26 / 04 / 2024

nöbetçi noter avrupa yakası

nöbetçi noter avrupa yakası

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 12 ilçede nöbetçi noter uygulaması başladı. İstanbul'da ise bugün 4 noter vatandaşların hizmeti için nöbet tutuyor.

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Euro 4 gün sonra işte tam böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası üyesi açıkladı, duyanlar inanamadı! 

Euro 4 gün sonra işte tam böyle olacak... Avrupa Merkez Bankası üyesi açıkladı, duyanlar inanamadı... 

Bu da oldu! Türkiye'nin ilk nöbetçi kuyumcuları görev başında!

Son senelerde kente gelen turist sayısında büyük artışlar yaşanınca Diyarbakır’daki kuyumcular da nöbet sistemine geçti. Diyarbakır'da hafta sonları 20’ye yakın kuyumcu nöbet tutacak. Sistemin amacı Diyarbakır'a has ürünleri tanıtmanın dışında, turistlerin de bu ürünlere ulaşmasını sağlamak.

Avrupa'nın en çok altın madenciliği yapılan ülkesi Türkiye'de uzmanlar ikiye ayrıldı! Altın mı, çevre ve insan mı?

Avrupa kıtasında en çok altın madenciliği yapılan ve 19 adet aktif altın madeni bulunan Türkiye'de, altın madenciliği tartışmaları yeniden alevlendi. Uzmanlar, altın madenciliğinin çevreye ve halk sağlığına olan etkilerine ilişkin konuştu...

Nöbetçi noterlik uygulamasında yenilik!

2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nöbetçi noterlik uygulamasına geçmenin yanında, dijital bağlantıyla bir noterde yapılan işleme ait belgenin diğer noterlikten alınabilmesini sağladıklarını söyledi.

Erden Timur: Avrupa pazarında konut fiyatlarını değiştireceğiz!

Türkiye’de tasarladıkları modüler evleri yurt dışına götüeceklerini ifade eden Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Avrupa’da en yüksek maliyet kalemi olan işçilik giderlerini azaltarak, konut fiyatlarını değiştireceğiz" diye konuştu...

Nöbetçi noterlere yoğun ilgi!

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan çalışmalarla 6 Nisan 2019'da faaliyete başlayan nöbetçi noterlik uygulamasıyla bu zamana kadar 265 bin 644 işlem yapıldı.

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

Nöbetçi noter uygulaması rekor kırdı!

Bayram tatili süresince devam eden nöbetçi noterlik uygulaması tatile çıkmadan Cumartesi ve Pazar günü işlem yaptıran vatandaşlar uygulamada rekora imza attı. Nöbetçi noterde işlem yaptıranların sayısı 12 bin 693’ü buldu.

Noterler hafta sonu da açık!

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 12 ilçede nöbetçi noter uygulaması başladı. İstanbul'da ise bugün 4 noter vatandaşların hizmeti için nöbet tutuyor.

Nöbetçi noter uygulaması Çorlu'da başladı!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği'nin uygulaması kapsamında "Nöbetçi Noter" hizmeti veriliyor.

Muğla'da nöbetçi noter uygulaması başladı!

Muğla'nın Bodrum, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde de Nöbetçi Noter uygulaması başladı. Hafta içi notere gidemeyen vatandaşları için bu uygulama bir fırsat.

nöbetçi noter avrupa yakası Haberi

nöbetçi noter avrupa yakası

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan çalışmaların ardından 81 ilde noterlikler nöbetçi olarak hafta sonu da mesai yapmaya başladı. 

Türkiye genelinde cumartesi ve pazar günleri 10.00-16.00 saatlerinde hizmet verecek noterler belirlendi. Adalet Bakanlığı tarafından illerde uygulanan nöbetçi noterliğin kapsamının genişletilmesiyle aralarında turizm merkezlerinin de bulunduğu 12 ilçede noterler vatandaşa hizmet verecek. 

Hafta sonları 2'si Anadolu, 2'si Avrupa Yakası'nda olmak üzere İstanbul'da 4, Ankara ve İzmir'de 2'şer, diğer illerde de birer noter nöbet yapacak. Noterlerde vatandaşlar tüm işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Nöbetçi noterlerde hangi işlemler yapılabilecek?

1- Evlenme sözleşmesi,
2- Gayrimenkul satış vaadi sözleşme
3- Zilyetlik devri sözleşmesi
4- Miras taksimi Gayrimenkul, hibe vaadi sözleşmesi,
5- Şirket sözleşmesi,
6- İrtifak hakkı vaadi ve ortak mülkün idaresi sözleşmesi,
7- Medeni Kanunun 748. maddesine müstenit sükna...