11 / 12 / 2025

müteahhitler zam boykotu

müteahhitler zam boykotu

Ağırlıkla konut müteahhitlerinden oluşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyesi şirketler daha önce açıkladıkları iş durdurma kararını hayata geçirdi. Peki sektör temsilcileri konuya ilişkin ne diyor?

Müteahhitler isyanda! Demir fiyatlarına bir zam daha geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından yükselişe geçen demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Gelen zamlar sonrası müteahhitler isyanda. Peki 1 ton demirin fiyatı ne kadar? 4 Ekim 2023 güncel demir fiyatları.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! Müteahhitler isyan bayrağını çekti! 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan demir fiyatlarına bugün rekor zam geldi. Gelen zamlarla birlikte müteahhitler isyan bayrağını çekti! Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! Müteahhitler çıldırdı! 24 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bu hafta büyük zam geldi. Peş peşe zam gelen demir fiyatları yükseldi. Demir fiyatlarının gören müteahhitler çılgına döndü. Peki demir fiyatlarına ne kadar zam geldi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 24 Eylül 2022 demir fiyatları..

TOKİ ve müteahhitler rotasını Arnavutköy ile Çatalca’ya çevirdi!

TOKİ ve müteahhitler gözünü Arnavutköy ve Çatalca’ya çevirdi. TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde İstanbul’da yeni alanların açılması ve metrekaresi 2 bin 500 liraya ev satılması planlanıyor

İzmir Müteahhitler Federasyonu Hasan Topal'ı eleştirdi!

İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) tarafından Selçuk Richmond İnternational Hotel'de düzenlenen geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde çok sayıda müteahhit, ailesiyle katıldı.

Mehmet Ceylan: Dönüşümden istifade edenler yerel yönetim ve müteahhitler!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, yüksek emsal artışlarıyla dönüşümden istifade eden yerel yönetim ve müteahhitler olduğunu söyledi. 3'üncü'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde dönüşüm sorunları masaya yatırıldı.

Türk müteahhitler 10 yılda 200 milyar dolar yatırım yapacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, "Alternatifler yaratmaya çalışıyoruz başka ülkeleri de dolaşıyoruz ama Güney Amerika'da şu andaki tespitlerimize göre iyi yatırım imkanları gözüküyor" açıklamasında bulundu.

Türk müteahhitler yurt dışında 7,6 milyar dolarlık proje kaybetti!

Türk müteahhitler, Rusya gerilimi ve komşularla yaşanan sıkıntılar nedeniyle geçtiğimiz yıl yurt dışında 7,6 milyar dolarlık proje kaybetti. Bir önceki yıla göre yüzde 28,5 düşüşle 156 yeni proje üstlendi.

Ankaralı müteahhitler Sur'un yenilenmesine destek çıktı!

Tarihi Milattan Önce’ye dayanan Sur’un yenilenmesi için elini taşın altına koymaya hazır olan Ankaralı müteahhitler ise titiz çalışmalarıyla ilçeye ‘Başkent kalitesi’ni getirmek istiyor.

Gemlikli müteahhitler Buski'yi ziyaret etti!

Gemlik Müteahhitler Derneği Yönetimi, Buski Gemlik Şubesini ziyaret etti. Dernek Yönetimi şubede, Şube Müdürü Hasan Türe’nin konuğu oldu.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 963 proje üstlendi!

Rusya'dan sonra ikinci sırada bulunan Türkmenistan'da Türk müteahhitler bugüne kadar toplam tutarı 47,5 milyar dolar olan 963 proje üstlendi.

Sakaryalı müteahhitler yasa bekliyor!

Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Kadir Savaş; seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, hükümetin en yakın zamanda müteahhitlik yasasını çıkarmasını umutla beklediklerini söyledi.

İnegöl Müteahhitler Derneği yeni hafriyat döküm sahası oluşturdu!

Büyükşehir Yasasıyla birlikte yasaklanan hafriyatların yol boylarına gelişi güzel dökülmesine alternatif arayan İnegöl Müteahhitler Derneği, yeni bir döküm sahası oluşturdu.

müteahhitler zam boykotu Haberi

müteahhitler zam boykotu

Ağırlıkla konut müteahhitlerinden oluşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyesi şirketler daha önce açıkladıkları iş durdurma kararını hayata geçirdi. Dünya Gazetesi'nden Mehmet Kaya'nın haberine göre; İMKON çimento fiyatlarındaki yükselişler sebebiyle kamu nezdinde girişimler yapmış fakat çözüm arayışlarının sonuca ulaşmadığını belirtti. İş durdurma kararının 15 gün için açıklanmıştı. 

Türkiye örneği çok az sayıda görülen iş dünyası eylemlerinden birine tanıklık ediyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, bölgesel federasyonların da katılım göstermesiyle 15 gün sürecek iş durdurma boykotlarına dün start verdi. İMKON tarafından karar verilen pankartlar inşaatlara asıldı. İMKON federasyon başkanlarının katılım göstermesiyle 2 Eylül günü gerçekleştirilen toplantıda eylem kararını duyurmuştu.

Konuyla ilgili bilgi paylaşan kaynaklar geçen sürede de 2 Eylül'de gündeme getirdikleri taleplerinin yanıtlanmadığını dile getirdi. Eylem kararının duyurulduğu 2 Eylül günü, Ticaret Bakanı Mehmet Muş çimento...