26 / 04 / 2024

oturma izni dilekçe örneği

oturma izni dilekçe örneği

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Yapı Kullanma İzin Belgesi dilekçe örneği ve detayları haberimizde...

TBMM Dilekçe Komisyonu 'Maketten konut satışı'nı araştıracak!

TBMM Dilekçe Komisyonu, "Maketten satışı" yapılan gayrimenkullerle ilgili yaşanan sorunlara çözüm için alt komisyon kuracak...

Veraset ilamı dilekçe örneği 2019!

Bir kimsenin vefatının ardından miras, mirasçılara kalıyor. Kalan miras ve mirasçıların payları veraset ilamında görülebiliyor. Veraset ilamı bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte veraset ilamı dilekçe örneği 2019..

Karadağ'da ev alana oturma izni!

Avrupa’nın en genç devleti olan Karadağ'da ev alan oturma izni veriliyor. Avrupa Birliği’ne girme hakkı vaat eden ülkeye Türkler yoğun ilgi gösteriyor.

İran'da 250 bin dolarlık yatırıma 5 yıl oturma izni!

İran'da 250 bin dolar yatırım yapan yabancı uyruklu vatandaşlara 5 yıllık oturma izni veriliyor. Yeni alınan kararla, İran'a dış yatırımcıların gelmesi hedefleniyor.

Karadağ'da 6.5 bin euroluk gayrimenkul yatırımına oturma izni!

Birçok ülke gayrimenkul yatırımcısına fırsat kapısı açıyor. Oturma izni en kolay alınabilen ülkelerin başında Karadağ geliyor. Ülkede 6 bin 500 euroluk yatırım yapana vatandaşlık veriliyor.

Mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği 2018!

Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilerek, mirasçılık belgesi istemi alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği 2018..

İşte gayrimenkul yatırımıyla oturma izni veren 7 ülke!

Avrupa'da en ucuz ve kolay alınabilir oturma vizesine veren ülkeler açıklandı. İşte gayrimenkul yatırımıyla oturma izni veren 7 ülke....

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat imar izni için 281 dilekçe verildi!

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat yapılaşma hakkı veren meclis kararı iptal edilmişti. Şimdi de kararın geri getirilmesi için belediyeye 281 dilekçe verildi.

Emlak vergisi geri ödeme dilekçe örneği 2017!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan konut sahipleri ödemeden muaf olabiliyor. Muaf olduğundan habersiz şekilde ödeme yapan kimseler ise bu ödemeyi geri alabiliyor. İşte emlak vergisi geri ödeme dilekçe örneği 2017..

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2017!

Yargıtay Kararı gereğince bankaların sebepsiz aldıkları dosya masrafları, talep edilmesi halinde iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2017..

CHP, Altınordu ve Gülyalı imar planı iptali için dilekçe verdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin ve beraberindeki partililer Altınordu ve Gülyalı ilçelerine ait imar planı revizyonlarının iptal edilmesi talebiyle Ordu Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdiler.

FETÖ’cüler ABD’de 128 yeni okul açmak için dilekçe verdi!

İstihbarat kaynakları FETÖ elebaşı Gülen’in ‘ABD’de yeni bir eğitim hamlesi başlasın’ talimatı verdiğini belirtiyor. Bu çağrının üzerine dünyanın dört bir yanında aralarında yabancıların da bulunduğu FETÖ’cüler ABD’de 128 yeni okulun açmak için dilekçe verdi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

oturma izni dilekçe örneği Haberi

oturma izni dilekçe örneği

Yapı Kullanma İzin Belgesi dilekçe örneği!

Bir yapıyı kullanabilmek için bağlı olunan belediyeden izin alınması gerekiyor. İskan belgesi ve oturma izni belgesi olarak da bilinen "Yapı Kullanma İzin Belgesi"nin alınabilmesi için bazı kıstaslar bulunuyor.


İlk olarak izin belgesinin alınacağı yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Projenin tasdiklenen projesine ve bulunduğu bölgenin imar planına göre uygun bir şekilde yapılması gerekiyor.


Yapının bu şekilde bitirilmesi halinde inşaat sahibinin bağlı olunan belediyeye gerekli belgeleri temin ederek, yapı kullanma izin belgesi dilekçesi ile başvuruda bulunması gerekiyor.


Yapı Kullanma İzin Belgesi için gerekli belgeler..

- Tapu kaydı bilgileri,

- Proje adına SSK'dan "Borcu Yoktur" belgesi,

- Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu,

- Sığınak...