24 / 04 / 2024

Niğde imar barışı

Niğde imar barışı

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Niğde’de imar barışına bu zamana kadar 9 bin 243 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

İmar barışı gelecek mi? sorusuna Bakan Özhaseki'den net yanıt: Kesinlikle yıkılır!

Son zamanlarda ''imar barışı'' söylentileri yayılmaya başlarken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den açıklama geldi. 

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, imar barışı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki yeni imar affı gelecek mi?

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İmar barışı ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni bir imar barışı gelecek mi? Bakan canlı yayında resmen açıkladı!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni bir imar barışının gelip gelmeyeceği ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklaması...

2022'de imar barışı yeniden çıkacak mı?

Kaçak ve ruhsata aykırı yapılar için geçtiğimiz yıl çıkartılan 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre geçtiğimiz sene mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi verildi. Peki, imar barışı yeniden çıkar mı? İşte detaylar...

Başakşehir Şahintepe'de imar barışı mağduriyeti!

Başakşehir Şahintepe'de "İmar Barışı"ndan faydalanan vatandaşlar, bölgenin riskli alan ilan edilmesi sebebiyle evlerini terk etmeye zorlandıkları için tepki gösterdi...

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir’de enkazdan imar barışı çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, İzmir depreminde yıkılan yapılardan 2’sinin acil yıkılacak yapılardan, 4’ünün, ağır hasarlı yapılardan, 36’sının, imar barışı sonrasında yapı kayıt belgesi alan yapılardan olduğunu söyledi. 

Kıraç'tan imar barışı açıklaması!

"Karavanı sattık ve küçük kulübeyi dizayn ettik, arada orada oturuyoruz" diyen Anadolu rock müziği yorumcusu, besteci ve söz yazarı Kıraç, imar barışıyla ilgili de açıklama yaptı.

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular TBMM'de!

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışından faydalanan binalara Google Earth denetimi! Yeterli olmadı!

Sayıştay raporunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerinin imar barışından faydalanan binaları uydu görüntülerinden, ortofoto ya da Google Earth gibi programlardan incelediği kaydedildi. Uydu görüntüleri ise binanın kat sayısı ya da iç mekanlarındaki değişiklikleri yansıtmadı ve denetimle

Niğde imar barışı Haberi

Niğde imar barışı

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Niğde’de 9 bin 243 kişinin imar barışı başvurusunda bulunduğunu söyledi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, E-Devlet üzerinden başvuruda bulunarak 9 bin 243 kişinin Yapı Kayıt Belgesi (YKB) aldığını söyleyen Gençtürk, bu kapsamda 16 milyon 259 bin 997 TL ödeme yapıldığını kaydetti. 

İmar barışı uygulamasının 31 Aralık'tan önceki yapıları kapsadığını kaydeden Gençtürk, "Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresi 31 Aralık 2018'e kadar uzatıldı. Niğde merkez 3 bin 414, Bor 2 bin 357, Ulukışla bin 525, Çiftlik, 672, Çamardı 645 ve Altunhisar’da  630 kişi imar barışından yararlanmak için başvurdu" diye konuştu.

İmar barışı...