25 / 04 / 2024

oturma hakkı hissedar

oturma hakkı hissedar

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Miras kalan evde oturma hakkı bulunur mu?'' konulu sorusunu yanıtladı. 

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

Oturma hakkı tesisi 2022!

Sükna hakkı olarak da bilinen oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisini veren bir haktır. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Kemer Country'de 17 milyon TL'ye 20 yıl yaşama hakkı!

Birçok ünlü ismin tercih ettiği bölgelerden biri olan Kemer Country'de villa değerleri 17 milyon TL'ye kadar çıkıyor.Fakat söz konusu villalarda sadece 20 yıl oturma hakkı veriliyor.

Demet Şener Levent’teki 3 katlı lüks villada oturma hakkını kaybetti!

İbrahim Kutluay'dan olaylı bir şekilde boşanan Demet Şener, iş insanı Cenk Küpeli ile 19 aylık evliliğini dün bitirdi. Demet Şener’in, Kutluay ile yaptığı boşanma protokolünde bulunan ‘evlenmemesi’ koşuluyla tapusunda 10 yıllık oturum hakkı olan Levent’teki 3 katlı lüks villadan oldu. 

Demet Şener Etiler’deki evini boşalttı!

Cenk Küpeli ile bugün nikah masasına oturacak Demet Şener, eski eşi İbrahim Kutluay’a ait olan ve 10 yıl daha oturma hakkının bulunduğu Etiler’deki evini boşalttı.

Miras kalan evde oturma hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Miras kalan evde oturma hakkı bulunur mu?'' konulu sorusunu yanıtladı. 

Karadağ'da ev alana oturma izni!

Avrupa’nın en genç devleti olan Karadağ'da ev alan oturma izni veriliyor. Avrupa Birliği’ne girme hakkı vaat eden ülkeye Türkler yoğun ilgi gösteriyor.

8 soruda oturma hakkı nedir?

Oturma hakkı, Medeni Kanun gereğince, "konut" olarak yararlanma hakkı oluyor. Peki, oturma hakkı nasıl kurulur? Oturma hakkı sahibinin hakları nelerdir?

Oturma hakkı nasıl iptal edilir?

Oturma hakkı kişiye bir binadan veya onun bir bölümünden mesken olarak yararlanma,oturma yetkisini veriyor. Peki, oturma hakkı nasıl iptal edilir?

Sükna hakkını sona erdiren sebepler!

Sükna hakkı, bir evde veya evin bir bölümünde oturma hakkı veren kişiye bağlı olan hak olarak biliniyor. Peki, sükna hakkı nasıl sona erer? İşte, sükna hakkını sona erdiren sebepler!

oturma hakkı hissedar Haberi

oturma hakkı hissedar

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Miras kalan evde oturma hakkı bulunur mu?'' konulu sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı... 

Annem hayattayken 23 sene anneme ait evde birlikte yaşadık. Annem ocak ayında vefat etti. Ev 3 mirasçıya (ben, abim ve ablam, babam önceden vefat etmişti) kaldı.

Şu an sosyal güvencem, işim ve gidecek bir başka yerim olmadığı halde ablam ve abim evin satışını istiyor. Avukat aracılığıyla gözümü korkutuyorlar. Benden kira alabilirler mi? Satışı da istemiyorum. Bunun için ne yapmalıyım? - C.C.

Bugüne kadar miras konusunda verdiğim yanıtlarda mirasçı evlatların eşit hakka sahip olduğunu açıklamıştım. Okuyucumun anlattığı aile tablosunda mirasçı olarak üç çocuk var.

Dolayısı ile bu üç çocuk eşit hisselerle mirasçı. Bugün için söz konusu ev ve varsa sair malvarlığı...