24 / 04 / 2024

mutlak mesafeli koruma alanı

mutlak mesafeli koruma alanı

Koruma havzaları arasında yer alan ve mutlak koruma alanından sonra gelen kısa mesafe koruma alanı nedir? Kısa mesafe koruma alanı ve mutlak koruma alanına dair tanımlamalar bu haberde...

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

1996 yılında İstanbul'un barajları koruma altına alınmış!

1996 yılında Darlık, Ömerli, Elmalı, Büyükçekmece, Terkos, Alibeyköy ve Sazlıdere barajları İSKİ tarafından koruma altına alınmış. Ömerli Barajı ise mutlak koruma altına alınan barajlardan biriymiş.

Mutlak koruma alanı yönetmeliği!

İçme ve kullanma suyu temin edilen göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alanı ifade ediyor. İşte Mutlak koruma alanı yönetmeliği..

Uzun mesafeli koruma alanı nedir?

İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği gereğince, kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 1000 metre genişliğindeki kara alan ise orta mesafeli koruma alanı oluyor. Peki, uzun mesafeli koruma alanı nedir?

İSKİ orta mesafeli koruma alanı nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde ve haricinde bulunan ve İstanbul’a su temin edilen ve edilecek olan su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi ile ilgili esaslar yönetmelik ile belirleniyor. Peki, İSKİ orta mesafeli koruma alanı nedir?

Mutlak tarım arazilerinde yapılaşma şartları!

Mutlak tarım arazilerinde yapılaşma şartları 19 Temmuz 2005 tarihinde 25880 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında açıklanıyor...

Mutlak tarım arazisine itiraz!

Toprak Koruma ve Arazilerin Kullanımı Kanunu esaslarına göre Tarım dışı amaçlı arazi kullanımları için verilen karara itiraz edilebilir mi? Mutlak tarım arazisine itiraz nasıl yapılır?

Mutlak tarım arazisine ev yapmak!

Mutlak tarım arazileri, kanun gereğince tarımsal üretim amacı dışında kullanılabiliyor mu? Mutlak tarım arazisine ev yapmak mümkün mü? İşte toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu esasları..

Uzun mesafeli koruma alanı kaç metredir?

Orta mesafeli koruma alanının üst sınırından başlamak üzere su toplama havzasının nihayetine kadar uzanan bütün kara alanına deniyor. Peki, uzun mesafeli koruma alanı kaç metredir? Yapılaşma koşulları nelerdir?

Orta mesafeli koruma alanı kaç metredir?

Orta mesafeli koruma alanları, kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay belirli genişliğindeki kara alanına deniyor. Peki, orta mesafeli koruma alanı kaç metredir? Yapılaşma koşulları nelerdir?

Kısa mesafeli koruma alanı kaç metredir?

Kısa mesafeli koruma alanı; Mutlak koruma alanı üst sınırından itibaren belli mesafedeki genişliğe sahip olan kara alanına deniyor. Peki, Kısa mesafeli koruma alanı kaç metredir? Kısa mesafeli koruma alanı yapılaşma şartları nelerdir?

Mutlak koruma alanı kaç metredir?

İçme ve kullanma suyu temin edilen suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alanına denilen mutlak koruma alanı kaç metredir?

İçme suyu mutlak koruma alanı nedir?

İçme Suyu Temin Edilen Akifer ve Kaynakların Koruma Alanlarının Belirlenmesi Hakkında Tebliğe göre içme suyu mutlak koruma alanı nedir? İçme suyu mutlak koruma alanı nasıl belirlenir?

mutlak mesafeli koruma alanı Haberi

mutlak mesafeli koruma alanı

Kısa mesafe koruma alanı nedir?

Mutlak ve kısa mesafe koruma alanı ile ilgili yapılan tanımlamalara göre mutlak koruma alanı; içme ve kullanma suyu temin edilen ve edilecek olan suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki alanı ifade ederken; kısa koruma alanı ise mutlak koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 700 metre genişliğindeki kara alanı olarak tanımlanıyor.


Şehirlerin havzaları ile ilgili düzenlemeler, şehir belediyeleri tarafından yapılıyor. Aşağıda Koruma Havzalarına İlişkin İzmir Büyükşehir Belediyesinin Yönetmeliğinden örnek bir bölüm yer alıyor;


Kısa Mesafeli Koruma Alanı Yönetmelik örneği..

(300-1000 m.)


1. Bu alanda yapılacak imar ve inşaat faaliyetleri onanlı su koruma alanları çevre düzeni planı ile uygulama imar planı kararlarına uygun olmak zorundadır. Bu alanda...