16 / 04 / 2024

osb yatırımları arttı mı 2021

osb yatırımları arttı mı 2021

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları 2 yılda yüzde 200’ün üstünde arttı!

Kuzey Kıbrıs, Türk yatırımcıların da radarına girerken, gayrimenkul yatırımları da 2 yılda yüzde 200’ün üstünde artış gösterdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Singapur'da kripto yatırımları 10 kattan fazla artarak rekor kırdı!

Singapur'da son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto yatırımları 2021 yılında 10 kattan fazla arttı ve yeni bir rekora imza attı.  

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Gayrimenkul yatırımları arttı mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Orhan Bursalı, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımlarının payının 2014’ten itibaren 4 milyar dolara çıktığını belirtti ve gayrimenkul yatırımlarını kaleme aldı. 

Yastık altı yatırımlar eve harcandı!

Son zamanlarda altın fiyatlarının tavan yapması ile altın satışları yüzde 25 arttı. Altınlarını bozduran vatandaşlar, yatırımlarını ev veya araba almak için kullanıyor.

Pandemide kripto para yatırımları arttı!

Koronavirüs salgınında Türkiye'de kripto para yatırımları arttı. Yatırımlarda Türkiye Avrupa'da birinci sırada yer alıyor. 

İzmir'de gayrimenkul yatırımları artıyor!

İzmir Karşıyaka'da faaliyet gösteren Coldwell Banker Life’ın sahibi Uğur Sezginer, İzmir'de gayrimenkul yatırımların arttığını 2022 senesinin de hareketli geçeceğini dile getirdi.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Kırklareli'nde OSB yatırımları hız kesmiyor!

Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Kırklareli OSB’de fabrika sayısının artması için çalışmalar hızlandı. 

Almanya'da inşaat yatırımları yüzde 1,8 arttı!

Almanya'da geçen yılın son çeyreğinde inşaat yatırımlarında yüzde 1.8 artış yaşandı. 

İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Son dönemde İranlıların Türkiye'deki yatırımlarının arttığını söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy İran vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

osb yatırımları arttı mı 2021 Haberi

osb yatırımları arttı mı 2021

Kovid-19 salgını sürecinde beyaz eşyadan tekstile, ambalajdan gıdaya kadar pek çok alanda faaliyette bulunan yatırımcıların ilk adresi organize sanayi bölgeleri oldu. Dünya Gazetesi'nden Yener Karadeniz'in haberine göre; OSB’lerdeki talep artışına bağlı olarak bir yandan mevcut alanlara yeni parsel tahsisleri yapılırken, aynı zamanda yeni OSB’lerin kurulumuna da hız verildi. 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, ülkenin dört bir yanındaki organize sanayi bölgelerinin yatırımcıların gözdesi olmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek, son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edildiğini ve 15 yeni OSB açıldığını belirtti. Kütükçü, Eskişehir, Kırklareli, Bursa, Diyarbakır, Konya gibi pek çok şehirde de OSB’lerin genişletme çalışmalarının yapıldığını da dile getirdi. OSBÜK nisan ayı OSB envanterine göre OSB’lerin toplam alan büyüklüğü 98 bin 884 hektara...