25 / 04 / 2024

otopark şartı

otopark şartı

Fikirtepe’ nin askıya çıkan imar planları müteahhit ve vatandaşları sevindirdi ancak 80 metre yükseklik ve her daireye 2 araçlık otopark şartı, projelerde değişikliğe yol açacak...

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Daire büyüklüğüne göre otopark şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nde son hazırlık aşamaları tamamlandı. Ay sonunda yürürlüğe girecek yönetmelikte daire büyüklüğüne göre otopark yapılması zorunlu olacak. 

Çanakkale Cennet Otoparkı’nın inşaatı durdu!

Çanakkale’de otopark sorunu her geçen gün artıyor. Otopark sorununu çözecek proje olarak lanse edilen Cennet Otoparkı’nın inşaatının durması vatandaşların tepkisine neden oldu.

İstanbul'da 35 yeni otopark hizmete açıldı!

İSPARK yeni otoparklar açarak araç kapasitesini artırıyor. İstanbul'da yaşanan otopark sorununa çözmek için 10 bin araç kapasiteli 35 yeni otopark hizmete açıldı.

Ankara Yenimahalle'de kiralık otopark ihalesi!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Ankara'nın Yenimahalle İlçesi Ergazi Mahallesi'nde atıl durumda bulunan alanın açık park alanı, oto pazarı veya otopark olarak kiraya verecek. Açık artırma usulü ile yapılacak ihale 15 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Diyarbakır Yanişehir'e 720 araç kapasiteli otopark yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kentin otopark sorununu çözmek için Yenişehir ilçesinde inşa ettiği zemin artı iki kattan oluşan 720 araç kapasiteli çok katlı otopark hizmete girdi.

Gaziantep Bedesten AVM'nin yerine otopark inşa edildi!

Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep’te vatandaşların dinleneceği park ve yeşil alanlarını artırma çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda vatandaşların araçlarını park edecek otopark sayılarını da artırıyor.

Göztepe otoparkı yeniden açılıyor!

İzmir’de, Konak Tramvayı’nın yapım çalışmaları kapsamında hat imalatları sürerken, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki otoparklara ilişkin düzenlemelerin de ilk etabı tamamlandı. Otoparkın kapasitesi de artırıldı...

Eskişehir'de boş bir dükkan otopark'a dönüştürüldü!

Eskişehir'de otopark sorunu gün geçtikçe hissedilir şekilde artış gösteriyor. Hasan Polatkan Caddesi’ndeki boş bir dükkanın otopark gibi kullanılmaya başlanması hayret uyandırdı.

Çiğdem Ökmen'in otopark projesi 8 aydır yanıt bekliyor!

Çiğdem Ökmen, otopark sorununa çözüm olması amacıyla Kemeraltı Çarşısı'ndaki kendi arazisine 450 araçlık otopark yapıp üstüne inşa edeceği kongre merkezinin kullanım hakkını belediyeye devir şartıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdi.

İzmir Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın inşaatı gecikecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Göztepe Gürsel Aksel Stadı için bedelsiz hisse devrine "yalnızca stadyum ve otopark" şartıyla razı olması inşaatı geciktirebilir.

Göztepe Gürsel Aksel Stadı inşaatına ne zaman başlanacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Göztepe Gürsel Aksel Stadı için bedelsiz hisse devrine "yalnızca stadyum ve otopark" şartıyla razı olması inşaatı geciktirebilir.

otopark şartı Haberi

otopark şartı


Fikirtepe’nin askıya çıkan imar planları müteahhit ve vatandaşları sevindirdi ancak 80 metre yükseklik ve her daireye 2 araçlık otopark şartı, projelerde değişikliğe yol açacak


Bakanlar Kurulu tarafından ‘riskli alan’ ilan edilmesinin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığı Fikirtepe’nin imar planları tamamlanarak, askıya çıktı. Planlara göre, Fikirtepe’de yüzde 25 donatı alanı belirlenirken, emsal de adalarda 4 olarak belirlendi. Yeni açıklanan planlar hem sektörü hem de vatandaşları memnun ederken, plandaki iki madde projelerde değişikliğe yol açacak.


Bunlardan ilki İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen 80 metre yükseklik sınırının korunması olurken, ikincisi de her bağımsız birim için iki araçlık otopark zorunluluğunun getirilmesi oldu. Müteahhitler şimdi projelerini bu şartlara göre yeniden düzenleyecek ve hızlıca ruhsat aşamasına geçecek. Bölgede iki ay içinde inşaatların başlaması bekleniyor.


Standardı yüksek


Fikirtepe’nin askıya çıkan...