28 / 03 / 2024

Özel kanuna göre ortaklaştırma

Özel kanuna göre ortaklaştırma

Özel kanuna göre ortaklaştırma, "Şüyulandırma" olarak ifade ediliyor. Peki özel kanuna göre ortaklaştırma (Şüyulandırma) halinde kat mülkiyetinin durumu nedir? İşte Kat Mülkiyeti Kanununda bulunan hükümler...

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

2022'de Türkiye'ye 300 dolar milyoneri taşındı! Özel Servet Göçü Raporu yayımlandı! 

Özel Servet Göçü Raporu 2023'e göre, geçtiğimiz sene ürkiye'ye taşınan dolar milyoneri sayısı 300 şeklinde belirlendi. İşte ayrıntılar...

Emsal kira bedeline göre beyanname!

Kira geliri vergisinde binalarda ve arazide emsal kira bedeli, söz konusu yer için yetkili özel mercilerce veya mahkemece tespit edilmiş bir kira bedeli mevcutsa bu tespit edilmiş değer olarak belirtilir. Peki emsal kira bedeline göre beyan nedir?

Zekeriya Mutlu: Kira artışları TÜFE'ye göre yapılacak!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, kamu ve özel mülklerin kiralarındaki artışların artık tüketici enflasyonunun 12 aylık ortalamasına göre yapılacağını söyledi.

6306 sayılı kanuna göre kentsel dönüşüm uygulamalarında vergisel muafiyetler!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "6306 Sayılı Kanuna Göre Kentsel dönüşüm uygulamalarında vergisel muafiyetler" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Avrasya GYO özel durumlar tebliğine göre açıklama talep ediyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Özel Durumlar Tebliğine göre açıklama talep etti. İşte Avrasyo GYO tarafından yapılan o açıklama...

Emlak vergisi hangi kanuna göre alınır?

Emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi Mart, Nisan ve Mayıs ayları ile Kasım ayı olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi kanuna göre alınır?

Konut kredisi faiz oranları seçim öncesine göre yükseldi!

Birçok bankanın konut kredisi faiz oranları seçim öncesine göre yükseldi. Özel bir banka seçim öncesi haftası % 0.95'ten ev kredisi verirken dün bu oranı % 1.00'lara kadar yükseltti.

İMSAD raporuna göre inşaat sektörü Aralık'ta yüzde 1 büyüdü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Aralık Ayı Sektör Ekonomi Raporu" açıklandı. Buna göre, özel sektör inşaat harcamaları 2014 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 3,8, inşaat sektörü ise yüzde 1 büyüdü.

Doğalgaz fiyatları neye göre değişir?

Doğalgaz tarifeleri 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu kanuna dayanarak yürürlüğe koyduğu Kurul Kararları çerçevesinde belirleniyor. Peki, doğalgaz fiyatları neye göre değişir?

NG Kütahya Seramik mimarların siparişine göre seramik üretecek!

NG Kütahya Seramik’in yeni fabrikasında 160x480 santimetre ebadına kadar olan karolar üretebiliyor. Fabrika, yeni teknolojisiyle mimarların projelerine yönelik özel üretim taleplerine göre sipariş üretim yapabilecek...

Konutlar net metrekareye göre satılacak!

Mesken alım satımlarında sıklıkla karşılaşılan problemler arasında projede görülen metrekare ile evin gerçek metrekaresinin birbirinden çok farklı olması yer alıyor. Yeni Kanuna göre artık konutlar net metrekareye göre satılacak...

Tacettin Pekgüzel: Ev güvenliğinin ilk şartı gerçek çelik kapı!

Sur Çelik Kapı Genel Müdürü Tacettin Pekgüzel, İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre ülkemizde bir yıl içinde 113 bin hırsızlığın evlere yönelik gerçekleştirildiğini belirtti.

Özel kanuna göre ortaklaştırma Haberi

Özel kanuna göre ortaklaştırma

Şüyulandırma halinde kat mülkiyeti!

Özel kanuna göre ortaklaştırma (Şüyulandırma) halinde kat mülkiyetinin durumu ile ilgili yasal esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu madde 54 'te açıklanıyor.


Söz konusu kanun hükmüne göre, özel kanuna göre ortaklaştırma halinde kat mülkiyetinin durumu için, ortaklaştırma tarihi önem arz ediyor.


Özel kanuna göre ortaklaştırma (Şüyulandırma) halinde kat mülkiyetinin durumu:

Madde 54 – (Değişik birinci fıkra: 14/11/2007-5711/21 md.) İmar Kanunu hükümlerine göre ortaklaştırma halinde, ortaklaştırılan gayrimenkuller arasında kat mülkiyetine tâbi gayrimenkul varsa ve ortaklaştırma, 9/11/1985 tarihinden önce ise 6785 sayılı İmar Kanununun 46 ncı maddesi, bu tarihten sonra ise 3194 sayılı İmar Kanununun 16 ncı maddesi gereğince ortaklığın giderilmesi hususunda bütün malikler anlaştıkları takdirde, ortaklığın giderilmesi bu anlaşma hükümlerine göre yapılır.


(Değişik ikinci fıkra: 14/11/2007-5711/21 md.) Böyle bir anlaşmaya varılamazsa, her gayrimenkulün...