29 / 03 / 2024

muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi

muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi

Gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan tapu devri dava açılarak iptal edilebiliyor. Peki, muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi var mıdır?

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu sahiplerine yeni yıl şoku! O masraflar resmen arttı! Hemen bakın!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada 2023 yılında tapu masraflarında gerek emlak vergisi değerlerindeki artış gerekse de döner sermaye işletmesi tarifesindeki değişiklikler nedeniyle tapu işlem masraflarında artışlar yaşandığını belirterek önemli açıklamalar yaptı...

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi? Tapu harcına fazla ödenen para kaç yıl içinde alınır?

Tapu harcı ödemesi yapılırken kimi zaman hesaplamalarda yapılan hatalar nedeniyle hem alıcı hem de satıcı fazladan para ödemek durumunda kalabiliyor. Ancak sonradan fark edilen bu yanlışlık nedeniyle pek çok vatandaş “Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi?” araştırması yapıyor…

Tapu iptal davasına açıklamasız dekont kararı!

Kırklareli'nde yaşayan Şükran Köseoğlu, tapu iptal davası açtı. Köseoğlu'nun tapu için ödeme yaptığı dekontta açıklama yapmaması nedeniyle davaya ret kararı verildi.

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

EMFED'ten Milas Tapu Müdürlüğüne tepki!

Emlak Müşavirleri Federasyonu (EMFED), Milas Tapu Müdürlüğüne giden bazı emlak ofisi ve emlak danışmanlarının yasadığı sıkıntılar nedeniyle Milas Tapu Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. 

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Tapu masrafları arttı!

Bu yıl emlak vergisi değerlerindeki ve döner sermaye işletmesi tarifesindeki değişiklikler nedeniyle tapu işlem masraflarında artış görülecek.

Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları" konusunu kaleme aldı. İşte Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları...

5 maddede ehliyetsizlik nedeniyle tapu iptali ve tescil davası!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek "5 maddede ehliyetsizlik nedeniyle tapu iptali ve tescil davası" konusunu kaleme aldı...

Türkiye'de 184 milyonun üzerinde tapu senedi var!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, kat irtifakı, kat mülkiyeti geçişleri ve özellikle de intikal işlemleri nedeniyle tapu senetlerinin sayısının 184 milyona ulaştığını açıkladı.

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2019!

Tapu veya nüfus kayıtlarında isim düzeltme ve değiştirme, tenkis ve mirasta iade davası, Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası gibi davaların görüldüğü Asliye Hukuk Mahkemesine başvurma harcı 2019'da ne kadar oldu?

muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi Haberi

muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi!

Muvazaa, gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan işlem olarak tanımlanıyor.


Muvaazalı tapu devri, mirastan mal kaçırmak için yapılabiliyor. Diğer ifade ile, mirasbırakan kişi, bazı mirasçılarınını miras hakkından yoksun bırakmak için amacını gizleyerek, gerçekte bağışlamak istediği tapulu taşınmazını, tapuda yaptığı resmi sözleşme ile devrederek aslen hak sahibi olan diğer mirasçıları da haksız şekilde mirastan mahrum bırakabiliyor.


Kanunen tüm mirasçıların dava açarak sözleşmenin muvazaa nedeniyle geçersizliğinin tespitini ve buna dayanarak tapu kaydının iptalini isteyebilme hakkı bulunuyor. Peki, muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi var mı?


Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Miras bırakan ölmeden önce hem muris muvazaası davası hem de taraf muvazaası davası açılamıyor.

Muris...