26 / 04 / 2024

Pandemi süreci arsa satışı

Pandemi süreci arsa satışı

Kuzeybatı Gayrimenkul'ün hazırladığı değerleme raporu, pandemi sürecinde evde kalan arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündüklerini ortaya çıkardı...

Pandemi süreci gayrimenkul sektöründe çalışan kadınları nasıl etkiledi?

Gayrimenkulde Kadın Liderler(GKL) Platformu, sektörde çalışan kadınların pandemi sürecinden nasıl etkilendiğini açıklayan rapor yayınladı. 

Pandemi sürecinde evde kalan arsa sahipleri mülklerini satışa çıkarıyor!

Kuzeybatı Gayrimenkul'ün hazırladığı değerleme raporu, pandemi sürecinde evde kalan arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündüklerini ortaya çıkardı...

TOKİ Tunceli Mazgirt başvuru süreci bugün başlıyor!

TOKİ Tunceli Mazgirt başvuru süreci bugün başlıyor. Tamamı 2 oda 1 salon konutlardan meydana gelen projede 301 TL'lik aylık taksitlerle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor!

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen projede 87,2 metrekare büyüklüğe sahip konut seçenekleri sunuluyor.

Kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Bir yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldıysa bina kentsel dönüşüm sürecine giriyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor!

Toplam 518 adet dairenin teslimlerinin yapılacağı projede teslim dönemi 1 Eylül 'de başlamıştı. Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor.

Ege Yapı Kağıthane'de ön talep süreci devam ediyor!

Daire seçeneklerinin 1+1'den 4+1'e kadar yer aldığı projede ön talep süreci devam ediyor. Ege Yapı Kağıthane'de satış sürecinin Eylül'de başlaması planlanıyor.

Kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Kaçak inşaatın belirlenmesi halinde, tespit tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapının ruhsatlandırılması gerekiyor. İşte, kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Dap Yapı İstmarina'da ofislere ön talep süreci başladı!

Kartal'da Dap Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İstmarina projesinde yer alan ofisler için ön talep süreci başlıyor.

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

Nazım imar planı yapım süreci!

Nazım imar planında bölgenin kadastral durumu inceleniyor. Yapılan tespitler ve değerlendirmeler sonucunda rapor hazırlanıyor. İşte, nazım imar planı yapım süreci!

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Pandemi süreci arsa satışı Haberi

Pandemi süreci arsa satışı

Kuzeybatı Gayrimenkul'ün hazırladığı değerleme raporu, pandemi sürecinde evde kalan arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündüklerini ortaya koydu. Son 2,5 aylık evden çalışma döneminde gayrimenkullerinin pazarlanması için Kuzeybatı'ya ulaşan mal sahiplerine yönelik, ücretsiz 93 adet masaüstü değerleme raporu hazırlandı. Bu raporların yüzde 54'ü arsalar, yüzde 9'u tarlalar, yüzde 9'u ticari binalar ve yüzde 8'i ise fabrika binalarından oluştu.

Ekonomist'te yer alan habere göre, Kuzeybatı Gayrimenkul Genel Müdürü Murat Ergin, karantina sürecinde arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündüklerine dikkat çekiyor.

Koronavirüs döneminde arsa değerlerindeki artışı gören satıcıların kendilerine başvurduklarını belirtiyor. Ergin, "Değer tespiti yaptık, bir kısmı ile sözleşme yapıp piyasaya çıktık ve hatta sattık. Zaten korona günlerinde yaptığımız tüm satışlar arsadan oluşuyor. Ayrıca gezi esnasında açık havada olduğunuz için bulaşma riski...