26 / 04 / 2024

n avm ziyarertçi sayıları

n avm ziyarertçi sayıları

Alışveriş merkezleri (AVM) pek çoğumuzun sosyal hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Türkiye'de bugün 101'i İstanbul'da olmak üzere toplam 343 AVM bulunuyor.

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

İstanbul'daki AVM'ler için alınan yeni önlemler!

AVM önlerindeki kuyrukların uzaması ve içeriye alınacak kişi sayısında sınırlara uyulmaması sebebiyle İstanbul'daki AVM'ler için özel önlemler alındı...

AVM'ler için saat ayarı talebi: Esnafın iş yaptığı saatlerde kapalı olmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin açılış kapanış saatlerinin daraltılarak tekrar düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, "Esnafın en çok iş yaptığı saatlerde AVM'ler kapalı olmalı" diye konuştu.

Pendorya AVM'nin işletmesi Prime Development'e verildi!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan Pendorya AVM'nin işletmeci şirketinin değiştirilmesi hakkında açıklama yaptı.Pendorya AVM'nin işletmesi Prime Development Proje Geliştirme Şirketi'ne verildi. 

Kerkük'teki Kayseri Çarşısı'nı AVM yapmak için yakmışlar!

Türkmen kenti Kerkük’te yakılan Osmanlı yadigarı Kayseri Çarşısı için ‘büyük zarar gördü, yıkılsın’ raporu çıktı. Türkmenler yıkıma karşı çıkarken de Türkiye tarihi çarşı için harekete geçti.

AVM kiralarının yüksekliği yurt dışına yöneltti!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, döviz kurlarındaki artışın AVM kiralarını artırdığını, sektörün bu yıl yurt içinden çok yurt dışı mağazalaşmaya ağırlık verdiğini söyledi..

Kocaeli Gölcük kentsel dönüşümle değişecek!

Kocaeli Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, sosyal aktivite ve AVM eksikliği, ekonomik durağanlık ile kentsel dönüşüm konuları hakkında açıklamalarda bulunarak, ''Kentsel dönüşüm sonrasında Gölcük, cazibe merkezi haline gelecek'' dedi.

Rönesans Gayrimenkul 9 yeni AVM projesi için kolları sıvadı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 9 yeni AVM projesi için 1.5 milyar euroluk yatırıma başladı. Bu miktarın 800 milyonluk kısmında temel atan şirket, nüfusu 1 milyonun üzerindeki her ile bir AVM projesi yapmayı hedefliyor

AVM'ler işletme ruhsatını büyükşehir belediyesinden alacak!

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi.

AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

AVM'lerde uygulanacak esaslar, 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor. Peki, AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

İAOSB arsasını AVM yapımı için kiralıyor!

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), bölgedeki 45 bin metrekarelik arsasını AVM yatırımcıları için ihaleye çıkardı. Hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak AVM veya outlet için son teklif tarihi 10 Mart olarak belirlendi.

Silverline Ankastre 2014 yılının En yenilikçi Markası seçildi!

Tam 20 yıldır tasarımları ile dünya çapında marka değeri oluşturan Silverline Ankastre, dünyada kabul gören en prestijli ödül kuruluşu Plus X Awards tarafından 2014 yılının "En yenilikçi Markası" seçildi...

n avm ziyarertçi sayıları Haberi

n avm ziyarertçi sayıları

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Anadolu'da hâlâ AVM'si olmayan 24 il bulunduğunu belirterek, "Yapımı devam edenlerle birlikte yıl sonunda 356 AVM'ye ulaşacağız" dedi. 


Yüzde 78'i yabancı 

Türkiye'deki 343 AVM'nin yüzde 78'inin yabancı yatırımcılarca yapıldığını belirten Hulusi Belgü, "2014 sonu itibarıyla yabancıların yaptığı AVM yatırımı toplamı 14 milyar doları aştı. Bu rakam, Türkiye'deki 50 milyar dolarlık yatırımın üçte birinin yabancı yatırımcı tarafından yapıldığını gösteriyor. İstikrarlı büyümesi olan, yatırım yapılacak bir ülkeyiz. Yabancı yatırımcının Türkiye'ye inancı var" dedi. 


Gün ışığı çok önemli 

Yatırımcıların AVM açarken çevredeki ihtiyacı çok iyi gözlemlemesi gerektiğini belirten Hulusi Belgü şöyle konuştu: "Yani rekabetin çok olmadığı, insanların kolaylıkla ulaşabileceği, bilhassa yerleşim merkezlerine yakın yerlerde olması avantajlı. Önceleri 6-8 katlı, yüksek AVM'ler yapılırdı, şimdi ise iki, üç kattan...