28 / 03 / 2024

ordu Dere Turizmi

ordu Dere Turizmi

Ordu'da gür ormanların içinden akan, adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılacak. Ordu'nu dereleri, tepeleri ve yaylaları, yapılacak destinasyon çalışmaları sayesinde dünya turizmine eve sahipliği yapacak...

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı yıkıldı!

Ordu’da 2 yıl önce gerçekleşen 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin de yaralandığı sel baskınından sonra Ünye’de kamulaştırılıp, yıkımına başlanan dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkımına başlandı!

Ordu ilinin Ünye ilçesindeki dere yatağındaki binanın yıkım çalışmaları başladı. Binanın yıkımının yaklaşık bir haftada tamamlanması planlanıyor.

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı binaya yıkım kararı!

Ordu ilinin Ünye ilçesindeki selin ardından yıkım kararı alınan dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkım çalışmaları yarın başlayacak...

Samsun'da dere yatağındaki 300 ev taşınacak!

Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Giresun ve Artvin illerini kapsayan 15 maddelik ‘Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında Samsun'da dere yatağında bulunan 300 ev taşınacak.

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı da yıkılacak!

7 ağustos 2018 tarihinde meydana gelen sel nedeniyle  büyük hasar gören Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı için yıkım kararı alındı...

Ordu Köprübaşı Meydanı için çalışmalar başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Altınordu ilçesi Köprübaşı mevkiine meydan müjdesi vermesinin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi, Bülbül Dere’sinde zemin etüdü çalışması gerçekleştirdi.

Ordu-Giresun Havalimanı turizmi olumlu etkileyecek!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nda yakın zamanda uluslararası uçuşların başlamasıyla Körfez ülkelerinden Ordu’ya turist akını olacağını belirterek, “Ordu turizmde bir marka olacak” dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı otelleri doldurdu!

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu'da turizmi hareketlendirdi. " dedi.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

Ordu'nun dereleri turizme kazandırılacak!

İrfan Balkanlıoğlu kentte keşfedilmemiş, turizme açılmamış dereler ile kano turizmi yapmaya uygun kanyonlar bulunduğuna dikkat çekerek, türkülere konu olan Ordu'nun derelerini "Dereler Turizme Akıyor" projesiyle turizme kazandırıp dünyaya tanıtmak için ça

Ordu ile Trabzon arasına marina yapılacak!

Ordu ile Trabzon arası kıyı kesiminde yat turizmi için uygun bir noktaya marina inşası, iç sularda da rafting parkurlarının oluşturulması ve yelken sporunun geliştirilmesi için de bir merkez yapılacağı açıklandı.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Ordu'da Dere Turizmi projesi 2 yılda bitirilecek!

Ordu'da gür ormanların içinden akan, adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılacak. Ordu'nu dereleri, tepeleri ve yaylaları, yapılacak destinasyon çalışmaları sayesinde dünya turizmine eve sahipliği yapacak...

ordu Dere Turizmi Haberi

ordu Dere Turizmi

Ordu'da gür ormanların içinden akan, adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılacak.Adına türküler yakılan Ordu'nu dereleri, tepeleri ve yaylaları, yapılacak destinasyon çalışmaları sayesinde dünya turizmine eve sahipliği yapacak. Türkiye de ilk, dünyada sayılı projelerden birisi olacak 'Dere Turizmi'nin 2 yılda bitirilmesi hedefleniyor. Avrupa Birliği ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile hazırlanan Dere Turizm'inin amacı Ordu'nun derelerini turizme kazandırmak ve Ordu'yu tanıtmak olacak.


TÜRKİYE'NİN EN UZUN KANYONU ÇAMAŞ'TA


Uzunluğu 4 km olan, Türkiye'nin en büyük dere kanyonu Ordu Çamaş'ta. Ordu Valiliği tarafından turizme kazandırma çalışmalarına başlanan kanyonun 2015 sonlarında turizme açılması hedefleniyor. Dere kanyonun özelliklerinde biri de dünya da ender görülen benekli alabalıkların burada yaşıyor olması. Proje tamamlandığında olta balıkçılığına da yer verilmesi hedefler arasında. Ayrıca avlak alanda da hizmete açılacak. Çok sayıda keklik,...