28 / 03 / 2024

osmanlı arşivi külliyesi son durum

osmanlı arşivi külliyesi son durum

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Nuruosmaniye Külliyesi Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Nuruosmaniye Külliyesi, Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri, ilk ve tek mimari yapı olarak yıllara meydan okuyor.

Nuruosmaniye Külliyesi, 263 yıldır ihtişamını koruyor!

 "Osmanlı'nın nuru" olarak adlandırılan Nuruosmaniye Külliyesi, 263 yıldır ihtişamını koruyor. 

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 11 Nisan Meydanı Projesi içerisinde hayata geçirdiği 11 Nisan Külliyesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Bursa Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Bursa Yunuseli'de hayata geçirilen Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Kırıkkale'nin Büyükavşar ve Küçükavşar köylerinin yol sorunu TBMM'de!

CHP'li Bayraktutan, Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar ve Küçükavşar köyleri arasındaki yol sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı..

1915 Çanakkale Köprüsü'nü 2. Abdülhamid projelendirdi!

Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki belgeler yayınlandı. Belgelerde, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün aslında 138 yıl önce Sultan 2. Abdülhamid tarafından projelendirildiği anlaşıldı.

Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi'nde sona gelindi!

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kamu Külliyesi projesinin bölgeye kattığı değerleri sıralayarak modern Dulkadiroğlu'nun bu projeyle ortaya çıktığının altını çizdi.

Kuzeykent Camii ve Külliyesi Haziran'da tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Kuzeykent Camii ve Külliyesi’nde incelemelerde bulundu.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi'ndeki cami yükseliyor!

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi içinde yer alan cami inşaatı devam ediyor. Cami inşaatı ile ilgili bir açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir; hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restore ediliyor!

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binasını restore etmek için çalışma başlattı.

Ergün Turan Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi açılışına katıldı!

TOKİ tarafından inşa edilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı tören ile yapıldı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi açıldı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi açıldı. Başbakan Yıldırım: "Cumhurbaşkanımızın bizatihi talimatlarını uygulayarak, kendi tarihimize, kültürümüze uygun bir kampüs oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

osmanlı arşivi külliyesi son durum Haberi

osmanlı arşivi külliyesi son durum

2013 yılında hizmete açılan Osmanlı Arşivi Külliyesi, yakınlarındaki dere yatağı nedeni ile risk altında.

Sözcü Gazetesi'nden Yusuf Demir'in haberine göre, Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak, TOKİ’nin Siyahkalem Mühendislik'e inşa ettirdiği Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınan yaklaşık 100 milyon belge ve 370 bin defterlerden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için çalışma başlatıldı.

“Cumhurbaşkanlığı Milli Arşiv Sitesi için İlave Çevre Düzenlemesi İmalatları ile Temel Altı Susuzlaştırma Tedbirleri alınması ve Uygulamasının Yapılması İşi” ihalesi 13.7 milyon liraya Özülke İnşaat'a verildi. İhaleyi alan Özülke İnşaat, projede 11 ayı tamamladı.

Susuzlaştırma çalışması ile dere yatağındaki Külliye'nin temelinin güçlendirilmesi ve tarihi belgelerin rutubetten korunması amaçlanıyor.

Rutubet, nem…

Geçtiğimiz yıllarda, arşiv binasının sızan sudan etkilendiği, depolardan rutubet kokusu yayıldığı ve bazı belgelerin araştırmacıların önüne ıslak geldiği iddiaları basında yer almıştı.

Projesi...