25 / 04 / 2024

NAKO arazisi Akzirveye kaça satıldı

NAKO arazisi Akzirveye kaça satıldı

Akzirve Gayrimenkul Yatırım, Zeytinburnu Ambarlar arazisini kaça satın aldı? Suudi yatırımcı Akzirve, NAKO arazisini kaça aldı? NAKO arazisi kaç milyon dolara satıldı? NAKO Başkanı Mehmet İrfan Bulut, Emlakkulisi.com'a açıkladı.

Akzirve Gayrimenkul'ün Zeytinburnu projesine durdurma kararı!

Suudi Arabistanlı Al Qemam Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi Akzirve Gayrimenkul’ün NAKO arazisi üzerinde hayata geçireceği proje yargı kararıyla durduruldu.

Zeytinburnu NAKO arazisi için hak sahiplerinden açıklama!

Parsel anlaşmazlığı yaşanan Zeytinburnu NAKO arazisinin hak sahipleri bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde bir basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

NAKO arazisi hak sahipleri bugün basın açıklaması yapacak!

Parsel anlaşmazlığı yaşanan NAKO arazisi hak sahipleri bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde bir basın açıklaması yapacak.

Hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine arazisi satın alım işlemlerinde taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine arazisi kiralama dilekçesi!

Hazine arazisi kiralamak isteyenlerin bir dilekçe ile Defterdarlığa/ Malmüdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hazine arazisi kiralama dilekçesi!

Kültür arazisi nedir?

Bilindiği üzere orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı, kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, kültür arazisi nedir?

Hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre, talep sahibi tarafından belirlenen taşınmazın kiralanmasının istenilmesi halinde, dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

Tarım arazisi nasıl imara açılır?

İmar Kanunu ve yönetmelikleri gereğince bu araziler üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Yapılaşmanın mümkün olabilmesi için tarım arazisinin imara açılması gerekiyor. Peki, tarım arazisi nasıl imara açılır? Tarla nasıl arsa olur?

2b arazisi devredilebilir mi?

2B arazisi; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki, 2b arazisi devredilebilir mi?

2b arazisi alım kredisi nedir?

2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazisi alım kredisi nedir?

2007 yılında Carlton Oteli arazisi satışa çıkarıldı!

2007 yılında Halis Toprak'ın sahibi olduğu Yeniköy'deki Carlton Oteli arazisi TMSF tarafından 49 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılmış. Halim Paşa Yalısı'na komşu olan arazi 6 bin 790 metrekare büyüklüğündeymiş.

2007 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arazisi Zorlu'nun!

2007 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arazisi, 800 milyon dolarla Zorlu Gayrimenkul'ün olmuş. Şeyh El Maktum'un da katıldığı ihale, İstanbul'u gayrimenkulde dünyanın önde gelen şehirleri arasına sokmuş.

2007 yılında Karayolları arazisi için kıran kırana yarış!

2007 yılında Özelleştirme İdaresi'nce satışa çıkartılan 96 bin 505 metrekarelik Karayolları arazisi için kıran kırana yarış başlamış. 10 grubun teklif verdiği araziyi alan grup, 226 bin metrekarelik inşaat yapabilecekmiş.

NAKO arazisi Akzirveye kaça satıldı Haberi

NAKO arazisi Akzirveye kaça satıldı
Sınırlı Sorumlu İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi (S.S. NAKO) Ambarlı arazisi, Ağustos ayında gerçekleşen anlaşma ile Suudi yatırımcı Akzirve Gayrimenkul'e satıldı... Satışın ardından NAKO arazisinin ekspertiz raporlarında geçen bedeli üzerinden satış fiyatı hakkında haberler yapılsa da gerçek rakamı, satış koşulları şimdiye kadar hiç açıklanmadı. 


NAKO Başkanı Mehmet İrfan Bulut, Ambarlar arazisinin satış sürecinin tüm detaylarını Emlakkulisi.com'a anlattı...


Zeytinburnu'nda E-5 kenarında toplam 128 bin 501 bin metrekare alan üzerine kurulu Ambarlar arazisinin yollar ve terkler düşüldükten sonra tapuda 93 bin 500 metrekareye düştüğünü ifade ederek açıklamalarına başlayan NAKO Bulut, kalan alanın 30 bin 800 metrekaresinin kooperatife ait olduğunu söyledi. 


Ambarlar kaça satıldı? 


NAKO arazisinin satışını sorduğumuz Bulut, "Peşin satmak isteyen kendi dükkanını peşin sattı, kat karşılığı isteyen anlaşmasını böyle yaptı. ‘Arazi şu fiyata satıldı’ diyemiyoruz...