24 / 04 / 2024

ordu üniversite kira artışı

ordu üniversite kira artışı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Ordu'ya üniversite kurulmasının ardından kira fiyatlarının yüzde 30 civarında yükseldiğini belirterek, ''Bu nedenle ev kiralarının yüksek olması üniversiteye gelecek olan öğretim elemanlarının v

Özcan Purçu'dan üniversite öğrencilerine kira yardımı yapılması için kanun teklifi!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kredi ve burs alan üniversite öğrencileri için aylık 500 Türk Lirası tutarında kira yardımı yapılmasına ilişkin kanun teklifi sundu.

Üniversite öğrencilerinden artan kira ücretlerine protesto!

Yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle zor zamanlar yaşayan öğrenciler artan kira fiyatlarını ve yurt ücretlerini protesto etti. 

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

Öğrenciler dikkat! İşte il il kira fiyatları!

Üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren kira fiyatlarında son durum ne oldu? İşte il il kira fiyatları...

Üniversite kentlerindeki esnaftan kira yardımı talebi!

Üniversite şehirlerindeki ticaret veya ticaret-sanayi odası başkanı, zora düşen hizmet sektörüne ve esnafına başta kira yardımı olmak üzere destek verilmesini istiyor...

Koronavirüs sürecinde kira ödenmezse ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üniversite öğrencisiyim. 'Pandemiden dolayı okuduğum şehirden yaşadığım şehre gelmek zorunda kaldım. Ev sahibim 3 aylık kira istedi ama ben oturmadığım eve kira ödemek istemedim. Bana senet imzalattı ödemem için. Ödeme yapmasam ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Üniversite içi işletmelerin kira sorunu çözüldü!

Türkiye genelindeki 9 bin üniversite içi kantin işletmecisinin koronavirüs salgını sebebiyle yaşadığı kira sıkıntısı, Ankara Ticaret Odasının (ATO) girişimleriyle çözüme kavuşturuldu.

Ordu'daki hasarlı konut için 11 bin lira kira yardımı talep edilecek!

Ordu'da meydana gelen depremden sonra yapılan saha taramasında, Korgan ilçesinde 6 mahallede 12 konut incelendi. Bunlardan 10'unun az, birinin de ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Ata GYO'dan kira açıklaması!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli, Ordu, Giresun, Adana ve Kırklareli'de yer alan gayrimenkullerinin kira bedellerini belirledi ve kira süresini uzattı...

Ordu'da heyelandan etkilenen vatandaşlara kira yardımı!

Ordu Valisi Seddar Yavuz yaptığı açıklamada Aybastı ilçesinde heyelan riski nedeniyle evleri boşaltılacak vatandaşların kiralarının karşılanacağını, peşin olarak ödeme yapılacağını bildirdi.

Çorum’da kira fiyatları yüzde 10 arttı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin araştırmasına göre Çorum'da kiralık ev fiyatları arttı. Bölgede üniversite öğrencileri için kira ücretleri yüzde 10 zamlandı.

İstanbul'da ilçe ilçe kira bedelleri!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin ev arayışı başladı. Metrekare kiralık fiyatının ortalama 33 TL olan Beşiktaş en pahalı ilçe olurken, Küçükçekmece 13 lira metrekare kira fiyatıyla en uygun ilçe oldu.

ordu üniversite kira artışı Haberi

ordu üniversite kira artışı

 

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Ordu'ya üniversite kurulmasının ardından kira fiyatlarının yüzde 30 civarında yükseldiğini belirterek, "Bu nedenle ev kiralarının yüksek olması üniversiteye gelecek olan öğretim

elemanlarının ve öğrencilerin gözünü korkutuyor" dedi.

Kefelioğlu, yaptığı açıklamada, ODÜ için ne yapılması gerekiyorsa ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

Bir üniversitenin olmazsa olmazları olan öğretim elemanları görevlileri ve öğrencilerin Ordu'ya gelmekten çekindiklerini öne süren Kefelioğlu, şunları kaydetti:

"Bunların nedenleri arasında ise kira fiyatlarının bir anda artması ve fazla olması. Ordu'ya üniversite kurulmasının ardından kira fiyatları yüzde 30 civarında yükseldi. Bu nedenle ev kiralarının yüksek olması üniversiteye gelecek olan öğretim elemanlarının ve öğrencilerin gözünü korkutuyor. Öğretim elemanları da...