28 / 03 / 2024

Pakistan haberleri

Pakistan haberleri

Lahor kentinin Mazang bölgesinde bir evin çatısı yağmur nedeniyle çöktü. Enkaz altında kalan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu aynı aileye mensup altı kişinin hayatını kaybettiği, sekiz kişinin yaralandığı bildirildi.

Pakistan'da bina çöktü: 11 ölü!

Pakistan'ın güneyindeki Sind eyaletinin Haydarabad şehrinde üç katlı binanın çökmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. Yetkililerin, eski binanın tahliye edilmesi yönünde daha önce uyarıda bulundukları öğrenildi.

Pakistan'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

Pakistan'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Pakistan' ın güneybatısı 5.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremin merkez üssünün Ketta' nın 58 km. güneydoğusu olduğu belirtildi...

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

Pakistan Merkez Bankası'ndan kripto paralar yasaklansın çıkışı!

Pakistan Merkez Bankası kripto para piyasası için kritik tavsiyelerde bulundu. Merkez Bankası kripto para ve benzer işlemlerin yasaklanması gerektiğini savundu.

Türk müteahhitler Pakistan'da 3,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Ahmet Cengiz Özdemir, Türk müteahhitlerin Pakistan'da bugüne kadar 3,4 milyarlık proje üstlendiğini dile getirdi. 

Pakistan Karaçi'de kaçak yapı savaşı!

Pakistan Karaçi'deki kaçak binaların yıkılmasını istemeyen bir grup polisle çatıştı. Çıkan arbede sonucunda polis ve göstericilerden yaralananlar oldu.

Pakistan'da topraklarına el konulduğunu iddia eden bir gruptan protesto gösterisi!

Pakistan Karaçi'de topraklarına el konulduğunu iddia eden bir grup protesto gösterisi gerçekleştirdi...

Pakistan'da her yıl 700 bin konuta ihtiyaç duyuluyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Ahmet Cengiz Özdemir, Pakistan'daki konut sektörüne yönelik açıklamalarda bulundu. 

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

TİKA'nın Pakistan'da evsizler için yaptığı konaklama tesisi açıldı!

TİKA'nın Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz konaklamasına imkan sunmak için geçen sene ekimde inşasına başladığı "Kimsesizler Evi" (Panahgah) tesisi açıldı.

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

Pakistan'ın Karaçi Belediye Başkanı Esenler'deki kentsel dönüşüme hayran kaldı!

Pakistan'ın en kalabalık ve en önemli şehri Karaçi'nin Belediye Başkanı Iftikhar Ali Shallwani, Esenler Belediyesi'ni ziyaret etti.

İDDMİB'den Hindistan-Pakistan pazarına sanal çıkarma!

İDDMİB, bu yıl 7’nci sanal ticaret heyetini Hindistan ve Pakistan pazarlarına gerçekleştiriyor. Her iki ülkenin Demir ve Demir Dışı Metaller ithalatı toplam 19,3 milyar dolar olarak kaydedildi. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “Öncelikli hedefimiz bu ülkelerdeki büyük altyapı projelerinde yer almak”

Pakistan haberleri Haberi

Pakistan haberleri


Pakistan’ın en kalabalık eyaleti Pencap’ta aşırı yağışlar sebebiyle 15 kişi hayatını kaybetti.


Lahor kentinin Mazang bölgesinde bir evin çatısı yağmur nedeniyle çöktü. Enkaz altında kalan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu aynı aileye mensup altı kişinin hayatını kaybettiği, sekiz kişinin yaralandığı bildirildi. 


Şehrin Chameran bölgesinde bir başka evin daha çatısı yağış nedeniyle çöktü. Enkaz altından iki kişinin cesedi çıkarıldı.


Pencap eyaletinin Sialkot ve Gujranwala bölgelerinde de şiddetli yağışların neden olduğu kazalarda aralarında çocukların da bulunduğu yedi kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.


Böylece sabah saatlerinde başlayan muson yağmurları nedeniyle ölenlerin sayısı 15'e yükseldi.


Pakistan'da, çarpık yapılaşma ve bina yapımında kullanılan malzemelerin kalitesizliği nedeniyle her yıl onlarca kişi muson yağmurlarının etkili olduğu ağustos ve eylül aylarında aşırı yağışların getirdiği kazalarda hayatını...