptı...

müstakil tapunun tanımı Haberi

müstakil tapunun tanımı

Müstakil tapu ne demektir?


Müstakil yani bağımsız tapu, bir tek kişiye ait olan ve sınırları, yeri kadastral paftalarda belirtilen hissedarları olmayan tapu olarak karşımıza çıkıyor. Müstakil tapu sahibinin gerçek kişi olmalarının yanında söz konusu kişinin gerçek kişi olması zorunluluğu da bulunmuyor. Özel ve tüzel kişiler, şirket veya kamu kurum kuruluşları da müstakil tapuya sahip olabiliyor.


Müstakil tapunun hisseli tapudan farkına gelirsek; hisseli tapu; Bir gayrimenkuldeki ortakların sayısını ve hisse oranlarını gösteren tapu olduğundan tapu bağımsız olmuyor. Hisseli arsa tapularında kişilerin toplam arsa içindeki yerleri tapu kayıtlarında görümüyor ancak ortaklar kendi aralarında bu ayrımı anlaşarak yapıyorlar. Tapu üzerinde bu ayrımlar tapu üzerinde belirtilmiyor.


Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?


Tüm hissedarların onayı olduğu takdirde taşınmazın imara uygun ve ruhsatlı olduğu durumlarda belediye ayırma işlemine...