25 / 04 / 2024

Pandemi sürecinde evde kalan arsa sahipleri mülklerini satışa çıkarıyor!

Pandemi sürecinde evde kalan arsa sahipleri mülklerini satışa çıkarıyor!

Kuzeybatı Gayrimenkul'ün hazırladığı değerleme raporu, pandemi sürecinde evde kalan arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündüklerini ortaya çıkardı...



Kuzeybatı Gayrimenkul'ün hazırladığı değerleme raporu, pandemi sürecinde evde kalan arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündüklerini ortaya koydu. Son 2,5 aylık evden çalışma döneminde gayrimenkullerinin pazarlanması için Kuzeybatı'ya ulaşan mal sahiplerine yönelik, ücretsiz 93 adet masaüstü değerleme raporu hazırlandı. Bu raporların yüzde 54'ü arsalar, yüzde 9'u tarlalar, yüzde 9'u ticari binalar ve yüzde 8'i ise fabrika binalarından oluştu.

Ekonomist'te yer alan habere göre, Kuzeybatı Gayrimenkul Genel Müdürü Murat Ergin, karantina sürecinde arsa sahiplerinin mülklerini satmayı düşündüklerine dikkat çekiyor.

Koronavirüs döneminde arsa değerlerindeki artışı gören satıcıların kendilerine başvurduklarını belirtiyor. Ergin, "Değer tespiti yaptık, bir kısmı ile sözleşme yapıp piyasaya çıktık ve hatta sattık. Zaten korona günlerinde yaptığımız tüm satışlar arsadan oluşuyor. Ayrıca gezi esnasında açık havada olduğunuz için bulaşma riski de yok. Arsaya yatırım yapan hiçbir zaman kaybetmez" diye konuşuyor.

Murat Ergin, yaptıkları değer tespit çalışmalarıyla toplam 6,8 milyon m2 alan için 3,2 milyar TL değer hesapladıklarını söylüyor. Şirket, gayrimenkulünü satmayı düşünen mal sahiplerine yönelik hazırladığı ücretsiz masaüstü ekspertiz raporlarının dışında, Tasarım Danışmanlığı,

Yasal Değerlendirme gibi ücretli raporlama hizmetleri de veriyor.

Kuzeybatı Gayrimenkul dijital dönüşümde ilkleri hayata geçirdi!


Geri Dön