05 / 05 / 2024

Osmangazi Barajı yapımı

Osmangazi Barajı yapımı

Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında yerleşim yerleri boşaltılan çevre köy sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da 21.4 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de 21 milyon 454 bin 20 TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bartın'da baraj yapımı nedeniyle bazı mahalleler taşınacak!

Bartın'da baraj yapımı sebebiyle Şarköy köyüne bağlı bazı mahallelerin belirlenen yerlere nakledilmesi ve yerleşimin sağlanmasına karar verildi.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osmangazi Barajı çevresinde tahliye edilen köylülerin sorunları TBMM'de!

Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında yerleşim yerleri boşaltılan çevre köy sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Vakıflar'dan yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Osmangazi İlçesi, Selçukhatun Mahallesi’nde yapım karşılığı kiralama modeli çerçevesinde uzun süreli kiralama ihalesi yapacak. İhalenin bedeli 4 milyon 586 bin 268,95 TL olarak belirlendi.

Denizli Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kentin geleceği için hayati öneme sahip olacak Acıpayam Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye bastı. 

İzmir Çamlı Barajı'nın yapımıyla ilgili 8 soru!

Devlet Su İşlerinin İzmir Çamlı Barajı yapımı konusundaki karar değişikliği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kilis Yukarı Afrin Barajı'nın yapımı için 70 milyon TL'lik ödenek!

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Yukarı Afrin Barajı için 20 milyon TL, Kilis’e su getirecek olan isale hattının yapımı için 70 milyon TL ödenek aktarımı yapılacağını açıkladı. 

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

Osmangazi Barajı için geri sayım başladı!

DSİ’nin 2015’te projesini çizdiği Şile Ağva yakınında yapılacak Osmangazi Barajı için yeni adım daha atıldı. 

Denizli Acıpayam'da baraj yapılacak mı?

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Acıpayam Sırçalık Mahallesi'ne baraj yapılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Akçay Barajı'nın yapımı devam ediyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla bölgesinde yapımı devam eden Akçay Barajı, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensuplarına tanıtıldı.

Osmangazi Barajı yapımı Haberi

Osmangazi Barajı yapımı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında yerleşim yerleri boşaltılan çevre köy sakinlerinin sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:

1- İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Esenceli ve Darlık köyleri, Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında boşaltılmış, her iki köyün sakinlerine yeni bir yerleşim yeri adres gösterilmişti. Kamulaştırma Kanunu kapsamında Esenceli ile Darlık köyü sakinlerinin yönlendirildiği yeni yerleşim alanında konut ve altyapı çalışmalarına başlanmış mıdır?

2- Osmangazi Barajı göl sahasında kalan evlerinden tahliye edilen Esenceli ile Darlık köyü sakinlerinin halen çadırlarda kaldıkları iddiası doğru mudur? Darlık ve Esencelilerin çadırda yaşamaya mahkum edilmesi sosyal devlet ilkesiyle bağdaşıyor mu?

3- Yeni yerleşim yerinde hangi gerekçeyle Esenceli ve Darlık köyü sakinlerine...