24 / 04 / 2024

ölene kadar oturma şerhi

ölene kadar oturma şerhi

Tapu kaydı, taşınmaz malın kime ait olduğunu varsa üzerindeki kısıtlamaları gösteriyor. Peki, tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir? Tapuya ölene kadar oturma şerhi konulabilir mi?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Dolar Merkez Bankasının faiz kararı sonrası geriledi!

Merkez Bankasının beklentiler doğrultusunda politika faizini değiştirmemesi ve enflasyonda kalıcı düşüş görülene kadar sıkı duruşun "uzun bir süre" devam ettirileceği vurgusunun ardından Türk lirası, diğer para birimler karşısında değer kazanıyor.

Vasiyetname bozulabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annem vefat etti. Biz altı kardeşiz. Annem vasiyet etmiş ve tüm mal varlığını ölene kadar bana, öldükten sonra da kardeşime bırakmış. Bu vasiyetname bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Reserve mortgage nedir?

Reserve (tersine) mortgage sisteminde mal sahibi evini ölene kadar içinde oturmak şartıyla bankaya verir, banka da evin değerine karşı mal sahibine aylık ödemeler yapar ve kalan kısım ev satıldıktan sonra tahsil edilir.

Tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir?

Tapu kaydı, taşınmaz malın kime ait olduğunu varsa üzerindeki kısıtlamaları gösteriyor. Peki, tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir? Tapuya ölene kadar oturma şerhi konulabilir mi?

Yapı oturma izni harcı 2015!

Ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanan bir yapıda oturumun başlayabilmesi için yapı oturma izninin alınması gerekiyor. Bu izin de aynı ruhsat gibi belediyeden alınıyor. Peki, yapı oturma izni harcı 2015 ne kadar?

Zonguldak'ta 2B arazilerine pankartlı eylem!

Zonguldak'ta, '2B' arazileri üzerinde konutu bulunanlar, arazilerin satışı için belirlenen bedelin düşürülmesini sağlayamayan siyasetçilere karşı "2B sorunu çözülene kadar gönlümüz ve semtimiz siyasetçilere kapalıdır" yazılı pankartla eylem yaptı.

Oturma odası nasıl düzenlenir?

Bütün gün dışarıda geçen koşturmalardan sonra insanın evine gelip ayaklarını uzatarak dinlenmesi kadar daha güzel bir şey yoktur. Peki, oturma odası nasıl düzenlenmelidir? Nelere dikkat etmek gereklidir?

Oturma ruhsatı masrafı!

Oturma ruhsatı, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma ruhsatı masrafı ne kadar?

THY, öğlene kadar bazı uçuş seferlerini iptal etti!

Türk Hava Yolları, dün etkili olan olumsuz hava koşulları yüzünden yapılamayan seferlerinin, operasyonel aksamaya yol açması nedeniyle bugün öğlen saatlerine kadar bazı uçuşlarını iptal etti.

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinin iptali!

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile mal sahipleri, kendisine ölene kadar bakan kimseye mal varlığını bırakabiliyor. Peki bu sözleşme hangi hallerde iptal edilir? İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesinin iptali..

Lojmanda oturma süresi!

Lojmanda oturan devlet personelinin bu konutlarda ne kadar süre ile kalacağına ilişkin hükümler Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte devlet personelinin bu konutlarda oturma süreleri...

Ali Ağaoğlu'ndan bir eşi için oturma izni alabilen araplara öneri geldi: Her eşe bir daire alsınlar!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye’de ev sahibi olup tek eşi için oturma izni alabilen Arapların istedikleri kadar ev alıp eşlerinin üzerine yapabileceklerini söyledi.

ölene kadar oturma şerhi Haberi

ölene kadar oturma şerhi

Tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir?

Tapu kaydı, taşınmaz malın kime ait olduğunu varsa üzerindeki kısıtlamaları gösteriyor. Tapu kaydının şerhler kısmına hak sahiplerince bazı şerhler konulabiliyor.


Peki, tapuda ölene kadar oturma şerhi nedir? Tapuya ölene kadar oturma şerhi konulabilir mi?


Ölene kadar oturma durumu intifa hakkı ile söz konusu oluyor. İntifa hakkı, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı oluyor. 


Bu hakkın süresi tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya göre değişebiliyor. İntifa hakkı, taşınmazlarda tapu kütüğüne tescil ile kurulur.


İntifa hakkı hak sahibinin hayatı boyunca tanınabildiği gibi süreli de olabiliyor. 


Süresiz olarak tanınması halinde veya hak sahibinin hayatından daha uzun bir süre öngörülmüş olması halinde hakkın süresinin hak sahibinin hayatı ile sınırlı olduğu kabul ediliyor.



İntifa hakkı bedeli nasıl hesaplanır?



Işıl Seren...